Vulkantur på Gran Canaria – Caldera de Bandama

Vulkantur på Gran Canaria
Vulkantur på Gran Canaria. Foto: Dmytrok. CC BY-ND 2.0

Et solrigt klima og dejlige badestrande er hvad de fleste forbinder med Gran Canaria, men en rejse til den kanariske ø er også en mulighed for at udforske smukke og fascinerende naturfænomener. Jeg kan for eksempel anbefale dig at tage på en tur til vulkankrateret Caldera de Bandama, som er det største af sin slags på Gran Canaria.

Caldera de Bandama

Vulkankrateret som ligger ca. 15 km syd for Las Palmas, er opkaldt efter en hollandsk købmand, Daniel Van Dame, som i det 16. århundrede udnyttede den næringsrige jordbund i krateret til vindyrkning. I dag kan man stadig se spor efter marker anlagt i terrasser i krateret.

For den bedste udsigt over det 200 meter dybe og 1000 diameter brede vulkankrater vil jeg anbefale at du køre op til udsigtspunktet Pico de Bandama. Her i 569 meters højde er der en udsigtsplaform hvorfra der ikke blot er god udsigt over Caldera de Bandama, men også er mulighed for at nyde en fantastisk over Gran Canarias nord- og østkyst.

Gå til bunds

Vil du se nærmere på krateret starter der en sti nedad ca. 1,5 km nedenfor udsigtspunktet på Pico de Bandama. Ad denne til tider stejle sti kan du på mindre end en time gå helt ned i bunden, hvor der stadig ligger en beboelse og hvor du kan se resterne af Van Dame’s vinpresse.

På vej ned ad stien, som består af lavagrus, har du rig mulighed for at se eksempler på Gran Canarias planteflora, hvoraf flere arter kun findes på denne ø. Undervejs passerer du også et udsigtspunkt, og hvis du er heldig får du her øje på nogle af de mange fuglearter, som holder til i krateret.

Du skal samme vej op som du kom ned, hvilket naturligvis er lidt mere anstrengende, når det går opad. Til gengæld har du så en god undskyldning for at slutte dagen med at udforske den kanariske køkkens herligheder til fulde. Du kan læse mere om gastronomi på Gran Canaria i Andreas’ blogindlæg.

Rejser til Gran Canaria

Vil du bo på hyggeligt håndplukket hotel på Gran Canaria, har vi et bredt udvalg. Læs for eksempel mere om Rural Hotel Maipez i den lille landsby La Calzada, som ligger ganske tæt ved Caldera de Bandama.

 

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere