Château de Saint-Martin – en velsmagende fristelse i Provence

I Provence ligger Château de Saint Martin, en idyllisk vingård med historiske rødder; fra romerne, der kultiverede vinen, til munkene fra øen Lerins, der udviklede landet og omdannede Chateau Saint Martin til et vin-kloster. Munkene byggede den spektakulære, underjordiske vinkælder, der stadig står i dag.

I 1740 blev vingården overtaget af den nuværende ejers familie, der byggede det smukke vinsmagningslokale, hvor vingårdens besøgende i dag bydes velkommen. Der har været tradition for, at gården er blevet drevet af kvinder, og i dag er det Madam de Barry – datteren af den tidligere ejer Komtesse Gasquet – der står for driften.

Vinsmagning på Château de Saint-Martin i Provence

Château de Saint Martin byder således ikke kun på en stor produktion af delikate vine, men også på historie og kulturel arv. Château de Saint-Martin består af 100 tønder land, hvoraf 50 tønder er vinmarker. Châteauet producerer et fint udvalg af vine – her iblandt vintage vine, grande reserve Cru Classe og forskellige rosévine, hvor eksempelvis Eternelle Favorite er specielt lavet til kvinder.

Vingården er også et perfekt sted til mindre grupper, da her er rig mulighed for at lave teambuilding-aktiviteter i markerne og gå til vinsmagning.

Dog er alle vininteresserede velkomne til at besøge Château de Saint-Martin og få en gratis vinsmagning. Vingården ligger i Provence – kun 79 km fra lufthavnen i Nice. Her er åbent hele året rundt fra mandag til lørdag. I juli og august er der åbent i alle ugens dage.

Vingården Château de Saint Martin

Læs også: Vinsmagning et “must do” på din ferie i provence>>

Bo på Les Domaines de Saint Endréol

Udsigt Hotel St Endreol i Provence

– et hideaway i cykelafstand til vingården Château de Saint-Martin med blot 16,5 km. Hotellet ligger i naturskønne omgivelser og er et af de flotteste resorts i Provence. En eftertragtet beliggenhed med 3 km til den lille landsby Le Muy og omkring 30 minutters kørsel til Cannes, St. Tropez og Middelhavet. Les Domaines de Saint Endréol byder blandt andet på SPA, wellness, swimmingpools, sydfranske specialiteter og høj service.

Du spiser godt på Les Domaines de Saint Endréol

 

Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere