En begivenhedsrig sommerferie i Istrien

Rovinj på vestkysten af Istrien.

Man kan nemt fordrive hele ferien i Istrien med bare at dase på strandene ved det krystalklare hav, men vil du også have lidt kulturelt input, afholdes der i løbet af sommeren adskillige spændende festivaler, markeder og andre begivenheder rundt om på den kroatiske halvø. Glæd dig til en sommer med alt fra gladiatorkampe til musikfestivaler.

Romerriget vækkes til live i Pula

Rejser du med børn, eller går du bare selv rundt med en lille gladiator i maven, er en tur til Pula obligatorisk. Her i Istriens største by afholdes der fra slutningen af juni til starten af september Spectacvla Antiqva. En gang ugentlig vækkes romerriget til live, når byens berømte amfiteater indtages af gladiatorer om aftenen. Med autentiske våben opføres drabelige kampe, og publikum får forklaret den historiske baggrund.

Pula amfiteater Istrien
Det romerske amfiteater i Pula er et af de bedst bevarede og største af sin slags. Her er plads til 5000 tilskuere.

Der er ingen tvivl om, at man i Pula er stolte af byens romerske fortid. Tager du til Istrien på tidlig sommerferie, kan du således også deltage i Pula Superiorvm i starten af juni. Temaet for denne festival er ligeledes romerriget, men udfolder sig ikke kun i arenaen, men over det meste af den gamle by. Bliv derfor ikke overrasket over at møde romerske soldater i fuld udrustning og kvinder i smukke, autentiske kjoler i byens smalle gader.

Se mere om den 14 dage lange festival i Pula på den officielle hjemmeside

Lidt godt til ganen

Knap en times kørsel mod nordøst fra Pula ligger den lille badeby Rabac. Er det de kulinariske oplevelser, du søger i ferien, kan du her det meste af sommeren gå på opdagelse i forskellige lækre, lokale produkter på byens gourmetmarked. Rabac er udover strandene blandt andet kendt for sin olivenolieproduktion og på markedet vil gårde fra området også byde på smagsprøver af vine, oste og yoghurt.

Udover delikatesserne udstiller en lang række håndværkere deres produkter på markedet. En oplagt chance for at få et unikt souvenir med hjem fra din ferie i Kroatien.

Se alle rejser til Kroatien med Hideaways

Er du her en tirsdag, kan du slutte dagen af i den nærliggende middelalderby, Labin. Her er der efter solnedgang hele sommeren gratis rundvisninger, hvor til lejligheden udklædte guider viser vej rundt i byens stemningsfulde smalle gader og gør holdt på de små torve for at fortælle om byens historie og legender.

Porec Istrien
Den hyggelige havn i Porec.

Aktiv ferie til vands

Krydser du over til Istriens vestkyst, er Poreč i september vært for den årlige festival for havsvømning, Poreč Dolphin. Hovedbegivenheden er maratonsvømningen, hvor du kan vælge at deltage på en af tre distancer: 5000, 3000 eller 1500 meter. De seriøse / professionelle svømmere giver den fuld gas og kæmper hårdt om at komme først på den lange distance for at vinde det krostiske mesterskab i langdistancesvømning. Men ellers lægges der fra festivalens side op til, at alle (gode svømmere) er velkommen til at deltage i eget tempo på samme afmærket bane. For amatørerne er det sågar tilladt at bruge hjælpemidler som svømmefødder og vinger.

Læs mere om regler for deltagelse og de andre events på svømmefestivalen

Er du mere til oplevelser på land, afholdes der denne sommer igen Poreč Open Air. Festivalen, som løber fra juni til september, byder på et alsidigt program med masser af koncerter og andre forestillinger rundt om i byen under den lune aftenhimmel.

Se det fulde program for koncerter og forestillinger i Poreč

Næsten uanset hvor du vælger at holde ferie på den smukke halvø, er der altså rig mulighed for at kombinere badeferie med interessante kulturoplevelser. Det eneste du skal afgøre er, hvilken af Hideaways’ håndplukkede ferieboliger i Istrien, der skal danne udgangspunkt for dine udflugter.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Mikkel H

Tre seværdigheder, du ikke bør gå glip af på din rejse til Provence

Provence – beliggende i den sydøstlige del af Frankrig og i dag...
Læs mere

Skriv et svar