Brugere kårer Lissabons oceanarium til verdens bedste

Lissabon Oceanarium
Lissabon Oceanarium er kåret til verdens bedste. Foto kreditering: Kostas Limitsios. Uploadet under licensen CC BY 2.0

Lissabons oceanarium er fornyligt blevet kåret som det bedste i verden af det populære rejsesite Trip Advisor, som har millioner af brugere.

Mere end 28.000 brugere deltog i afstemningen, og de fleste af dem klassificerede deres besøg i Lissabon Ocenarium som “fremragende”. Det er anden gang, at Lissabons oceanarium bliver kåret til verdens bedste oceanarium; første gang var i 2015.

Det største indendørs oceanarium i verden

Lissabon Oceanarium – eller på portugisisk: Oceanário de Lisboa – ligger i I Lissabons nordøstlige bydel Parque das Nações, som var udstillingspladsen for Expo’98; samme år som akvariet åbnede. Med sin syv meter dybe og 5000 kubikmeter store tank – den største tank i akvariet – fordelt på 1000 kvadratmeter og med 4 store akrylvinduer på 49 kvadratmeter på hver side af tanken er akvariet det største indendørs oceanarium i Europa.

Der befinder sig omkring 100 havdyrsarter fra hele verden i denne tank, herunder hajer, rokker, barracudaer og muræner, foruden en kæmpe klumpfisk, som er én af akvariets mest populære attraktioner, da det er meget svært at opbevare en klumpfisk i et oceanarium og det derfor er sjældent, at man har mulighed for at se dette havdyr som gæst i et akvarium.

Lissabon Oceanarium
Lissabon Oceanarium byder på mange spændende havdyrsarter, herunder rokker. Foto kreditering: Ulrika. Uploadet under licensen CC BY-ND 2.0

450 havdyrsarter

Foruden den 5000 kubikmeter store tank er der fire andre mindre tanke med hver deres habitat af flora og fauna, og 25 tematiske akvarier, som sammen med hovedtanken i alt rummer hele 450 havdyrsarter, herunder søheste, søanemoner, benfisk, koraldyr, chimaera, blæksprutter, søstjerner, krebsdyr – og mange flere. I andre dele af oceanariet kan du også se bævere, pingviner og forskellige søfugle.

Du kan få flere informationer om Lissabons oceanarium på dets officielle hjemmeside.

Rejser til Lissabon med hideaways-hoteller

Har du lyst til en storbyferie i Lissabon? Så besøg denne side, hvor du nemt og sikkert kan bestille hideaways-hoteller i Lissabon online og læse mere om den portugisiske hovedstad.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Andreas

Oplev fotografi-kunst i verdensklasse i Rom

Hvis du er på ferie i Rom i foråret, har du mulighed...
Læs mere

Skriv et svar