Guide til din ferie på Costa del Sol

Costa del Sol i Andalusien
Costa del Sol i Andalusien

Costa del Sol er berømt for stedets betagende strande, men denne region i Andalusien har noget for enhver. Torremolinos og Marbella appellerer til dejlige dage ved standen og restauranter, der har åbent om natten samt klubberne, hvorimod familier måske foretrækker den mere afslappede atmosfære ved feriestederne Nerja og Mijas. Fordyb dig i det gamle Spanien med et besøg til Malaga og nyd Sevilla. Begge dele er årsag til, at Costa del Sol er en af Spaniens mest spændende ferie destinationer.

Hvornår skal du rejse?

Hvis du gerne vil have varme dage ved stranden, så er sommermånederne mellem juni og september det bedste tidspunkt men strandene vil være overfyldte. Foråret og efteråret er stadig varme årstider med meget lidt regn; temperaturen kan nå op på 25 grader i april måned. De tidlige forårs og sene efterårs måneder har varmt vejr og ikke overhedt vejr, en mere afslappet atmosfære og udmærkede ferietilbud. Costa del Sol er et feriested med solskin om vinteren, og ud over juleperioden vil feriestederne være roligere, og billige fly og indkvartering er muligt.

solkysten
Solkysten, Costa del Sol.

Mange vælger at besøge Costa del Sol i lavsæsonen for at opnå rabat på rejsen. Undgå de travle sommermåneder og opnå en god rabat på både flybilletten og indkvarteringen, og oplev det stabile klima med masser af varmt vejr. En måde at få billige rejser på er at undgå skoleferierne så som påsken, oktober måned (efterårsferien) i julen og i højsæsonen i sommermånederne. Billige pakkerejser til Costa del Sol kan man finde året rundt, hvis man bestiller i god tid.

Vejret

Costa del Sol er et passende navn til solkysten med det bedste klima i Spanien, om ikke i hele Europa. Med over 320 dage med sol året rundt og meget lidt regn er man næsten garanteret solskin, lige meget hvilket tid på året, man vælger at besøge landet på. Sommermånederne er meget varme og tørre med dagstemperaturer på over 30 grader i juli og august måned. Aftentemperaturerne er sjældent under 21 grader om sommeren. Forårs og efterårsmånederne er også varme med en gennemsnitstemperatur på 22 grader og solrige vinterferier har en temperatur på omkring 17 grader i december måned.

Lufthavn og transport

Der er direkte fly fra Danmark til Costa del Sol året rundt fra de fleste store byer med en flyvetid på ca. 3 timer. Malaga lufthavn (AGP) er en international lufthavn, som har et udvalg af barer, restauranter og cafeterier samt toldfri forretninger, biludlejningsfirmaer samt lufthavnshoteller. Der findes taxaer ved Terminal 3 og turprisen bør aftales på forhånd, da Malaga-taxerne ikke har taxameter.

Mijas Costa de Sol
Mijas på Costa de Sol. Foto: Ato ARAKICC BY-SA 2.0

Der er en togstation ved lufthavnen samt en shuttle bus service til Marbella med en transporttid på 45 minutter. Uafhængig bestilling forud kan spare tid og penge. Priser for privat transfer er ca. 17 euros per person til Marbella. Billeje er en anden økonomisk måde at vælge og kan bestilles online 24 timer før ankomst. Vejforholdene kan variere meget, men de store veje er gode at køre på, og man kører i højre side af vejen.

Rejsemål på Costa del Sol

Costa del Sol er berømt for stedets smukke strande, og med over 150 km kystlinje er der ikke mangel på bløde gyldne sandstrande. Forskelligheden på strandene er en af grundene til, at denne region i Andalusien er så populær; Man kan vælge mellem rolige familievenlige strande eller livligere strande. Strandene ved Costa del Sol er rene og sikre, og mange af dem har fået tildelt det eftertragtede europæiske blå flag.

Torremolinos 

Torremolinos er uden tvivl et af de livligste ferieområder, som er elsket af familier, par og grupper, især i de summende sommermåneder. Store strande så som Playamar og Los Alamos er enorm populære om sommeren, men med seks strande at vælge imellem skulle det ikke være noget problem at finde en strækning med sand.

Palmer på stranden
Palmer på stranden

Vandsport er muligt her inkl. vandski, scuba dykning og jet ski. Vandparken vil holde børnene underholdt, og golf er også populært her.

Marbella

Marbella er kendt som et funklende feriested foretrukket af rige og berømte mennesker men overkommelig for enhver. Med 26 km gyldent sand langs med Marbella kysten er dette et sted til afslapning på solsenge, hvor man kan nyde omgivelserne ved strandene Puerto Banus og Buddha Beach. Det varme krystalklare vand er perfekt til snorkling og scuba dykning, eller hvorfor ikke leje en privat båd fra marinaen og nyde nogle timer på udkig efter delfiner.

Hvis du søger en af de bedste strande og ønsker at undgå trængslen så prøv El Canuelo; en lang tange af skjulte bugte ligger tæt på byen Nerja. El Canuelo ligger i ly af klipperne og har undgået den kommercielle civilisation. Det bløde sand overskvulpes af varmt vand, som gør det til det perfekte sted at slappe af i, før man tager en tur i havets varme vand evt. med snorkel.

Golf

Skønt mange sportsgrene appellerer til dette område, så er det blevet kendt som Costa del Golf. Der er omkring 50 top-klasse baner, den største koncentration i det kontinentale Europa. Der er faciliteter til alle typer af golfspillere med tilsigtede baner i smukke rammer, inkl. baner designet af nogle af de største navne som Seve Ballesteros, Gary Player og Tony Jacklin.

Golfresort på Costa del Sol
Golfresort på Costa del Sol. Foto: John D. CC BY 2.0

Med mere end 100 miles kystlinje, varmt vejr og mere end 300 dage med solskin, er Costa del Sol det perfekte sted for vandsports entusiaster. Strandene er godt bevarede og sikre, og gæsterne kan bestille vandski eller scuba dykningsundervisning, leje udstyr eller bare købe en snorkel samt maske næsten overalt langs kysten.

Ridning

God ridekunst er værdsat her, og Andalusiske heste er verdensberømte. Lån en hest eller deltag i en udflugt på hesteryg, hvilket er en fantastisk måde at opleve naturen på, og bjergene tilbyder fantastiske udsigter.

Forlystelsesparker og Zoologiske haver

Tivoli World Amusement Park tilbyder både køreture og shows inklusive Flamencodans og Wild West fremvisninger. Naboen er Benalmadena Cable car, som tilbyder ture til bjergtoppen af Monte Calamorro, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Costa del Sol, Sierra Nevada, Gibraltar og den nordafrikanske kyst.

Festivals

Næsten alle samfund har deres egen festival – der er over 3000 festivaler i regionen hvert år, og de omfatter religiøse festivals, dansefestivals, vinfestivals, madfestivals, tyrefægtningsfestivals osv. En af de mest kendte er Feria de Abril i Sevilla, i løbet af anden halvdel af april måned. Denne verdenskendte festival omfatter masser af sangere, dansere, spisesteder, flamenco shows, rideopvisninger og selvfølgelig drikkeri hele ugen.

Naturparker

Sierra de Grazalema Naturpark, erklæret som kulturarv af UNESCO, har huler, grotter og spektakulære kløfter, og er hjemsted for brunlige gribbe, ørne og dugehøge. Los Alcornocales Naturpark har en af de største skove i verden med kork eg.

Rejser til Andalusien

Se alle rejser til Andalusien med Hideaways her

Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere