Gastronomi på Algarve

Madelskere

Der er ingen tvivl om, at portugiserne er madelskere. De nyder ikke kun at spise maden, men også at tilberede den med venner eller familie. Det er en social ting for portugiserne at lave mad sammen. Portugiserne spiser også meget mad, og de spiser gerne varm mad to gange dagligt, altså både til frokost og til aften. Dertil spiser portugiserne gerne tre retter mad til enten frokost eller aften, og derfor sidder portugiserne også ofte længe over maden. Når de spiser tre retter, så består forretten af suppe, der er lavet på forskellige grøntsager og blendet. Hovedretten består af kød eller fisk. Algarve har rigtig meget kyst, og der fanges rigtig mange fisk i dette område. Derfor er portugiserne også rigtig dygtige til at tilberede de lækreste fiskeretter. Portugiserne afslutter måltidet med ost eller en sødere dessert i form af eksempelvis mandeltærte.

Cataplana

Når man skal ud at spise i Algarve, skal man forsøge at finde en restaurant, der serverer Cataplana. Cataplana er to ting. Først og fremmest er det navnet på den store kobberpande, som maden tilberedes i. Den minder meget om en wok i både udseende og den måde, som maden tilberedes på. Cataplana er også navnet på den ret, der tilberedes i kobberpanden. Man kan få alle slags Cataplana med enten fisk, svinekød, lam, kylling eller en kombination. Det er ofte tilberedt med løg, andre grønsager, nogle gange lidt muslinger og krydderier, og man kan endda få nogle versioner af retten, som er hvidvinsdampet. Cataplana er en specialitet på Algarve, og det er noget af det lækreste, man kan få at spise i dette område.

Vin fra Algarve

Man kan i det meste af Portugal få rigtig god vin, og Algarve er ikke nogen undtagelse. Selvom Algarves vin ikke helt kan matche den meget høje vinkvalitet, som man gerne ser længere nordpå, så kan man også få noget helt udmærkede vine på Algarve. Betingelserne for produktionen af vin på Algarve er gode. Der er et varmt klima, som betyder at druerne modnes godt og hurtigt, og den kølige brise fra det store Atlanterhav er medvirkende til, at druerne holder på syren. Der er ikke den helt store vinproduktion på Algarve, blandt andet fordi dette område satser mere på turismen end på vinproduktionen, men der er enkelte vinbønder, som holder produktionen i gang. Den vin der bliver produceret på Algarve svarer i gennemsnit til under 1 % af den samlede vinproduktion i hele Portugal.

Læs også: Råt, godt og velsmagende

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere