Ferielejligheder for enhver smag på Gran Canaria

Gran Canaria ferielejlighed

Her i Atlanterhavet ud for Afrikas nordvestlige kyst ligger Gran Canaria – en skøn ferieø med et behageligt klima året rundt. Der er også en masse at se og opleve på Gran Canaria – fra hovedstaden Las Palmas til små hyggelige bjerglandsbyer, fra strande til vulkaner og ørken og fra shopping til en stille siesta i bjergene.

Med mindre man ankommer ad søvejen, lander de fleste med flyet i Las Palmas Lufthavn, eller Aeropuerto de Gando som de lokale kalder den. Den ligger faktisk ikke ved byen Las Palmas, men nærmere midtvejs på østkysten mellem Las Palmas og feriestederne på sydsiden af øen. Det er her, de fleste bor, når de er på Gran Canaria, men der er også andre muligheder.,

De bedste badestrande ligger på sydkysten, og derfor er det her, de fleste feriesteder er placeret. Her finder man byer som Playa del Inglés, Meloneras, Maspalomas, Puerto Rico, San Agustín og Puerto Mogán. I byerne på sydkysten kan man både bo på hotel og i ferielejligheder. Alt efter, hvad man foretrækker.

Noget for enhver smag

Maspalomas er populær hos børnefamilierne. Her er stille og roligt, og stranden er børnevenlig. Playa del Inglés er derimod stedet, man skal vælge, hvis man vil have byliv, shopping, forlystelser, restauranter og barer. Playa del Inglés kaldes også byen, der aldrig sover. Puerto Rico er en af de mest kendte badebyer på øen og populær hos både børnefamilier og alle andre. San Agustín er den ældste af feriebyerne og et hyggeligt sted at bo. Meloneras går for at være den mest trendy af Gran Canarias badebyer. Her er eksklusive hoteller, fine restauranter, et kasino og dyre butikker. Puerto Mogán er en rigtig hyggelig lille badeby, der bestemt er værd at besøge, hvis det ikke er her, man bor.

Man kan også vælge at finde en ferielejlighed på Gran Canaria, der ligger væk fra strandene og de mest besøgte byer. Man kan for eksempel vælge at bo i bjergene inde på øen. Her handler det om frisk luft, natur og afslapning. Hvis naturoplevelser og vandreture i bjergene er noget, der trækker, vil det være ideelt at bo her midt i bjergene.

Når man bor i en ferielighed på Gran Canaria, får man lidt mere plads end på et hotelværelse. Det kan være en fordel, ikke mindst, hvis man er en familie. Det er også rart, at man har sit eget køkken i en ferielejlighed. Så kan man lave lidt mad, hvis man skulle have lyst til det en dag. Måske er man blevet fristet af de friske råvarer på ét af de lokale markeder.

Læs mere om hvordan du kan holde ferie på Gran Canaira

Tags fra artiklen
,
Mere fra Lars Henriksen

Hotel Quinta da Geia – et romantisk hideaway midt i Portugal

Hotellet Quinta da Geia ligger ved udkanten af den gamle landsby Aldeia das...
Læs mere

Skriv et svar