Ferie i paradis? Velkommen til Fuerteventura

Morro Jable, Jandia, Fuerteventura
Der er perfekte betingelser for en afslappende badeferie på Fuerteventura. Foto: Dirk Vorderstraße, CC BY 2.0

De Kanariske Øer er et fantastisk sted at holde ferie. Det har feriegæster fra hele verden vidst i efterhånden mange årtier, og øerne er stadig fyldt med skønne muligheder for oplevelser og afslapning – også for dig, der helst undgår meget turistede rejsemål.

Kanarieøerne er en søskendeflok på ikke færre end syv øer. Fuerteventura er ikke så kendt som sine søskende Gran Canaria og Tenerife, men øen er bestemt et ligeså tiltrækkende feriemål. Ikke mindst, hvis du elsker lange, bløde sandstrande, et varieret, uberørt landskab og – naturligvis – nogle af de bedste betingelser for at dyrke alle former for vandsport, du kan finde på en europæisk ø.

Fuerteventuras strande er berømte og elskede for deres bløde sand, rene vand og relative uberørthed. Foto: dronepicr, CC BY 2.0

Fuerteventura: Øen, hvor det altid er forår

Det er ikke uden grund, at min kollega Marie efter sin rundrejse på øerne erklærede, at Fuerteventura faktisk er hendes foretrukne Kanarieø.  Øen, der ligger ca. 100 km. fra Afrikas kyst, byder på et mildt og solrigt klima året rundt. Derudover er vandet mere end krystalklart, og stemningen er generelt rolig, afslappet og fredfyldt. Faktisk er Fuerteventura kendt som “den stille ø” i Kanariegruppen. At jeg kalder klimaet “mildt” fortjener forresten en uddybning: Fuerteventura er kendt for sit “evige forår”, og på grund af de behagelige briser oplever du ikke de hedebølger, som ellers er almindelige på disse breddegrader.

Ikke en vandhund? Hop på en mountainbike og udforsk den smukke natur

Du kan sagtens rejse til Fuerteventura og bruge hele ferien på blot for at nyde solen, svømmeture i det tillokkende vand og naturomgivelserne, som veksler mellem rå bjerge og bløde, grønne landskaber. Er du til vandsport, er du dog kommet til et af de absolut førende feriesteder i Europa. Uanset om du kunne tænke dig at kaste dig over surfing, kajak-roning, snorkling, dykning, paddling eller Katamaran-sejlads, har du et fantastisk udvalg af muligheder på Fuerteventura. Til dig, der holder af at være aktiv på din ferie, men som ikke er den store vandhund, kan det anbefales at udforske den spændende vulkanø’s mystiske bjerg- og vulkanlandskaber  på mountainbike.

Fordelt rundt på øen ligger der masser af skoler og udlejningssteder, hvor du kan skaffe dig udstyr til underholdende aktiviteter på land og i vand. Du kan også blive oplært af professionelle instruktører i at bruge det.

Masser af muligheder for at dyrke vandsport på Fuerteventura. Foto: dronepicr, CC BY 2.0

Perfekt sigtbarhed og masser af liv i det krystalklare vand

Noget af det, der gør dykning ud for Fuerteventuras kyster så attraktivt, er selvfølgelig det førnævnte utroligt klare havvand, som gør det nemt for dig at studere det rige dyre- og planteliv under havets overflade. Et populært sted at dykke er for eksempel mod nordøst, mellem naturparken Corralejo og øen Lobos. Det tager ca. en halv time at sejle ud til de steder, hvor det er godt at dykke.

Det klare hav ved Fuerteventura er perfekt til dykning. Foto: Alistair Young, CC BY 2.0

Corralejo Naturpark byder også på meget andet end den tavse, smukke verden under havets overflade, hvor du kan udforske fisk, skildpadder, undersøiske klippehuler og koraller. Her er også et storslået og fascinerende ørkenlandskab, som er omkranset af det svalende, turkise badevand. Sandbanken i Corralejo er den længste, samlede sandbanke på de kanariske øer. Et herligt sted at tilbringe en del timer med solbadning, afslapning og svømning. Du kan også trække i dykkerdragten eller påføre dig et par solide vandrestøvler og udforske det dramatiske, røde, vulkanske landskab, der også er en del af naturparken.

En anden spændende mulighed er at sejle ud til øen Lobos, som er et naturreservat, hvor søløverne tidligere gjorde holdt for at udføre deres parringsritualer. Selvom søløverne ikke længere bruger øen som elskovsrede, er det stadig et meget rigt naturområde. Her findes stadig flere velbevarede dyre-habitater af stor biologisk betydning, for eksempel for visse fugle- og fiskearter.

Udsigt til Lobos fra en af Fuerteventuras skønne strande. Foto: Andy Mitchell, CC BY-SA 2.0

Som du måske kan høre på beskrivelsen, fortjener Fuerteventura i høj grad betegnelsen “Europas Caribien”. Det er her, du skal rejse til, hvis du ønsker en badeferie i omgivelser, hvor atmosfæren er totalt afslappet. Her er det er naturen og de muligheder for underholdning og aktiviteter, den skaber, der er i fokus. De charmerende vindmøller, der ligger spredt rundt omkring på øen, understreger den tilbagelænede stemning, der præger dette ferieparadis.

Når du rejser til Fuerteventura, vil du opleve, at der hersker en fredfyldt atmosfære på øen. Her en øde strand med traditionelle fiskerbåde. 

Skal der lidt ekstra underholdning til, for eksempel hvis du rejser med børn, så overvej en tur i temaparken Oasis. Her kan hele familien få en tur på kamelryg og opleve mange andre dyrearter på nært hold. Oasis er en safaripark, hvor der blandt andet arrangeres shows og “up, close and personal”-møder med søløver.

Når du har overstået en dag på sandet og i vandet – og evt. på kamel – er det måske tid til en kølig mojito, mens du nyder solnedgangen over havet og bjergene? Eller hvorfor ikke fuldende den caribiske fornemmelse med en Pina Colada med kokos fra lokale kokospalmer…

Book din pakkerejse til Fuerteventura

De hoteller og ferieboliger på Fuerteventura du finder her hos Escapeaway er alle udvalg for deres gode anmeldelser. I søgemaskinen kan du desuden nemt kombinere hotellet med en billig flybillet med rutefly fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg, Vil du have mest muligt ud af ferien, kan jeg anbefale også at booke en lejebil. Når du bestiller en samlet pakkerejse til Fuerteventura, er du naturligvis sikret af Rejsegaranti.

Læs mere om rejser til Fuerteventura med Escapeaway

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere