Besøg Frankrigs smukkeste landsbyer i Luberon-bjergene

Ménerbes i Luberon
Ménerbes i Luberon. Foto: Salva Barbera.

Er du på ferie i Provence er en udflugt til Luberon-naturparken en chance for at opleve nogle af Frankrigs smukkeste landsbyer, betagende landskaber og interessante seværdigheder.

Idylliske bjerglandsbyer

Det er kombinationen af smuk natur og en rig kulturarv, som har gjort Luberon til et populært udflugtsmål i Provence, og især de charmerende middelalderlige landsbyer er en af naturparkens største seværdigheder. Fem af disse: Ansouis, Lourmarin, Ménerbes, Roussillon og Gordes, er indlemmet i “Les Plus Beaux Villages de France” (Frankrigs smukkeste landsbyer), men der er endnu flere mere ukendte landsbyer, som bestemt også er et besøg værd.

Du kan se en oversigt over Frankrigs smukkeste landbyer på organisationens officielle hjemmeside her

Et besøg i en af de små eller større byer i Luberon er dog ikke blot en mulighed for at spadsere i hyggelige brostensbelagte gader og nyde atmosfæren i maleriske omgivelser. I byerne har du også god chance for at opleve et af områdets mange torvemarkeder, Marchés paysans, hvor lokale gårde sælger årstidens produkter. I højsæsonen tiltrækker markederne naturligvis en del turister, men selv da er de traditionsrige markedsdage et godt sted at opleve ægte fransk hverdagsliv.

Aktiv ferie i Provence

Holder du af aktive ferier, byder naturparken ‘Parc naturel régional du Luberon’ også på en bred vifte af muligheder. Du kan for eksempel udforske området på kilometervis af afmærkede vandrestier, som blandt andet forbinder flere af landsbyerne, der ofte ligger få kilometer fra hinanden.

Vandreturene, som findes i alle sværhedsgrader, er en enestående mulighed for at udforske både typiske provencalske kulturlandskaber og mere uberørt natur. Ligeledes vil stierne tage dig forbi storslåede udsigtspunkter og historiske seværdigheder, som ofte ikke er nævnt i de almindelige guidebøger for Provence.

Læs mere om vores rejser til Provence

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Mikkel H

Udvalgte oplevelser på en rejse til Rom

“Rom byder dig velkommen, når du kommer, og glemmer dig igen, når...
Læs mere

Skriv et svar