Går din rejse til Portugal i det nye år? Læs et par friske nyheder fra landet her

Strand i Algarve med blomster i forgrunden. Portugals mange smukke strande er en af landets store ferie-attraktioner. Foto: Hideaways
Strand i Algarve med blomster i forgrunden. Portugals mange smukke strande er en af landets store ferie-attraktioner. Foto: Hideaways

Herunder opsummerer vi lidt nyheder for dig, der holder af Portugal og måske kunne tænke dig at holde ferie i det dejlige land ved Atlanterhavet.

Lissabon indfører turistskat fra og med 1.1.2016

Nu bliver det en lille smule dyrere at besøge Portugals behagelige og spændende hovedstad. Dog kun en lille smule – 1 Euro per nat skal du af med, når den nye turistskat bliver indført fra og med 1. januar 2016.

Du kan dog kun blive opkrævet for de første 7 nætter, du tilbringer som feriegæst i byen. Så 7 Euro, plus en enkelt Euro, som opkræves i Lissabons lufthavn, når du ankommer. Skatten, som du skal af med for at overnatte i Lissabon, gælder personer fra 14 år og ældre.

Det er en generel tendens i disse år, at flere og flere storbyer indfører turistskatter.

Billederne i dette indlæg tilhører Hideaways.

Oplev de charmerende sporvogne, når du rejser på ferie til Lissabon. Foto: Hideaways

Foto: En af Lissabons ikoniske sporvogne. Det er en charmerende måde at lade sig transportere på, når man skal op ad byens mange stejle bakker.

Flere flyruter til Portugal – Danmark bliver direkte forbundet med Porto og Faro

Nye skatter er som bekendt sjældent noget, man decideret jubler over, selvom det kun drejer sig om en Euro. En mere positiv nyhed fra Portugal kan vi dog også fortælle dig om.

I løbet af 2016 åbner der nemlig nye flyruter mellem Danmark og Portugal, til gavn for både rejsebranche og feriegæster.

SAS begynder fra foråret at flyve direkte mellem København og Faro, og Ryanair påbegynder i samme periode en rute mellem København og Porto.

Hidtil har du kun kunnet flyve med TAP Portugal direkte til Lissabon, hvorfra der går fly til Faro, Porto, Madeira og Azorerne. Indførelsen af de nye ruter viser, at Portugal er et upcoming stort rejsemål, der bliver mere og mere populært.

Læs mere om rejser til Portugal med Hideaways her

Portugal har alt, hvad der gør en ferie komplet

Det er der mange gode grunde til, for Portugal har essensen af alt, der gør Sydeuropa tiltrækkende at holde ferie i. Lækkert, varmt klima, god mad, rar befolkning, charmerende byer, et hav af interessante seværdigheder, flot natur, en spændende historie og nogle af de skønnest tænkelige sandstrande.

De smukke strande på Algarvekysten vidner om, at Portugal er et fantastisk ferieland. Foto: Hideaways

Foto: En så smuk og uspoleret sandstrand er faktisk ikke noget særsyn i Portugal. Denne strand ligger på Algarvekysten, hvor klimaet er solrigt store dele af året.

Samtidig er Portugal stadigvæk forholdsvis billigt i forhold til de fleste andre lande i Vesteuropa, og hovedstaden Lissabon lokker med en stemning, der er helt usædvanligt afslappet og afstressende for en by i den størrelsesorden.

Hvis du har været i Portugal, så tror jeg, du ved, hvad vi mener, når vi siger, at Portugal både minder om og adskiller sig fra andre sydeuropæiske lande – og at begge dele er positivt.

Det regner med Michelin-stjerner i Portugal

Når du går ud og spiser godt i Portugal, behøver du ikke at have den store pengepung fremme. Noget af det, der gør Portugal til et så dejligt ferieland, er de mange små restauranter, hvor man eksempelvis kan spise fremragende, friske fisk til en overraskende billig penge.

Men skulle du have lyst til at prøve noget helt exceptionelt, og er du rede til at lægge de store sedler på bordet, er Portugal også et af de rigtige lande at befinde sig i.

Portugal har ikke færre end 14 Michelin-restauranter, med i alt 17 stjerner. Tre har to stjerner, og 11 har en enkelt. En af de to-stjernede finder du i Lissabon: Belcanto.

Lissabon er Portugals hovedstad, og en dejlig by at udforske både dag og aften. Foto: Hideaways

Foto: Lissabon er en dejlig by at udforske både i dagtimerne og om aftenen. I dagtimerne kan du besøge byens mange spændende seværdigheder, og om aftenen kan du nyde det store udvalg af restauranter, barer og musiksteder.

Michelin-guidens troværdighed afhænger af hemmelighedskræmmeri

Det kan have meget stor betydning for en restaurant, om den mister eller en får en Michelin-stjerne.

Michelin-guiden har siden starten af 1900-tallet anbefalet de restauranter, der udmærker sig som særligt excellente. Hvis anmeldernes identitet blev kendt, ville det naturligvis være fristende for mange etablissementer at give positiv særbehandling, når de kom på besøg. Derfor er Michelin-guiden et lidt mystisk foretagende, der gør alt for at holde sine anmelderes identitet skjult.

De tilrådes ikke at tale med nogen om deres arbejde, ikke engang deres forældre. Forældrene ville måske blive fristet til at prale med det – og så ville rygtet jo være sat i omløb. Anmelderne har aldrig talt med journalister i hele guidens historie.

I Portugal kan du spise godt, både på fine restauranter og på mindre steder for få penge. Fisk, som du ser på billedet, er en genganger i portugisisk cuisine. Foto: Hideaways

Foto: Lækre fiskeretter med kølig hvidvin til. Ikke dårligt, vel? Portugal er et fint ferieland for madelskere, uanset pengepungens størrelse.

Kriterierne for tildelingen af Michelin-stjerner blev dog offentliggjort allerede i 1936. De er som følger:

En stjerne: “En meget god restaurant inden for sin kategori.”

To stjerner: “Fremragende madlavning, som er værd at køre en omvej for.”

Tre stjerner: “Exceptionel cuisine, som er en særlig rejse værd.”

Selvom kriterierne er formuleret på en meget overordnet måde, og kriteriet for én stjerne næsten lyder beskedent, skal der rigtigt meget til for at en restaurant bliver tildelt blot en enkelt stjerne. Der er mange fremragende restauranter, der af forskellige grunde aldrig kommer i nærheden af at blive optaget i den fornemme guide.

Michelin-stjerner eller ej. I Portugal kommer du til at spise godt, uanset om du er til små, lokale restaurenter eller fine dining.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere