En rejse til Andalusien bør inkludere et besøg i Granada

Alhambra, Granada
Alhambra, Granada

Skal du rejse til Andalusien bør du indlægge et besøg i Granada i ferieplanlægningen. Besøg Granada på en dagsudflugt eller bo der et par nætter på en bilrundrejser i Andalusien.

Alhambra

Granada er beliggende ved foden af Sierra Nevada bjergene, og er virkelig juvelen i kronen i Andalusien og et perfekt  at bo et par nætter på en bilferie rundt i Andalusien.  Man kan ikke nævne denne region uden at tale om Alhambra paladset. Dette elegante mauriske palads er en af Spaniens og Granadas vigtige kultur attraktioner, nok den vigtigste, og et besøg i Granada vil ikke være komplet uden et besøg til dette palads. Bygget i det 14. århundrede til den sidste muslimske emir. Arkitekturen er et vigtigt eksempel på indviklet arabisk design, og sammen med haverne og vand-indslagene er dette et virkeligt  betagende sted at besøge.

Læs også: Kom til koncert i Alhambra

Den mauriske arv

Rundt om Alhambra er den gamle mauriske medina, en serier af tryllebundne klatrende gader og alléer kaldt Albaicin. Disse gader fører til Plaza de San Nicolas, som uden sidestykke har en udsigt til Alhambra og i baggrunden den sneklædte bjergtop af Sierra Nevada bjergene.

Smukk udsigt til Alhambra.

Pladsen er altid fyldt med lokale indbyggere samt turister, som alle nyder omgivelserne, der er skyld i Granada’s helt fantastiske romantiske omdømme. Med et besøg sidst på dagen kan man være heldig at opleve en improviseret flamenco koncert af en af de mange lokale optrædende, som bruger den dramatiske baggrund med Sierra Nevada bjergene til deres scene.

Læs også: Granadas gemmesteder

Sierra Nevada

Granada har et bredt udvalg af restauranter og barer spredt rundt omkring bymidten, som serverer et stort udvalg af andalusiske, iberiske og europæiske retter. En masse aktiviteter for kulturinteresserede turister inkluderer den gotiske katedral, Santa Maria de la encarnacion, beliggende i midten af byen, og museet Museo parque de las Ciencias. Når man bliver træt af Granada’s endeløse kulturelle attraktioner, er det godt med en bustur til Sierra Nevada bjergene, hvor de rejsende i vintermånederne kan finde en aktiv ferieform i form af skisport samt snow board, eller om sommeren hvor der er mulighed for at cykle og vandre og sågar kigge efter fugle. Alt dette bidrager til, at området har et fantastisk ry og gør det til en destination, som man ikke må gå glip af, når man næste gang vælger en bjergferie.

Vejret i Granada

Forår og sommer i Granada betragtes som perfekte årstider at besøge stedet på for gæster, der søger solskin i overflod. Temperaturen vil stige til over 20 grader ultimo april måned, og foråret er faktisk en varm og smuk årstid at tage på ferie i, når det gælder Granada. Byen ligger ved foden af Sierra Nevada bjergene; ideel for dem som nyder vandreture, mountain biking og ridning. Sommertemperaturen kan snige sig op på over 30 grader, og ture til Costa del Sol stranden med feriestederne Los Llanos og Motril har masser af muligheder for vandsport og badning i 25 grader varmt havvand.

Læs mere om vejret i Spanien

Find din rejse til Andalusien hos Hideaways

Vil du opleve det “rigtige” Andalusien så kig nærmere på vores rejser hvor du bor på håndplukkede hoteller og i ferieboliger. Hos Hideaways er vi specialister i rejse til denne del af Spanien,  og har selv besøgt samtlige hoteller i programmet. Den bedste måde at opleve Andalusien på er en bilrundrejse rundt i regionen, her bor du på forskellige hoteller og kan f.eks vælge et par dages overnatning i Granada. Granada serviceres af Federico Garcia Lorca lufthavnen, som ligger blot 15 km fra byen med gode tog- og vejforbindelser til resten af regionen, men de fleste som rejser til Andalusien flyver direkte fra Danmark til Malaga lufthavn. Du kan se alle flytider og ruter i søgemaskinen her på Hideaways.

Se udvalget af rejser til Andalusien

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere