Besøg fiskemarkedet i Olhão

Fiskemarkedet i Olhão
Fiskemarkedet i Olhão. Foto: Steve Slater

En rejse til Algarve er ikke blot en mulighed for at nyde sol og dejlige badestrande, men også for at stifte bekendtskab med det store udbud af fisk og skaldyr på regionens restauranter, som nyder godt af de friske forsyninger fra Atlanterhavet. På fiskemarkedet i Olhão kan du selv opleve de mange slags fisk og skaldyr, der landes i Algarve og som sælges videre til hele Portugal.

Alt godt fra havet i Algarve

Fiskeri har altid været vigtig for befolkningen i Algarve, og selv efter turismens opblomstring udgør fiskeriet fra Algarvekysten stadig en betydelig del af økonomien i denne populære portugisiske region. Olhão som ligger 10 km øst for Faro, har Algarvekystens største havn, og ikke overraskende kan du på byens mange fiskerestauranter nyde godt af den direkte adgang til friske forsyninger.

Selv hvis du ikke regner med selv at skulle kokkerere på ferien i Algarve, bør du i Olhão tage dig tid til at besøge det store fiskemarked ved havnefronten. Indenfor kan du på mere end 80 stande ved selvsyn opleve den store variation af fisk og skaldyr, som fiskerne ved Algarvekysten lander.

Olhão er anerkendt i hele Portugal ikke kun for fiskernes evner til havs, men også for restauranternes evne til at skabe lækre retter ud af de friske råvarer. Kommer du hertil midt i august kan du desuden deltage i den årlige madfestival, som består af seks dages fest med musik og rig mulighed for at udforske det fantastiske udbud af fisk og skaldyr.

Fiskemarkedet i Olhão er åbent fra klokken 7 til 13. Der er lukket om søndagen og udvalget er begrænset om mandagen.

Rejser til Algarve

De fleste som rejser til Algarve ankommer til Faro, og herfra er det en kort køretur ad A22 til Olhão. Eftersom Algarve er Portugals mest populære rejsemål, har regionen et bredt udbud af hoteller og resorts. Vælg et hideaways, hvis du vil bo på et håndplukket hotel med charme og autenticitet.

Vælg for eksempel at bo på det familieejede Quinta dos Poetas, som ligger tæt Olhão.

Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere