Badeferie i Europa? Her finder du det reneste badevand

Familie på strand
Europas badestrande er generelt af høj kvalitet.

Drømmer du om en afslappende badeferie, men har du ikke tiltro til det danske sommervejr? Det sydlige Europa byder på masser af solskinstimer og ikke mindst strande med badevand af fremragende kvalitet. Det viser en ny rapport fra Europa-Kommissionen, hvor vandkvaliteten på 85 procent af Europas badestrande får den højest mulige bedømmelse “fremragende.” Herunder kan du se, hvor du skal rejse hen for at få en badeferie med badevand, der er helt i top.

Strand Cypern
99.1 procent af de undersøgte strande på Cypern får bedømmelsen “fremragende”.

Middelhavsøer har det bedste badevand

Måske tænker du, at det notorisk ustabile danske sommervejr til dels opvejes af det store udvalg af rene strande. Men faktisk ligger Danmark kun på en 11. plads på EU’s liste over badevandskvalitet i Europa ifølge den nye rapport. Prioriterer du vandkvalitet (og sol) højt på din badeferie, er det for eksempel bedre at bestille en rejse til Cypern, Malta eller Grækenland.

På Cypern skal du for eksempel gøre dig umage for ikke at havne ved en strand med den bedste EU-bedømmelse for vandkvalitet. 99,1 procent af badestrandene på den populære middelhavsø får således bedømmelse “fremragende.” Malta følger lige efter med topkarakter for 98,9 procent af badestrandene, mens 97 procent af de testede strande i Grækenland lever op til EU-kravene for fremragende badevandskvalitet. Til sammenligning er blot 87,4 procent af de danske badestrande, som kan bryste sig af badevand i “fremragende” kvalitet.

Kroatien, Portugal og Italien ligger ligeledes højere end Danmark på Europa-Kommissionens liste over lande med badestrande med fremragende vandkvalitet. Der er med andre ord rig mulighed for at finde det helt rigtige rejsemål for en solrig badeferie hos Hideaways, der har alle de ovennævnte lande i udvalget af rejsemål i Europa.

Badeferie i Kroatien? Her finder du de bedste strande

Kroatien strand
Kroatien er et ideelt rejsemål for en afslappende badeferie.

Resultat af mange års arbejde

Den administrerende direktør for Det Europæiske Miljøagentur (EEA), Hans Bruyninckx, glæder sig over resultaterne i den seneste rapport, som ikke er kommet af sig selv.

“Vores rapport bekræfter, at medlemslandenes bestræbelser i de seneste 40 år, særligt inden for spildevandsbehandling, har betalt sig. I dag kan de fleste europæere nyde fremragende badevandskvalitet,” siger han.

For at leve op til EU’s badevandsdirektiv skal de lokale myndigheder i medlemslandene gennem hele badesæsonen indsamle vandprøver, som analyseres for bakterier.

Portimao Algarve strand
Det er ikke svært at finde et Hideaway nær en af Europas bedste badestrande, for eksempel langs Algarvekysten i Portugal.

Badeferie med håndplukket hotel

Er du på udkig efter det helt rigtige hotel til en badeferie i Europa? Det finder du her hos Hideaways, som har mange, håndplukkede hoteller i programmet, hvor du bor i gåafstand til de bedste strande.

På Cypern, som altså får en topplacering på listen over badevandskvalitet i EU, kan du hos Hideaways for eksempel booke en badeferie på den populære sydkyst. Cypern er dog bare én af de mange middelhavsøer, som Hideaways har håndplukket strandnære hoteller på. Mange andre indbydende øer i Middelhavet såsom Kreta, Malta, Sicilien og Sardinien er også en del af udvalget.

Vil du heller blive på det europæiske fastland, har Hideaways på baggrund af mange års erfaring også her fundet de bedste hoteller langs for eksempel Algarvekysten i Portugal og ved det azurblå middelhav i Frankrig og Italien.

Se flere eksempler på oplagte mål for en badeferie med Hideaways.

Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere