Amalfikystens forførende trio, Positano, Amalfi og Ravello

Amalfikysten
Udsigt over Positano på Amalfikysten. Foto: Sander Crombach - Unsplash

Amalfikysten er helt usigeligt smuk. Denne italienske juvel af en kyststrækning er berømt for sine maleriske landskaber, sit krystalklare Middelhav og sine charmerende byer. Særligt tre af disse gør et uudsletteligt indtryk på de fleste, som rejser hertil.

De tre perler på Amalfikysten er Positano, Ravello og Amalfi. Disse byer indkapsler essensen af Amalfikysten med en unik blanding af historie, kultur og naturlig skønhed, der er svær at beskrive med ord. I denne artikel vil jeg dog gøre forsøget og fortælle dig om de betagende højdepunkter i hver af disse byer og om, hvorfor du absolut bør besøge dem, hvis du ønsker at opleve den uforglemmelige magi ved Amalfikysten.

Positano: Romantik og skønhed på Amalfikysten

I Positano er stort set al motoriseret trafik bandlyst. Dertil kommer et mangeårigt byggestop, som gør, at den lille by på knap 4000 indbyggere føles som en lille tidslomme. I et dramatisk bjerglandskab skråner Positano ned mod Middelhavet og danner et postkortværdigt panorama af farverige huse, der klynger sig til bjergsiderne.

Der er altid liv og leben nede på stranden i Positano. Foto: Sean KelleyUnsplash

Du skal i sagens natur være indstillet på at gå en del op og ned for at komme rundt i Positano. Det er til gengæld lidt sved på panden værd at udforske byens smalle gader. Positano er nemlig også kendt for sine eksklusive butikker med smukke håndlavede produkter såsom keramik, lædervarer og andre modeartikler. Det vidner om, at byen længe har været et yndet tilflugtssted for kunstnere, forfattere og designere, der finder inspiration i de idylliske omgivelser.

Gå heller ikke glip af Positanos mest ikoniske seværdigheder, den smukke katedral Santa Maria Assunta. Med sin unikke majolica-kupel og storslåede udsmykning er denne kirke et must-see for på en rejse til Positano. Majolica er den særlige keramiktype, som regionen er kendt for. Fra kirken kan du også nyde en betagende udsigt over byen ned mod det glitrende hav.

Bliver du fristet til en dukkert, har Positano flere strande. Den mest kendte er Spiaggia Grande. Denne brede sandstrand er et populært tilholdssted for både lokale og turister, der her nyder solen, havet og den afslappede atmosfære. Det kan også anbefales at tage med på en bådtur fra Positano ud langs kysten for at udforske de afsidesliggende badevige og grotter, der gemmer sig langs Amalfikysten.

Amalfi: En historisk perle ved havet

Mens Positano stjæler dit hjerte med sin romantiske skønhed, byder Amalfi dig velkommen med sin stolte historie og kulturelle arv. Beliggende ved foden af majestætiske bjerge og omgivet af fortryllende klippeskær, er Amalfi en by, der udstråler en unik aura af elegance og fortidens storhed.

Der er gode muligheder for at finde et flot souvenir i butikkerne på Amalfikysten. Foto: Antonio SessaUnsplash

Amalfi er kendt som en af de ældste sørepublikker i Italien og en vigtig handelsby i Middelhavet under Middelalderen. Dens historiske betydning afspejles stadig i byens arkitektur og monumenter. En af de mest bemærkelsesværdige seværdigheder er Amalfi-katedralen, også kendt som Duomo di Sant’Andrea. Denne storslåede bygning, med sin fascinerende blanding af byzantinske, arabisk-normanniske og romanske stilarter, står som et imponerende vidnesbyrd om Amalfis fortidige storhed.

På pladsen foran katedralen, Piazza del Duomo, kan du slå dig ned på en hyggelig fortovscafé. Gå dog også en tur gennem Amalfis snoede gader, hvor du finder historiske paladser, gamle klostre og farverige huse med smukt designede facader. Byen har en livlig atmosfære med lokale markeder, hvor du kan opleve den autentiske syditalienske stemning og købe lokale delikatesser som citronmarmelade, keramik og andre håndlavede produkter.

Læs også: Amalfikysten bør du opleve mindst en gang i livet

Amalfi er også berømt for sin citronproduktion, og det er her, at den berømte limoncello-likør har sine rødder. Du kan udforske citronlunde og lære om produktionen af denne lækre lokale specialitet. Smagen af en forfriskende limoncello på en af de utallige solrige dage i Amalfi er en oplevelse, man husker.

Citronlundene møder du, hvis du vandre en tur. Faktisk er Amalfi et ideelt udgangspunkt for vandreture i det omkringliggende bjerglandskab. De byder på spektakulære udsigtspunkter, vandfald og smukke naturreservater.

Ravello: En magisk have højt over Amalfikysten

På klipperne 350 meter over havet ligger Ravello. Ja, den lille by klynger sig nærmest til skråningen. Denne gamle by har en del romantiske pragtvillaer, hvoraf nogle i dag kan besøges. Også i Ravello skal du lægge vejen forbi katedralen, der stammer tilbage fra det 11. århundrede. Her er der ligeledes et charmerende torv, hvor du kan prøve det, som byerne på Amalfikysten også er kendt for: lækker mad og vin baseret på lokale ingredienser og traditionelle opskrifter.

Udsigt over Amalfikysten fra Ravello. Foto: Desert Morocco AdventureUnsplash

Ravello har længe været et tilflugtssted for kunstnere, forfattere og intellektuelle, der søger inspiration og fred. I byen kan du da også nyde en særlig atmosfære, der er perfekt til en ferie med refleksion og kreativitet. Det har i tidens løb tiltrukket store navne som tyske komponist Richard Wagner, som kaldte Ravello for en magisk have, samt de danske kunstmalere Marie og P. S. Krøyer.

Ravellos mest kendte seværdighed i dag er Villa Cimbrone og Villa Rufolo, to fortryllende paladser, der er berømte for deres vidunderlige haver og helt fantastiske panoramaudsigter. Disse haver, med deres blomstrende blomsterbede, duftende citronlunde og antikke statuer, er som skabt til at inspirere sindet og berolige sjælen. På terrassen i i Villa Rufolos have er der hvert år en Wagner festival, hvor publikum kan nyde musikken med en formidable udsigt ud over Amalfikysten.

Håndplukkede hoteller på Amalfikysten

Hos Escapeaway er vi specialister i rejser til Amalfikysten hvor du bor på håndplukkede hoteller og i ferieboliger. Hos os kan du vælge om du vil bo i vandkanten med udsigt over havet eller i det smukke bagland som Amalfikysten også gemmer på.

Læs meget mere om rejser med Escapeaway, ved at klikke på nedenstående link. Se foto og beskrivelser om alle hoteller, og få tips til oplevelser på Amalfikysten og de mange spændende seværdigheder i området. Du kan også nemt finde billige flybilletter til rejsen. Bestiller du en samlet pakkerejse med både ophold og transport, er den dækket af Rejsegaranti.

>> Se alle rejser til Amalfikysten

Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere