Algarve er meget mere end sol og strand

Korktræer i bjergene ved Monchique
Algarve har meget mere at byde på en sol og strand og hav. Her korktræer i bjergene ved Monchique

Jeg har haft nogle af mine bedste ferie-oplevelser i Portugal i regionen Algarve, men det tog nogle år, før jeg fandt ud af, hvor de “lå gemt”.

Rejser du til Algarve på ferie, så er det vigtigt, at du sørger for at bo det rigtige sted, for der er så utroligt stor forskel på dem. Hos Hideaways kender vi Algarve som vores egen bukselomme, og du kan være sikker på, at hoteller og ferieboligerne er valgt med omhu. I dette indlæg kan du læse lidt information om regionen og udvalgte byer og områder.

Uberørt nationalpark og surfskoler

Kombinationen af solskin og sandstrande tiltrækker et hobetal af rejsende hvert år, og lavprisflyselskaberne er hoppet med på bølgen og flyver nu også hertil. De fleste besøgende bliver ved kysterne, og til trods for, at strækningen imellem Faro og Albufeira har fulgt med udviklingen, så er det stadig muligt at flygte fra menneskemængderne til Sagres mod vest, Tavira mod øst og bjergstrækningen bagved motorvejen. Vestkysten nord for Sagres udgør en hel nationalpark og er således ubebygget, hvilket tiltrækker masser af surfere, som kommer hertil for at kaste sig ud i de vilde bølger. Du kan lære at surfe på en af de mange surfskoler langs kysten.

Surfere på Algarve
Algarve byder på fremragende faciliteter, hvis du gerne vil lære at surfe – eller allerede mestrer disciplinen

Unikke landskaber

Ved Ria Formosa kan du opleve et helt særligt landskab af laguner, sandbanker og småøer, som strækker sig 50 km fra Faro til den spanske grænse. De små øer er tildækkede af sand, og området har et rigt fugleliv. Nogle steder er der broer, andre steder kan du tage en vandtaxi, og om sommeren kan du nå øerne til fods. Oppe i bjergene kan du finde den gamle spa-by Monchique, som er et elegant alternativ til strandene. Her kan du tage på vandreture i skovene, ride i bakkerne eller spille golf langs kysterne. Du kan nyde et veltilberedt måltid baseret på havfrisk fisk og skaldyr eller du kan tage en pause og nyde en kold øl i en af de små landsbyer ved Sagres, hvor landets foretrukne øl bliver brygget.

Algarves smukke bagland
Algarves smukke bagland er ikke så kendt som dens kystlinje, men er absolut et besøg værd

Du bør holde dig for øje, at der ankommer tusindvis af turister til Algarve i løbet af sommeren, hvilket medfører de sædvanlige problemer, såsom forsinkelser i lufthavnen, trafikpropper, trængsel på restauranter og menneskemylder på strandene. Det er svært at finde en parkeringsplads, og du er muligvis bedst tjent med at holde dig væk fra byerne om aftenen. Du har nok allerede gættet, at du i vores program kan finde de helt rigtige steder, når du skal opleve det virkelige Algarve.

Udvalgte byer og områder i Algarve

Sagres

En lille landsby med en rig historie. Den er beliggende på den sydvestlige spids af Portugal og var den sidste havneby, som de store opdagelsesrejsende kom til, inden de rejste videre ud i den store verden. Du kan besøge det gamle fort, eller du kan besøge de herlige strande, og landets foretrukne øl bliver brygget her i byen.

Tavira

Dette er helt klart den smukkeste by på Algarvekysten. Byen har udsigt over floden med en gammel romersk bro, hvor fodgængere kan krydse floden. Der er markedsdag om lørdagen, og det kan anbefales at komme tidligt, da portugisiske markeder ofte slutter ved 11-tiden.

Tavira på Algarve
Tavira er én af de smukkeste byer på Algarve-kysten. Foto-kreditering: Dmitry Tonkonog. Oploadet under licensen CC BY-SA 3.0.

Ria Formosa

Ria Formosa – eller Parque Natural da Ria Formosa, som den egentlig hedder – er en 60 kilometer lang og 18400 hektarer stor naturpark bestående af et enestående og fortryllende landskab, der blandt andet byder på laguner, øer, halvøer, kanaler, saltbassiner og endeløse sandstrande. Området er ubebygget på nær et par enkelte strandbarer.

Monchique

Denne lille “spa-by” ligger mod vest, og er et skønt udflugtsmål for en dagstur, og de mange herlige restauranter byder på et godt alternativ til en dag på stranden.

Lagos

I Lagos, der er en af de sydligste byer i Portugal, kan du opleve fantastiske huler og klippeformationer. Byen byder også på en rig og interessant historie som en central by under opdagelsesrejserne i 1400-tallet, hvor den blev brugt som udskibningssted for rejser til Den Ny Verden, og hyppigt fik besøg af Henrik Søfareren. Byen rummer stadig en lang række unikke historiske bygninger og monumenter.

Klippeformationer i Lagos
Lagos er blandt andet berømt for sine spektakulære klippeformationer

Pêgo do Inferno

Pêgo do Inferno er også kendt som Helvedessøen. Pêgo do Inferno er en klippesø, hvor du kan svømme rundt i søen, mens et vandfald plasker ned om ørerne på dig.

Santa Luzia

En skøn, lille fiskerby med kun omkring 1500 indbyggere, hvor du kan nyde udsøgt frisk fisk ved havnerestauranterne. Byen kaldes i folkemunde for “blækspruttens hovedstad” (“capital do polvo”) i Portugal, eftersom byens blæksprutte-retter er en delikatesse og specialitet, som har vundet anerkendelse langt ud over byens grænser.

Vestkysten

Her vil du opleve, at landskabet ændrer sig radikalt. Du træder ind i naturreservatet og føler dig pludselig langt væk fra alting. Sydkystens hektiske tempo sænkes dramatisk og du støder på regionens nomadefolk; surfere fra hele verden, som kommer på grund af vestkystens berømte bølger.

Mere om Algarve

Algarve har en særlig plads hos mig. Her i den sydlige del af Portugal har jeg haft nogle fantastiske oplevelser og fundet mange gode venner. Du kan se alle rejser til Algarve med Hideaways her.

For inspiration og gode tips, kan du læse mere om Algarve her på bloggen, og hvilke oplevelser der venter dig på din ferie til regionen. Læs f.eks:

Dette blogindlæg er bragt i samarbejde med Turismo de Portugal og Algarve Promotion Bureau.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere