Alentejo i Portugal er fuld af spændende seværdigheder

Naturen er en af de store seværdigheder i Alentejo

Évora og det smukke tempel

Byen Évora rummer flere kulturelle seværdigheder, herunder blandt andet et antikt romersk tempel ved navn Diana-templet. Templet stammer fra det 1. århundrede efter Kristus og er derfor en af de ældste og bedst bevarede seværdigheder i Portugal. Hele 14 af de oprindelige korintiske søjler står stadig i al sin pragt, og templet er fantastisk at se på. Udover det gamle tempel rummer byen også en meget imponerende katedral inspireret af gotisk arkitektur. Det er den største katedral i Portugal og bygget i det 13. århundrede. Endnu en seværdighed i Alentejos hovedstad er knoglekapellet, Capela dos Ossos. Hele dette kapel er dækket af 5000 menneskeknogler og kranier, og det kan være meget overvældende at besøge kapellet.

Byen Beja

Denne by er beliggende på en bakke midt i Alentejos sletter. Byen er omgivet af korkege, oliventræer og vinmarker. Beja blev grundlagt af romerne, men flere gange er byen blevet ødelagt på grund af militære konflikter mellem Portugal og Spanien, hvorefter den igen blev genopbygget i al sin pragt. På trods af disse ødelæggelser er der stadig rig mulighed for at opleve den gamle romerske by, og byens fantastiske historie kan i dag ses i den spændende arkitektur. Derudover har byen i høj grad bevaret sin charme, som også kan opleves på de lokale restauranter. Dette område er især kendt for sine fantastiske middelhavsspecialiteter og dygtige kokke. Man kan også bo på en vingård i området omkring Beja, hvor man kan komme helt tæt på den lokale og meget gæstfri befolkning, og man kan få lov at mærke en meget afslappende hverdag.

Badoca Safari Park

Er man på ferie i Alentejo med børn, bør man helt sikkert besøge Badoca Safari Park, hvor man kan tage på safaritur blandt de fritgående afrikanske dyr. Man kan komme helt tæt på dyrene, og man kan opleve, hvordan dyrene lever frit i naturen.

Mina de Sao Domingos

Nær den spanske grænse ligger den gamle mine, Mina de Sao Domingos, som lukkede i 1966. Før minen blev lukket, er der både blevet gravet guld, sølv og kobber her. I dag er det er stort område med ruiner efter gamle jernbanespor og tidligere arbejderboliger, der er gået i forfald. Den gamle hovedbygning ved minen er i dag omdannet til hotel, hvis man gerne vil bo lige ved siden af minen. Området er en sjælden seværdighed i Alentejo, og man kan nemt få nogle timer til at gå ved de gamle ruiner.

Unikke hideaways i Alentejo

Hvis du har lyst til at opleve Alentejos seværdigheder på en ferie, så har du mulighed for at bo på unikke hideaways-hoteller og ferieboliger, som vi i Hideaways personligt har håndplukket med vægten lagt på hoteller, der har autencitet, charme og personlighed.

Alle vores unikke hideaways i Alentejo kan bookes online til konkurrencedygtige priser.

Du kan her læse om alle vores hideaways i Alentejo.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere