De bedste oplevelser i Bangkok

Grand Palace
Kongefamilien bor ikke længere i Grand Palace, men pladset bruges stadig jævnligt til ceremonier.

Selv om Thailands lækre bountystrande nok lokker, kan det varmt anbefales at starte din ferie med en eller to dages sightseeing i Bangkok, der byder på et enestående miks af gamle buddhistiske traditioner, livlige markeder, interimistiske gadekøkkener og moderne storcentre. Her får du et par bud på, hvad du bør opleve i Thailands farverige hovedstad.

Wat Phra Kaew
Der er adskillige spektakulære templer i Bangkok. Foto: rusticus80, CC BY-SA 2.0.

Templer

Da Thailand langt overvejende er et buddhistisk land (ca. 95 procent af befolkningen), findes der ikke overraskende hundredevis af templer i Bangkok. Et besøg i et såkaldt Wat er en chance for at opleve en vigtig del af thailændernes liv. Næsten hvert kvarter i byen har mindst en wat, så der er nok at vælge mellem. Der er dog nogle templer, som skiller sig ud fra mængden.

Wat Phra Kaew: Dette tempel, som ligger i det overdådige Grand Palace, hvor den thailandske kongefamilie tidligere boede, er en af Bangkoks mest besøgte turistattraktioner. I templet kan du blandt andet se Smaragdbuddhaen, som efter sigende er skåret ud af ét stort stykke grønt jadesten. Sæt også tid af til at gå en tur rundt blandt de mange andre smukke bygninger indenfor paladsets hvide mure, som afspejler 200 års royal og arkitektonisk historie.

Wat Pho: Der er lidt færre turister ved Bangkoks største og ældste tempel, der ligger lige syd for Grand Palace. Templet huser Den Liggende Buddha, som er 46 meter lang og dækket af bladguld. Især de tre meter lange fødder er interessante på grund af de mange imponerende mønstre lavet i perlemor, der symboliserer tro.

Husk at der er dresscode, når man besøger et tempel i Thailand. Du skal således have lange bukser eller lang kjole på, og skuldrene skal være dækkede. Det forventes også, at du tager skoene af inden du går ind i templet.

Læs mere om god etikette i Thailand

Chatuchak
Det er god chance for at finde et billigt souvenir på Chatucha-markedet. Foto: Edwin Lee, CC BY 2.0.

Markeder

Du har rig mulighed for at shoppe amok i Bangkok, som nu til dags har en overflod af moderne indkøbscentre med alle de internationale mærkevarerbutikker, man kan forvente sådanne steder. Hvis du vil have en mere lokal oplevelse, kan det dog anbefales i stedet at bruge tiden på et af byens farverige markeder.

Chatuchak-weekendmarkedet: Dette enorme marked, der tiltrækker op mod 200.000 besøgende i weekenden, er et af de største af sin slags i Asien. Her kommer lokale og turister for at handle tøj, sko, kunsthåndværk krydderier, tørrede frugter, møbler, kæledyr og alt mulig andet. Man farer nemt lidt vild i labyrinten af boder, og de mange mennesker kan til tider være overvældende, men det er samtidig det, som giver markedet sin særlige stemning. Ved lidt nærmere eftersyn vil du desuden opdage, at markedet er opdelt efter en vis logik i tematiske sektioner. Der er blandt andet et område med spisesteder, hvis du trænger til lidt ny energi. Vil du gerne undgå den værste trængsel, kan det anbefales at komme tidligt, før kl. 9, eller sidst på eftermiddagen.

Der er rig mulighed for at forkæle dine smagsløg i Bangkok.

Der er adskillige andre interessante markeder i Bangkok, både store og små. Et af de mindre, som blot strækker sig over 300 meter ad en smal gade, er Wang Lang markedet på Thonburi-siden af floden. Her findes ligeledes talrige små boder og butikker, men der er især de billige gadekøkkener, markedet er kendt for. Blandt foodies anses Wang Lang-markedet således for at være et at de bedste steder i Bangkok at udforske det lokale thaikøkkens herligheder. De mange lokale kunder vidner om madens kvalitet, og er det autentiske kulinariske oplevelser, du søger, er du kommet til det helt rigtige sted. Her kan du prøve stort set alle former for thaimad og har samtidig en oplagt mulighed for at komme i kontakt med de lokale. Husk at når du spiser som de lokale, er nogle retter meget stærke. Beder du om at få din ret krydret ‘stærkt’, skal du forvente at det er betydeligt stærkere end de danske udgaver af thairetter. Markedet er normalt åbent fra kl. 8 til 19.

Læs mere om maden i Thailand

Streetfood Bangkok
Myndighederne annoncerede sidste år en plan om at rydde ud i Bangkoks mange gadekøkkener. Det er dog stadig muligt at nyde godt af de lækre retter mange steder i byen. Foto: mattmangum, CC BY 2.0.

Charoen Chai (Chinatown)

I Bangkok kan du opleve en af de største Chinatowns i verden, Charoen Chai, der er centreret omkring Yaowarat Road i Samphanthawong distriktet. Selvom Bangkok i sig selv er spændende og eksotisk, er det også fascinerende at opleve atmosfæren i dette minisamfund i den thailandske hovedstad.

Charoen Chai kan med rette beskrives som en af byens mest farverige og livlige bydele, hvilket ikke siger så lidt, når det er Bangkok vi taler om. Her er gadekøkkener overalt med sydende wok’er, der lokker med fristende dufte, småbutikker og markeder med næsten alt mellem himmel og jord, samt ikke mindst et helt fantastisk folkeliv. Efter et par timer er du nok mættet af de mange sanseindtryk og har efterhånden brug for at komme lidt væk fra bydelens hektiske atmosfære. Ikke desto mindre vil Chinatown sikkert være blandt de steder, du vil huske bedst fra din ferie i Bangkok.

kyllinger
Chinatown bugner af fødevarer af næsten enhver slags. Foto: McKay Savage, CC BY 2.0.

Har du tiden til det, er der også spændende seværdigheder at udforske uden for Bangkok. Tag for eksempel på en dagsudflugt til den gamle hovedstad Ayutthaya et par timer mod nord. Ruinbyen, der er et af Thailands historiske højdepunkter, blev i 1991 optaget på UNESCO’s verdensarvliste.

Rejser til Bangkok med håndplukkede hoteller

Der er naturligvis meget mere at opleve og se i Bangkok end beskrevet her. Slå dig ned i byen og tag dig tid til at finde dine egne favoritter. Hideaways har nøje udvalgt nogle af de bedste hoteller i byen, og de kan findes ved at besøge vores side om rejser til Bangkok.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Mikkel H

Khao Yai Nationalparken – oplev natur i verdensklasse

Mange af os forbinder mest Thailands natur med skønne bountystrande, men du...
Læs mere

Skriv et svar