Fra pulserende Barcelona til fredeligt strandliv i Badalona

Fra pulserende Barcelona til fredeligt strandliv i Badalona

Det er vidunderligt at være på storbyferie, men det kræver også en vis energi. Få alt ud af dine dage i Barcelona, og hold en fridag i den kønne kystby Badalona, der nås med metro på små 40 minutter. Lad mig komme med et forslag…

Storbyferie i Barcelona – det kan næsten ikke blive bedre. Solen skinner, og byen er et stort tag-selv-bord af oplevelser: små brostensbelagte gader, lokale markeder, cafeer, barer og restauranter. Masser af shopping og seværdigheder på næsten hvert et gadehjørne. Alt skal udforskes, ses, smages, røres ved og nydes.

La Sagrada Familia i Barcelona.

Efter et par dage er mine sneakers allerede let slidte. Det er jeg også. Jeg trænger til en dag ved havet med højt til himlen – og få turister.

Fra storby til strandliv

Så jeg forlader byen for en kort stund! Og tager til Badalona – en skøn og køn kystby med en bred (man made) strand, rent og friskt havvand, den hyggeligste strandbar, en rambla med palmeskygge, restauranter og barer og afslappet shopping. Hele herligheden ligger cirka 40 minutters metrokørsel fra centrum af Barcelona.

I det sekund, du stiger op i lyset fra metroens dyb, sænker skuldrene sig. Efter små fem minutters gang får du vandet i sigte, og ti minutter senere kan du arrangere dit håndklæde på stranden, kaste dig i de friske bølger og lade sol, vind og hav fylde dig med ny energi.

Husk at tage dit strandhåndklæde med til Bardalona.

Strandbaren kalder

Efter nogle timer i ro og fred begynder maven måske at knurre. Og du kan næsten høre strandbaren kalde. Menukortet er enkelt, men godt og udvalget af vine pænt. Find et rart bord og bestil din frokost ved disken. De serverer ved bordet. Men tag drikkevarerne med, så du kan sidde og nippe, mens du venter på maden. Det er lige før, at dette er den bedste tid på dagen. Udsigt over det blå Middelhav, et køligt glas Verdejo (hvidvin) og en stor, frisklavet salat med tun, tomater, løg, iceberg og rucola, brød og en crispy olivenolie.

Nyd et glas Verdejo vin til frokosten.

Jeg kan bruge timer her – med min mad, måske et ekstra glas vin, min bog og så en god, stærk cortado.

Byen vågner

Huden prikker af salt og sol, jeg er mæt, søvnig og nærmest lykkelig. Og tænker på en sen siesta i Barcelona (retur skal man jo på et tidspunkt…). Men først en lille rundtur i Badalona gamle bydels hyggelige gader og butikker med alt fra makeup til sportstøj, sko og blomster. Også her ligger der små barer og restauranter, og stemningen er rolig, rar og fredfyldt. For rar til at bumle i metro allerede…

Siestaen er også ved at være ovre, og langsomt fyldes de små gader med snakkende mødre, legende børn, tæt omslyngede teenagepiger og drenge med strithår. Nogle skal til stranden, andre shoppe eller drikke kaffe og andre igen tjekke hinanden ud. Selv falder jeg for en lille hjørnebar med vakkelvorne stole i skæve farver og en alkoholfri San Miguel. Og slår endnu engang hele sanseapparatet ud for at nyde eftermiddagens scenarie af mennesker, lyde, farver og dufte.

Metrotanker

I metroen på vej tilbage til Barcelona tænker jeg min Badalona-dag igennem. Åh, hvor var det en god beslutning at tage ud af Barcelona. Lige hvad jeg havde behov for. Og lige den ro, der gav energi til storby igen.

Stranden ved Badalona med lokalt islæt.

Og så begynder jeg at glæde mig til næste dag – som begynder med et tidligt booket besøg i La Sagrada Familia. Det er nok mit syvende besøg gennem årene. Men jeg bliver stadig lige overvældet af den skønhed og det vidunder, som Gaudi påbegyndte i 1882, og som hvert år besøges af millioner af mennesker fra hele verden. Siestaen dropper jeg – klokken er blevet næsten 8 pm.

Praktisk info

Stranden i Badalona er selvfølgelig mest besøgt i weekender, men den er sjældent overfyldt, og den er altid rar at være på. På trods af, at der kører tog langs kysten sådan cirka hver 10. minut og at sporene løber mellem promenaden og stranden. På restauranterne sidder du kun nogle meter fra de forbipasserende tog, dog bag et gitterværk. Jeg var helt paf, da jeg så det første gang, men vænnede mig hurtigt til både lyd og syn, og nu hører det ligesom til.

Badalona tur-retur:

  • Den lilla metrolinje L2 går mellem metro Paral-lel og Badalona/Pompeu Fabre, og er direkte.
  • Du kan også tage den gule linje L4, der løber mellem Trinitat Nova og La Pau. Skift til den lilla linje på La Pau og kør direkte til Badalona. Turen koster et klip hver vej på et 10-turs-kort til 10 Euro.
  • De mange tog, der kører igennem Badalona kommer typisk fra Barcelona og kører op langs Costa Brava.

Escapeaway er specialister i rejser til Barcelona, hvor du bor på udvalgte hoteller med en god beliggenhed. Læs mere om Escapeaways rejser til Barcelona her.

Læs også Lennarts indlæg: Barcelona bliver bedre for hvert besøg

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere