En håndfuld seværdigheder man bør opleve i Portugal

Der findes rigtig mange seværdigheder i Portugal, som er værd at se. Der er interessante seværdigheder for både unge og gamle, og der er helt sikkert noget for enhver smag.

Jerónimos-klostret
I Portugals hovedstad, Lissabon, ligger Jerónimos-klostret, som er opført af Kong Manuel I i år 1502. Klostret er på UNESCOs liste over verdens kulturarv, og det er af flere grunde et besøg værd. Klostret er et fantastisk eksempel på Portugals stormagtsdage under de store søfareres tid. Det er et gotisk kloster, som er rigt udsmykket, og som har rigtig mange maritime detaljer. Det var tidligere beboet af munke, som dengang gik rundt i den store klostergård, som ses i manuelinsk stil med fine, spinkle søjler og meget smalle arkader. En af de allerstørste søfarere, Vasco da Gama, har gravsted i klostret.

Oceanário
I Lissabon ligger også en anden af Portugals seværdigheder, nemlig Oceanário som er Europas største akvarium. Det blev bygget i forbindelse med verdensudstillingen i 1998. Udover det helt store akvarium på 5000 kubikmeter i midten af bygningen, er der også 24 andre akvarier. På Oceanário oplever og lærer man om livet i verdenshavene lige fra pingviner til eksotiske fisk.

Côa-dalen
I den nordlige del af Portugal ligger Côa-dalen, som rummer verdens største udendørs stenalderfund. Det blev opdaget i slutningen af 1980’erne og er i dag en del af verdenskulturarven, fordi man her ser verdens største antal helleristninger fra stenalderen. Det er en arkæologisk park med klippekunst, som stammer helt tilbage fra år 25.000 før Kristus, hvor man kan se tusindvis af forskellige graveringer af dyr, mennesker og tegn.

Douro-dalen
I den nordlige del af landet ligger også Douro-dalen, som med den store produktion af kvalitetsvin og portvin i sig selv er en seværdighed i Portugal. En tur gennem Douro-dalen, op gennem de snoede bjergveje og ind gennem en gammel barokby vil give et godt indblik i det nordlige portugal. Dette område er især præget af vinproduktion, og man kan derfor også både overnatte og spise på nogle af de mange vingårde i området, hvor man kan komme helt tæt på produktionen af Portugals gode vin.

Byen Faro
Længst mod syd i Algarve ligger byen Faro – på en af de smukkeste kyststrækninger i Europa. Her ser man både større og mindre sandstrande og klippeformationer. Faro er en ældre by, som er meget charmerende, hvor du blandt andet finder en meget særpræget katedral og den gyldne kirke, Nossa Senhora do Carmo, hvor en stor del af inventaret er belagt med guld. I kapellet bag kirken finder man det, der kaldes knoglekapellet, hvor væggene er bygget af skeletter og knogler fra flere end 100 munke.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere