Brugere kårer Lissabons oceanarium til verdens bedste

Lissabon Oceanarium
Lissabon Oceanarium er kåret til verdens bedste. Foto kreditering: Kostas Limitsios. Uploadet under licensen CC BY 2.0

Lissabons oceanarium er fornyligt blevet kåret som det bedste i verden af det populære rejsesite Trip Advisor, som har millioner af brugere.

Mere end 28.000 brugere deltog i afstemningen, og de fleste af dem klassificerede deres besøg i Lissabon Ocenarium som “fremragende”. Det er anden gang, at Lissabons oceanarium bliver kåret til verdens bedste oceanarium; første gang var i 2015.

Det største indendørs oceanarium i verden

Lissabon Oceanarium – eller på portugisisk: Oceanário de Lisboa – ligger i I Lissabons nordøstlige bydel Parque das Nações, som var udstillingspladsen for Expo’98; samme år som akvariet åbnede. Med sin syv meter dybe og 5000 kubikmeter store tank – den største tank i akvariet – fordelt på 1000 kvadratmeter og med 4 store akrylvinduer på 49 kvadratmeter på hver side af tanken er akvariet det største indendørs oceanarium i Europa.

Der befinder sig omkring 100 havdyrsarter fra hele verden i denne tank, herunder hajer, rokker, barracudaer og muræner, foruden en kæmpe klumpfisk, som er én af akvariets mest populære attraktioner, da det er meget svært at opbevare en klumpfisk i et oceanarium og det derfor er sjældent, at man har mulighed for at se dette havdyr som gæst i et akvarium.

Lissabon Oceanarium
Lissabon Oceanarium byder på mange spændende havdyrsarter, herunder rokker. Foto kreditering: Ulrika. Uploadet under licensen CC BY-ND 2.0

450 havdyrsarter

Foruden den 5000 kubikmeter store tank er der fire andre mindre tanke med hver deres habitat af flora og fauna, og 25 tematiske akvarier, som sammen med hovedtanken i alt rummer hele 450 havdyrsarter, herunder søheste, søanemoner, benfisk, koraldyr, chimaera, blæksprutter, søstjerner, krebsdyr – og mange flere. I andre dele af oceanariet kan du også se bævere, pingviner og forskellige søfugle.

Du kan få flere informationer om Lissabons oceanarium på dets officielle hjemmeside.

Rejser til Lissabon med hideaways-hoteller

Har du lyst til en storbyferie i Lissabon? Så besøg denne side, hvor du nemt og sikkert kan bestille hideaways-hoteller i Lissabon online og læse mere om den portugisiske hovedstad.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Andreas

Min far, min herre

Hvis du overvejer at besøge ét af vores nye hideaways på Sardinien,...
Læs mere

Skriv et svar