Erstat din rejseparlør med Google Oversæt

Google Translate
Google Translate

Er dit skoleengelsk blevet lidt rustent, eller har du aldrig lært spansk? Mange sprogproblemer på rejsen kan klares med fagter og nogle få ord, men vil du gerne oversætte længere sætninger, er en rejsepalør ofte uundværlig. Benytter du appen ‘Google Oversæt’, slipper du for at slæbe rundt på tunge ordbøger.

Indtast, tal eller tag et billede

Med Google Oversæt (også kendt som Google Translate) kan du oversætte til mere end 70 sprog, og Google’s populære app kan både oversætte håndskrift, tekst på billeder og ord du selv indtaster. Desuden har du i appen mulighed for at oversætte tale, ligesom du kan få læst oversat tekst højt.

Støder du for eksempel på et uforståeligt skilt, eller vil du gerne vide hvad der står i restaurantens menu, kan du blot tage et billede, så genkender appen selv teksten og oversætter den for dig.

Sammensæt din egen palør

I Google Oversæt har du også mulighed for at opbygge din egen parlør over ord og vendinger, som du ofte bruger på rejsen. Trykker du på stjernen ved siden af den aktuelle oversættelse, kan du således senere finde denne frem igen under menupunktet ‘Palør’.

Det kan være en nyttig funktion på rejsen, hvor det ofte vil være de samme vendinger, du har brug for igen og igen.

Oversæt offline på rejsen

I udgaven af Google Oversæt til Android har du mulighed for (før din rejse) at installere sprogpakker til offline-brug, så du ikke er afhængig af en internetforbindelse i udlandet for at kunne bruge appen.

Muligheden for at installere sprog til offline-brug er en smart detalje, da det kan være dyrt at benytte mobildata på en smartphone i udlandet. Heldigvis er der dog ofte mange muligheder for at benytte gratis WiFi-hotspots på for eksempel caféer.

Ikke fejlfri – endnu

Som du måske kender det fra Google’s oversættelsesfunktion i din browser, laver appen også indimellem nogle mere eller mindre meningsløse oversættelser. Der kan for eksempel ofte opstå problemer med oversættelsen, når ord kan have flere betydninger alt efter sammenhængen, ligesom sprogenes forskellige grammatik kan volde Google problemer.

Du skal derfor ikke forvente en fejlfri oversættelse af din tekst, men i langt de fleste tilfælde kan Google Oversæt alligevel være en god hjælp, når du rejser i et land, hvor du ikke kender sproget.

Find Google Oversæt i Google Play

Denne app-anmeldelse er skrevet på baggrund af den nyeste version af appen til Android, og nogle om de omtalte funktioner kan derfor mangle i andre udgaver

Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere