Ferie på børnevenlige Mallorca

Strand Mallorca
Mallorca er perfekt til en familieferie. Foto: Andre Blanco - Unsplash

Drømmer du om en familieferie med sol, strand og sjove oplevelser? Så er Mallorca det perfekte rejsemål for dig og din familie denne sommer! Den spanske middelhavsø har masser at byde på, uanset om I har småbørn eller teenagere med på rejsen.

Mallorca er kendt for sine fantastiske strande med krystalklart vand. Dertil kommer en overflod af aktivitetsmuligheder for hele familien. Få andre steder i Europa får I derfor bedre betingelser for en ferie med masser af kvalitetstid sammen end på denne spanske middelhavsø. Læs her mere om de oplevelser og tilbud, som Mallorca har til jer, der skal afsted på en familieferie.

Oplevelser for børn i alle aldre

Hvis I rejser til Mallorca om sommeren, er øens flotte strande selvfølgelig et oplagt sted at starte. Der er masser af muligheder for både sjove vandaktiviteter og afslapning på stranden. Nogle af de mest populære strande blandt børnefamilierne er Alcudia Beach, Playa de Muro og Cala Millor, hvor der er gode faciliteter som legepladser, restauranter og alle nødvendige faciliteter inden for kort afstand.

Hvis I er til aktiviteter på vandet, så giver en familierejse til Mallorca også masser af muligheder for at tage på sejlture eller for eksempel prøve kræfter med stand up paddleboarding. Tager I med på en guidet bådtur, får I undervejs ofte chancen for at snorkle i skjulte badevige og opleve det krystalklare vand med farverige fisk.

Udsigt på Mallorca
Mallorca er kendt for sine vandrestier. Mange af dem kan børn fint gå med på. Foto: David VivesUnsplash

Mallorca er også ideel til cykel- og vandreture, hvis I er mere til aktive ferieoplevelser oppe på land. Der er talrige afmærkede ruter, der passer til stort set alle aldre og niveauer. Rejser du med større børn kan I for eksempel sagtens bruge det meste af ferien på at udforske Serra de Tramuntana-bjergenes smukke natur og spektakulære udsigter.

Særligt for de mindre børn er det spændende med besøg i Palma Aquarium eller Zoologico Natura Parc. Her kan de lære om havets dyr og de forskellige arter, der lever omkring og på øen. For de lidt større børn og teenagere er der rundt om på Mallorca også mulighed for at prøve kræfter med paintball, go-kart og klatring.

Mindre transporttid – flere oplevelser

Når man rejser med børn, kan transporten på ferien ofte være en udfordring. Men på Mallorca er det generelt nemt og bekvemt at komme rundt på øen hele familien. Øen er ikke større, end at I for eksempel sagtens kan besøge hovedstaden Palma på en udflugt, selvom I bor på østkysten.

Hvis I vil kunne udforske øen i jeres eget tempo, er det oplagt at leje en bil i lufthavnen. Der er mange biludlejningsselskaber at vælge imellem, og priserne er rimelige. Hvis I ikke ønsker at leje en bil, er der også mulighed for at tage en taxa eller en bus. Vil I gerne kunne udforske strande og småbyer, der ligger lidt væk fra de mest populære feriesteder, er en lejebil dog en fordel.

I kan også køre med tog på Mallorca. Veterantoget El Tren de Sóller, der kører fra fra Palma til Soller, er således et oplagt mål for en familieudflugt. Turen er kendt for sine smukke udsigter over bjergene og havet. Turen med det charmerende veterantog, der tager omkring en time, er en uforglemmelig oplevelse. Fremme i Soller kan I nyde en is på hovedtorvet eller hoppe på den gamle sporvogn, som tager jer ned til den idylliske, lille havneby Port de Soller. Her er der også en hyggelige promenade med talrige caféer samt en dejlig børnevenlig badestrand.

Børnevenlig badestrand på Mallorca
Foto: Alessa CirauloUnsplash

Mallorcas familievenlige badebyer

Mallorca har I talrige lavvandede, børnevenlige badestrande at vælge mellem. Det inkluderer de store populære strande i Palmabugten. Her finder I også de store vandlande i Magaluf og El Arenal, henholdsvis vest og øst for Palma, med både vilde rutsjebaner for familiens vovehalsene og mere fredelige bassiner til de mindre børn.

På modsatte side af øen er også Cala Millor et andet godt eksempel på, at Mallorca er et perfekt rejsemål for børnefamilier. Her strækker en kilometerlang strand sig langs det krystalklare hav, hvor der desuden er masser af aktivitetsmuligheder. Her er der ligesom i Palmabugten et godt udvalg af All Inclusive-hoteller, men også mange restauranter i området.

Lidt længere mod nord er Alcudia ligeledes populær blandt børnefamilier. Her ligger også en række hoteller og resorts, som er specielt designet med børnefamilier i tankerne. Det inkluderer hoteller med særlige børneklubber og legeområder, hvor børnene i trygge omgivelser kan have det sjovt, mens forældrene slapper af. I Alcudia kan det også anbefales at tage hele familien med på en slentretur rundt i den historiske gamle bydel. Der er masser af middelalderstemning bag de tykke mure i de smalle, brostensbelagte gader.

Er det stemningsfulde omgivelser, du søger til familiens ferieMallorca? Så vil jeg også give Cala Ratjada, der ligger mellem Cala Millor og Alcudia på østkystens, mine varmeste anbefalinger. Det er endnu et eksempel på en gammel fiskerby, som takket være de skønne omgivelser ved havet, har forvandlet sig til et populært rejsemål. Den har alt det, man kan ønske sig af sit rejsemål, hvilket inkluderer flere fine badevige. Samtidig er den oprindelige fiskerbys charme intakt.

Sjove forlystelser for hele familien

I de store vandlande er der underholdning nok til mange timers sjov, hvis I ikke har nok i de mange muligheder, der også er ved strandene. Der er dog mange andre familievenlige forlystelser på Mallorca, som ikke kræver badetøj.

I kan for eksempel dyste i gokart på den store bane i Magaluf, hvis I har fart i blodet. Skal det være lidt mere afdæmpet familiehygge, er Golf Fantasia et oplagt valg. Denne vidtstrakte minigolfbane, der ligger i nærliggende Palma Nova, består af 54 huller fordelt på tre forskellige baner, som er opdelt efter sværhedsgrad. Banen er anlagt blandt eksotiske planter og vandfald, som skaber en unik og hyggelig stemning.

Har I lyst til lidt mere sus i maven, er der mindre end et kvarters kørsel fra minigolfbanen til Jungle Park i Santa Ponsa på Mallorcas sydvestlige kyst. Det er en stor klatrepark, hvor I bevæger jer rundt oppe mellem trætoppene ad rebbroer og svævebaner. Parken er opdelt i tre forskellige baner, som er opdelt efter sværhedsgrad. Der er en børnevenlig bane for de mindste (4-12 år), en mellemstor bane for de lidt større børn og en udfordrende bane for de mere erfarne, hvor enhver højdeskræk nok vil blive testet.

Der er altså masser at tage sig til på en familierejse til Mallorca, hvis I ikke kun vil dase ved poolen eller på stranden.

>> Få flere tips til en vellykket rejse med børn

Sightseeing på Mallorca med børn

Selvom sightseeing ikke altid står øverst på børnenes ønskeliste for ferien, er Mallorca faktisk fyldt med spændende attraktioner, som er familievenlige og sjove at udforske sammen.

En af de mest populære attraktioner på øen er de enestående drypstensgrotter. Mallorca har flere af dem, hvoraf nogle af de mest kendte er Cuevas del Drach og Cuevas de Artà. Disse grotter er fyldt med spektakulære drypstensformationer, og der er også ofte lys- og lydeffekter, som skaber en magisk og eventyrlig stemning.

Marked på Mallorca
Markedsdag i Porto Cristo. Foto: Gary ButterfieldUnsplash

En anden sjov måde at udforske Mallorca på som familie er at besøge nogle af de lokale markeder. Markederne er fyldt med farverige boder, hvor I kan købe alt fra frisk frugt og grøntsager til lokale specialiteter og unikke souvenirs. Det er en sjov og anderledes måde at opleve den lokale kultur på, og børnene vil helt sikkert elske at kigge på alle de forskellige ting og smage på de forskellige lækkerier.

Lørdag er den største markedsdag på Mallorca, men I kan finde dem hele ugen rundt om på øen. De starter som regel ved 8-9 tiden og lukker igen ved 13-14-tiden. Kom gerne tidligt, hvis I vil opleve stemningen, når der mest er lokale handlende.

Find din familieferie på Mallorca her!

Escapeaway er specialist i rejser til Mallorca, hvor I bor på håndplukkede hoteller eller ferieboliger. Det inkluderer et bredt udvalg af børnevenlige hoteller, hvor hele familien kan nyde ferien.

>> Læs mere om familieferie på Mallorca med Escapeaway

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere