Hvad skal man se i Bangkok?

Bangkok
Du kan sagtens et par dage på sightseeing i Bangkok. Foto: Bernard Spragg, Public Domain.

Selv om de fantastiske paradisstrande lokker, kan det varmt anbefales at starte din ferie i Thailand med en dag eller to i Bangkok. Her venter dig et unikt miks af gamle buddhistiske templer, livlige markeder, interimistiske gadekøkkener og enorme shoppingcentre. Her får du et par bud på, hvad du bør opleve i Thailands farverige hovedstad.

Tempel i Bangkok: Foto: Worachat SodsriUnsplash

Overdådige templer

Da Thailand langt overvejende er et buddhistisk land (ca. 95 procent af befolkningen), findes der hundredevis af templer i Bangkok. Et besøg i et såkaldt Wat er således en chance for at opleve et sted, der udgør et vigtigt omdrejningspunkt for thailændernes liv. Næsten hvert kvarter i hovedstaden har mindst en wat, så der er nok at vælge mellem. Der er dog nogle templer, som skiller sig ud fra mængden.

Wat Phra Kaew: Dette tempel, som ligger i det overdådige Grand Palace, hvor den thailandske kongefamilie tidligere boede, er en af Bangkoks mest besøgte turistattraktioner. I templet kan du blandt andet se Smaragdbuddhaen, som efter sigende er skåret ud af ét stort stykke grønt jadesten. Sæt også tid af til at gå en tur rundt blandt de mange andre smukke bygninger indenfor paladsets hvide mure, som afspejler 200 års royal og arkitektonisk historie.

Wat Pho: Der er lidt færre turister ved Bangkoks største og ældste tempel, der ligger lige syd for Grand Palace. Templet huser Den Liggende Buddha, som er 46 meter lang og dækket af bladguld. Især de tre meter lange fødder er interessante på grund af de mange imponerende mønstre lavet i perlemor, der symboliserer tro.

Husk at der er dresscode, når man besøger et tempel i Thailand. Du skal således have lange bukser eller lang kjole på, og skuldrene skal være dækkede. Det forventes også, at du tager skoene af inden du går ind i templet.

>> Læs mere om god etikette i Thailand

Street-food i Bangkok, simpelt, men lækkert. Foto: Peter KellfurUnsplash

Markeder og gadekøkkener

Du har rig mulighed for at shoppe amok på en rejse til Bangkok. Nu til dags har byen en overflod af moderne indkøbscentre med alle de internationale mærkevarerbutikker, man kan forvente sådanne steder. Hvis du søger en mere lokal oplevelse, kan det dog anbefales i stedet at bruge tiden på byens farverige markeder.

Chatuchak-weekendmarkedet: Dette enorme marked, der tiltrækker op mod 200.000 besøgende i weekenden, er et af de største af sin slags i Asien. Her kommer lokale og turister for at handle tøj, sko, kunsthåndværk krydderier, tørrede frugter, møbler, kæledyr og alt mulig andet.

Man farer nemt lidt vild i labyrinten af boder, og de mange mennesker kan til tider være overvældende, men det er samtidig det, som giver markedet sin særlige stemning. Ved lidt nærmere eftersyn vil du desuden opdage, at markedet er opdelt efter en vis logik i tematiske sektioner. Der er blandt andet et område med spisesteder, hvis du trænger til lidt ny energi. Vil du gerne undgå den værste trængsel, kan det anbefales at komme tidligt, før kl. 9, eller sidst på eftermiddagen.

Der er rig mulighed for at forkæle dine smagsløg i Bangkok. Foto: Jerome JomeUnsplash

Der er adskillige andre interessante markeder i Bangkok, både store og små. Et af de mindre, som blot strækker sig over 300 meter ad en smal gade, er Wang Lang markedet på Thonburi-siden af floden. Her findes ligeledes talrige små boder og butikker, men der er især de billige gadekøkkener, markedet er kendt for.

Blandt foodies anses Wang Lang-markedet således for at være et at de bedste steder i Bangkok at udforske det lokale thaikøkkens herligheder. De mange lokale kunder vidner om madens kvalitet, og er det autentiske kulinariske oplevelser, du søger, er du kommet til det helt rigtige sted. Her kan du prøve stort set alle former for thaimad og har samtidig en oplagt mulighed for at komme i kontakt med de lokale.

Husk at når du spiser som de lokale, er nogle retter meget stærke. Beder du om at få din ret krydret ‘stærkt’, skal du forvente at det er betydeligt stærkere end de danske udgaver af thairetter. Markedet er normalt åbent fra kl. 8 til 19.

Udover de enkle gadekøkkener er der de senere år også dukket flere og flere gourmetrestauranter op i Bangkok. Michelin har lavet en restaurantguide for Thailand, og i den er der adskillige restauranter i hovedstaden, som kan pryde sig med rejseguidens eftertragtede stjerner.

>> Læs mere om maden i Thailand

Der er altid liv i gaden i Bangkok. Foto: Dan FreemanUnsplash

Charoen Chai (Chinatown)

I Bangkok kan du opleve en af de største Chinatowns i verden, Charoen Chai, der er centreret omkring Yaowarat Road i Samphanthawong distriktet. Selvom Bangkok i sig selv er spændende og eksotisk, er det også fascinerende at opleve atmosfæren i dette minisamfund i den thailandske hovedstad.

Charoen Chai kan med rette beskrives som en af byens mest farverige og livlige bydele, hvilket ikke siger så lidt, når det er Bangkok vi taler om. Her er gadekøkkener overalt med sydende wok’er, der lokker med fristende dufte, småbutikker og markeder med næsten alt mellem himmel og jord, samt ikke mindst et helt fantastisk folkeliv.

Også i Bangkoks China Town er der spændende gadekøkkener. Foto: Streets of FoodUnsplash

Efter et par timer er du nok mættet af de mange sanseindtryk og har efterhånden brug for at komme lidt væk fra bydelens hektiske atmosfære. Ikke desto mindre vil Chinatown sikkert være blandt de steder, du vil huske bedst fra din ferie i Bangkok.

Udflugter fra Bangkok

Har du tiden til det, er der også spændende seværdigheder at udforske uden for Bangkok. Tag for eksempel på en dagsudflugt til den gamle hovedstad Ayutthaya et par timer mod nord. Ruinbyen, der er et af Thailands historiske højdepunkter, blev i 1991 optaget på UNESCO’s verdensarvliste.

Har du endnu ikke fået stillet din appetit på markedsliv, kan en udflugt til Ratchaburi-provinsen omkring halvanden time fra Bangkoks centrum også anbefales. Her finder du det berømte Damnoen Saduak Floating Market, hvor handlende fra traditionelle træbåde tilbyder frisk frugt, mad og alskens varer.

Trænger du til et afbræk fra storbylivet, ligger Thailands ældste nationalpark, Khao Yai Nationalparken, knap tre timers kørsel fra Bangkok. Her er der gode chancer for at se vilde elefanter, gibbonaber og farvestrålende fugle. Ud over at et rigt dyreliv er Khao Yai Nationalparken også kendt for sine vandfald, heriblandt Haew Suwat-vandfaldet, som blev berømt i filmen The Beach. Vandfaldene tager sig dog bedst ud i regntiden, hvor de forvandler sig til tordnende strømme indrammet af frodig grøn skov.

>> Få tips til dit besøg i Khao Yai Nationalparken

Rejser til Bangkok med håndplukkede hoteller

Der er naturligvis meget mere at opleve og se i Bangkok end det, jeg har beskrevet her. Særligt hvis du kombinere seværdighederne i byen med nogle af de spændende udflugtsmål, kan du sagtens afsætte mere end bare et par dage til Bangkok. Slå dig ned i byen og tag dig tid til at finde dine egne favoritter. Escapeaways har nøje udvalgt de hoteller i byen, hvor du får den bedste base for din ferie.

>> Læs mere om rejer til Bangkok med Escapeaway

Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere