Ferie i Portugal – det bedste i hele verden

Algarve-kysten

En rejse til Portugal var engang ensbetydende med et sted, hvor man kunne sole sig på stranden eller spille golf – begge dele i Algarve, den sydlige og mest turistprægede region i landet. Men tingene har ændret sig, og folk er begyndt at finde ud af, hvad slags ferie de ønsker, og at Portugal har det hele.

Algarve, med sine 160 km smukke strande, som kan være enorme strækninger med sand og små gemte vige, er favorit-stedet, når det d rejer sig om familieferier. Mod øst skvulper Middelhavets bølger ind over landet, og man har det noget varmere her end ved de vestlige kyster. Der er alle typer af feriesteder, som tilbyder en enorm række af ferieaktiviteter, lige fra den lille bitte by som stadig lever et afslappet liv, til målbevidste steder så som Vilamoura, med dens vilde natteliv, havfiskeri og kølige strande.

Mod nord, har Lissabon-kysten og Cost Verde begge deres egen enestående charme. Her drejer det sig mere om kultur og udforskning, men stadig med stor vægt på sport og en hektisk klub kulisse. Begge områder har historiske byer, henholdsvis Lissabon og Porto, som ligger tæt på smukke strande og udsøgt natur, så du kan få det bedste af alt i verden.

Har du allerede besøgt hideaways.dk før, så har du måske bemærket vores store kærlighed til netop Portugal, det er ganske enkelt et komplet rejsemål. I nedenstående indlæg har jeg samlet nogle få informationer med lidt tips til dig som ikke før har besøgt Portugal. Jeg har dog valgt at koncentere mig om fastlandet, og så må du læse om Madeira og Azorerne i andre indlæg.

Bedste tidspunkt at besøge Portugal på

Hvis man ønsker lange, dovne dage på stranden, så skal man søge mod Algarve; hvis man vil dyrke lidt voldsomme sportsgrene så som windsurfing, samt finde et roligere klima, så skal man finde et feriested længere nordpå. Med andre ord, alle tidspunkter er gode at tage til Portugal på.

Det er ikke kun tidspunktet der har betydning, det afhænger også en stor del af den type ferie du søger. Vejret har ligeledes stor betydning samt om du bryder dig om menneske vrimmel. Nogle feriedestinationer er mere familie orienteret end andre, og er derfor også mere påvirket af skoleferierne – nemlig påsken, og juli og august måned. Det taler så mest for Algarve.

Der er også feriesteder, der er mere populære blandt portugiserne selv end andre, som måske får flere besøgende fra andre europæiske lande, så det er om at undersøge forholdene, da nogle feriesteder kan være meget mere overfyldte end andre med nogle ganske rolige strande få kilometer væk.

>> Læs også om hoteller i Portugal her

Vejret i Portugal

Portugal er et relativt lille land, men vejret kan variere betydeligt, når man bevæger sig fra syd mod nord, eller fra stranden til bjergene. Algarve skifter fra et middelhavsklima, når den driver fra øst til vest, hvor den påvirkes af en kølig brise fra Atlanterhavet – men ikke for meget. Sommertemperaturer på 30 grader er ikke ukendt, med lange dage med blå himmel og ca. 12 timers solskin. Denne temperatur falder til omkring 25 grader, når man bevæger sig nordpå, med en betydelig dalende vandtemperatur og betydelig mere regn, hovedsagelig fra december til marts.

Læs mere om vejret i Portugal

Golf

Portugal er berømt for kvaliteten og variationen af landets golfbaner. Den tredobbelte British Open vinder Sir Henry Cotton boede i Algarve og designede et antal golfbaner. De fleste baner ligger i Algarve – hvor man kan spille golf året rundt – eller i området ved Lissabon, men gode faciliteter finder man også andre steder, med træning for golfspillere på alle niveauer.

Vandsport

Surfing, windsurfing og sejlsport er uhyre populært langs med Portugals lange kystlinje og rundt omkring på dets øer i Atlanterhavet. Lissabon kysten har udfordringer for den mere erfarne surfer, medens Algarve – for alle andre – tilbyder gode betingelser og masser af centre med udlejning. Kajak- og kanoroning er også yders populært på Portugals floder.

Dyreliv og natur-skønhed

Da de fleste gæster stiler mod Algarve, forbliver vældige områder i Portugal uudforsket. I Peneda-Gerês National Park, Portugals eneste nationale park, og Park Natural de Montesinho, en af de vildeste områder i Europa, kan de besøgende opleve et fantastisk landskab, finde beskyttede arter så som ulven og kongeørnen, og byer der næppe har ændret sig siden Middelalderen.

Ridning

Portugal har en stolt ride-tradition og Lusitano-hesten er verdensberømt. Faciliteterne rækker lige fra berømte rideskoler, hvor eksperter kan prøve alle deres færdigheder af til mindre erfarne ryttere, som kan tage deres heste ud i naturen og nyde landskabet.

Fiskeri

Fiskeri er en meget vigtig ting for portugiserne, som spiser ti gange så meget fisk som de spiser kød. Gæsterne kan finde udstyr, guider og både til udlejning langs med de fleste vestvendte kyster ogi Algarve. Der fanges fisk som sværdfisk, malin, tun, rokke, laks og makrel. Portugals floder og søer er også ideelle at fiske i. Det betyder ,at restauranterne er fyldt med frisk fisk – et perfekt måltid medens man nyder udsigten over en hvid sandstrand.

Festivaler

Portugiserne har en dyb respekt for deres arv og traditioner, og det genspejler sig i festivals holdt i næsten enhver by eller landsby i Portugal. De holdes ud over hele året og giver gæsterne mulighed for at stifte bekendtskab med den lokale kultur og det lokale køkken.

Ferie i Portugal

Læs meget mere om de forskellige regioner i Portugal under de enkelte rejsemål. Hos Hideaways er vi specialist i rejser til Portugal hvor du bor på håndplukkede hoteller og i ferieboliger. Du kan også få rejsetips i vores rejsetemaer, oplev f.eks Portugal på en bilrundrejse.

>> Se hvordan du kan holde ferie i Portugal med Escapeaway

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere