6 ting du skal opleve i Ubud på Bali

6 ting du skal opleve i Ubud på Bali
6 ting du skal opleve i Ubud på Bali

Lyden af dyt horn og idiofoner blandet med duften af røgelsespinde – så ved du, at du er ankommet til Ubud. Byen er beliggende i Balis højland omgivet af rismarker, frodig jungle og aktive vulkaner. Ubud, som også bliver kaldt for Balis hjerte blandt de lokale, er centrum for øens kulturskatte, der indebærer traditionelle kunstformer og håndværk, gamle hinduistiske templer og smagfulde lokale specialiteter, som du kan nyde. Du finder alt fra små lokale gadekøkkener til de fineste restauranter.

Er du til yoga og det holistiske syn på livet, så er du kommet til paradis. Der er ikke et gadehjørne, hvor du ikke finder et yogacentre eller en butik med diverse krystaller, bedekranse og buddhafigurer.

Uanset om du bruger en dagstur eller en uge i Ubud, så er jeg sikker på, at du vil forelske dig i denne charmerende, hektiske og magiske by. Byen er bedst at udforske til fods, på cykel eller motorcykel. Du kan også booke en lokal guide, som kan udpege højdepunkterne for dig – jeg har dog også udplukket en håndfuld aktiviteter til, dig som MÅ opleves, når man er i hjertet af ’gudernes ø’.

Vandring i rismarkerne

Ubud er fyldt med smukke og frodige rismarker, og mange af dem kan du vandre på. Ingen Bali tur er fuldendt uden en tur til de smukke trappetrins grønne marker. En af de mest populære og karakteristiske rismarker er Tegallalang Rice Terrace samt den mindre turistede Campuhan Ridge Walk.

Tip: lej en Mountain bike eller en scooter og tag på opdagelse til de nærliggende rismarker og vandfald.

Rismarker på Bali
Grønne og frodige trappetrins marker omringet af jungle og bjerge

Souvinir shopping i Ubud Art Market

Der er noget spændende og fascinerende ved at besøge eksotiske markeder. Det er som om, at alle sanserne bliver berørt. Duften af røgelsespinde blandet med krydderier, traditionelt håndværk i mange former og farver, lyde af lokale som enten kommunikerer med hinanden eller kunderne og de forskellige ukendte smagsnuancer, som man sætter tænderne i, hvis man altså lige kommer forbi en gado-gado stand.

Tip: kom så tidligt som muligt – så er råvarerne friskest og turistmængden mindst.

Tag en yoga- eller meditationsklasse

Hele Ubud summer af yoga, alternative typer og små holistiske butikker samt cafeer. Mange valfarter til Ubud på grund af dens magiske stemning. Bliver du overvældet af de mange muligheder, vil jeg anbefale dig at tage forbi The Yoga Barn og prøve en ”beginners yoga” hvis du er helt ny eller en ”vinyasa flow” hvis du er mere erfaren. Slut af med en ayurvedisk massage på et af de mange spa-steder du finder rundt omkring i byen.

Tip: prøv en traditionel balinesisk massage hvis du venter med yogaen til en anden god gang.

Oplev en traditionel balinesisk danseforestilling

Balinesisk dans er en gammel dansetradition, der er en del af det religiøse og kunstneriske udtryk blandt det balinesiske folk. Musikken er præget af idiofon-lyde og en dans der er dynamisk, vinklet og intensivt udtryksfuldt. Balineserne udtrykker deres liv og historie gennem kroppens bevægelse, herunder særlig bevægelse af fingre, hænder, hoved og øjne.  Der findes to slags forestillinger: Kecak, som er den populæreste, hvor gamle sagn om konger og kriger opføres, mens et mandekor messer og synger som baggrundsmusik og Legong, som er den blide og feminine dans med yndefulde bevægelser opført af unge kvinder.

Tip: Billetter kan købes et par timer i forvejen foran selve bygningen, hvor dansen foregår eller spørg i receptionen på dit hotel.

Bali dans
En balinesisk pige som opfører den yndefulde Legong-dans

Besøg Monkey Forest

I Monkey Forest kan du komme helt tæt på øens mange (og frække) aber. Skoven er beliggende i centrum af Ubud, og er en af byens største attraktioner – især hvis man rejser med børn. Første gang jeg besøgte skoven, var det som at træde ind i en scene af ”Jungle-Bogen”, hvor store banyantræer, eksotiske planter, mosklædte pagoder, et gammelt forladt tempel midt i skoven og skovens ca. 700 aber har hovedrollen. Stedet er desuden et forskningscenter, hvor du kan lære mere om aberne og de ca. 115 træarter. Her har du mulighed for at fodre aberne med bananer, men pas godt på dine ting, da de har det med at stjæle!

Tip: køb dine bananer på markedet i stedet for ved indgangen hvor de sælges til overpris!

Monkey forrest på Bali
Kom helt tæt på aberne i Monkey Forest

Smag på Balinesiske specialiteter

Ubud har et væld af spisemuligheder, så tag endelig hertil for at give dine sanser alt hvad de drømmer om af gastronomiske herligheder. Ja, jeg tror faktisk at Ubud har Balis største udvalg af spisesteder. Her finder du alt lige fra fancy Michelin-stjernede restauranter til vegetarisk/veganske cafeer og små familieejede warungs. To lokale retter som du bare MÅ smage er gado-gado, som er en indonesisk salat og består af et hårdkogt æg, stegt tofu eller tempeh samt dampende grøntsager vendt i en herlig peanut-sauce. Eller Nasi Goreng som bogstavelig talt betyder ”stegte ris” og er en sammenblanding af ris, kød, grøntsager toppet med et spejlæg.

Tip: Prøv en gado-gado eller babi satay på Warung Titi i centrum af Ubud.

Nasi goreng - amf retten på en rejse til Bali
Prøv en lokal ‘Nasi-goreng’ ret

Er du blevet nysgerrig på Bali og alle dens spændende kulturskatte, så læs mere om håndplukkede hoteller og rejser til Bali.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere