Barcelona bliver bedre for hvert besøg

Barcelona er allerede en klassiker. De sidste 15-20 år har denne skønne by været blandt danskernes foretrukne rejsemål. Jeg har selv boet i byen nogle år, og jo mere man kender til den, jo bedre bliver den.

Barcelona er en by, man kan besøge igen og igen. Nogle af Barcelonas bydele er som små landsbyer med eget hovedtorv og en lokalbefolkning, der måske sjældent tager ind til byens centrum. Sådan er området Horta og Guinardó, som ligger oppe i bakkerne i den sydvestlige del af Barcelona. Det er et dejligt område at spadsere i med kuperet terræn og gode udsigter ind over Barcelonas centrale bydele fra mini-bjergkæden Collserola.

En gåtur igennem Barcelona

Lige syd for Guinardó ligger det langt mere velkendte område Grácia med den ikoniske Park Güell – også lidt oppe i bakkerne – hvor Barcelonas egen mesterarkitekt Antoni Gaudí fik lov at slå sig løs. Resultatet er en enestående kulturpark, som også er samlingssted for lokale såvel som turister. Et dejligt sted at bruge en eftermiddag – også her er udsigterne over byen storartede, men her er knapt så stille som i parken ved Guinardó. Fra Park Güell går turen videre ned i Grácias beboelseskvarterer.

Gå ned gennem Grácia, som har mange hyggelige pladser, hvor cafeernes borde fylder godt op. Her kan du nyde en øl og tapas i skyggen af palmer og velholdte gamle bygninger. Også Gracia var tidligere en selvstændig landsby, og lokalpatriotismen trives stadig. Grácia holder stadig fast i sin egen gamle festival – byfesten Festa Major de Gràcia, hvor gaderne pyntes i en grad, så de er uigenkendelige for alle undtagen dem, der bor her fast. Grácia og Park Güell vil jeg anbefale, selv hvis du kun har få dage i Barcelona.

Park Güell Grácia Barcelona

Hvis du går endnu længere ned mod centrum fra Grácia, så kommer du ned gennem bydelen Eixample, hvor nogle af Barcelonas mest kendte bygningsværker er at finde. Ikke mindst Casa Milà, også kaldet La Pedrera. Længere nede ad Passeig de Gracia ligger Casa Batlló, også af Antoni Gaudí. Nogle vil måske mene, at Gaudís mesterværk er La Sagrada Familia, som endnu ikke er færdigbygget. Denne storslåede kirke ligger i den nordøstlige udkant af Eixample i kvarteret La Sagrada. Er du interesseret i modernistisk arkitektur, er Eixample det rette sted at være.

Eixample og specielt hovedstrøget Passeig de Gracia er også hjemsted for alle de dyre mærkevarer og et godt sted at shoppe. Her finder du masser af gode restauranter, omend priserne så centralt ofte ligger i den dyrere ende. Hvis du vil gå i byen her, er det en god idé at tage pænt tøj og pæne sko på. Eixample slutter lige inden Plaça de Catalunya som markerer grænsen til det gamle Barcelona, hvor gaderne bliver mere snævre og snoede. Selve Plaça de Catalunya er dog en stor, flot og meget åben plads.

Centrum starter ved Plaça de Catalunya

Barcelonas centrum starter ved Plaça de Catalunya og kan herfra deles i to med berømte Las Ramblas løbende lige ned gennem hjertet af byen med bydelen Gòtic på den nordøstlige side og Raval på den sydvestlige. Gòtic er Barcelonas gamle bydel med masser af elementer, som stammer helt tilbage fra middelalderen – og i udgravninger under gadeplan sågar væsentligt længere tilbage i tiden end det. Barcelonas bystyre og Cataloniens regering har begge til huse i på hver sin side af pladsen Sant Jaume. En anden berømt plads er Plaça Reial, som er et hyggeligt sted at nyde frokost eller aftensmad.

Plaça de Catalunya

Foto: Plaça de Catalunya i Barcelona. Kilde Wikipedia

Raval er et lidt mere upoleret og rå end Gòtic, men det er også en bydel, som har oppet sig gevaldigt de sidste 10 år. Raval er kendetegnet ved mange små hyggelige cafeer, smalle teatre, små etniske restauranter og en del natklubber – også i den tungere ende som klubben Sala Baghdad, som ikke sjældent gæstes af berømtheder fra ind- og udland. I udkanten af Raval lige op mod Ramblaen ligger Barcelonas og et af verdens mest berømte markeder, La Boqueria. De mange farver og dufte og lyde her sætter nærmest sanserne på overarbejde.

Hvis du fortsætter længere ned ad Ramblaen, helt ned i bunden kommer du til den store statue med Columbus på toppen, Mirador de Colom, kan du følge en sti langs marinaen nordøstpå til bydelen Barceloneta, som har æren af at huse verdens bedste by-strand. Både stranden og kvarteret har formået at bevare en hyggelig stemning, selvom området selvfølgelig er særdeles populært om sommeren. På trods af det store antal turister i området kan du sagtens finde meget lokale barer, hvor der serveres gode tapas til meget rimelige priser.

Og sådan er Barcelona hele vejen igennem. En by bestående af mange forskellige bydele, der alle har en masse at byde på og har bevaret deres særpræg, og hvor man altid kan finde nye aspekter. Måske er det derfor, man ikke bliver træt af Barcelona.

Rejser til Barcelona

Rejser du med Hideaways til Barcelona bor du på håndplukkede hoteller beliggende i centrum af byen. Du kan rejse i nøjagtig det antal dage du ønsker og vi tilbyder afrejse fra alle lufthavne i Danmark. Få inspiration til din ferie i Barcelona og læs bla. mine personlige beskrivelser af alle hoteller.

Rejser til Barcelona med Hideaways

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere