5 drømmestrande i Europa du nemt kan rejse til

Golfo di Orosei på Sardinien
Golfo di Orosei på Sardinien

Vi er mange, som drømmer om hvide sandstrande med krystalklart vand. Det er på en eller anden måde blevet indbegrebet af frihed og afslapning – tænk bare på, hvordan man forsøger at sælge lottokuponer, som regel med et billede af en bountystrand med palmer og måske en hængekøje.

Heldigvis behøver du ikke vinde i lotto for at få råd til at opleve sådanne strande. Du behøver faktisk ikke engang forlade Europa, for der findes masser af drømmestrande på vores eget kontinent.

Cala d’Or på Mallorca

Cala Mandrago stranden i nationalparken af samme navn på Mallorca
Cala Mandrago stranden i nationalparken af samme navn

Cala d’Or er en perlerække af fem strandbugter beliggende på Mallorcas sydvestkyst, nemlig Cala d’Or, Cala Esmeralda, Cala Ferrera, Cala Serena og Cala Gran. Det krystalklare vand, det bløde sand og de smukke omgivelser gør selvsagt strandene meget populære, men de er absolut et strandbesøg værd!

Hvis du er eventyrlysten, er det muligt at vandre langs kysten og finde mere uberørte strande i små bugter. Især Cala d’en Borgit kan anbefales.

Hvis du gerne vil til Mallorca, kan du finde din rejse her

La Maddalena på Sardinien

Cala Corsara på La Maddalena på Sardinien
Cala Corsara på La Maddalena

Faktisk er La Maddalena er ikke en strand, men en mindre øgruppe i den nordlige del af Sardinien. Her findes nogle af de mest drømmeagtige strande med fuldstændig krystalklart vand, turkisblå laguner og næsten uberørte småøer. Du tror næsten ikke på at du er i Europa længere, da strandene mere minder om Caribien og visse steder om Seychellerne med de karakteristiske bløde klipper.

Alle herlighederne ligger spredt rundt på øgruppen, så for at få den fulde oplevelse, er det bedst at tage på en bådtur. Tag en frokostpause på en af de små trattorias og hop derefter i det turkisblå vand… bliver det meget bedre end det?Hvis du ikke har mulighed for at tage på en bådtur, er det også muligt at tage busser rundt på de største af øerne. La Maddalena er endnu forholdsvis uberørt af masseturismen, så du behøver ikke bekymre dig om “fluepapirstrande”.

For at komme til La Maddalena skal du tage en færge fra havnen i Palau på Sardinien. Turen tager ca. 20 minutter.

Find din rejse til Sardinien her

Praia do Carvalho på Algarvekysten

Praia do Carvalho på Algarvekysten
Praia do Carvalho på Algarvekysten. Foto-kreditering: Richard King. Oploadet under licensen CC BY 2.0

Det skorter ikke på strande på Portugals Algarvekyst, lige fra langstrakte hvide sandstrande til klippestrande og små idylliske bugter. En af de mere spektakulære strande er Praia do Carvalho, hvor vejen til stranden går gennem en tunnel i klippen med trappetrin hugget i sandsten. Kig efter fossiler i tunellen. På den anden side af grotten venter det gyldne sand og det safirfarvede, klare vand. Husk at komme ved lavvande, da havet fylder klipperne ved højvande.

Praia do Carvalho ligger i Lagoa nær Carvoeiro og er efter Algarvestandarder ikke overrendt. Det skyldes til dels at der ikke er barer og restauranter i nærheden, og det gør stranden perfekt for dem, som gerne vil lidt væk fra alle de andre badeglade turister. Men husk selv at medbringe drikkevarer og vand.

Frister Algarvekysten, kan du finde din rejse her

Vai Beach på Kreta

Vai Beach på Kreta
Vai Beach på Kreta. Foto: Marc Ryckaert – Wikimedia Commons

Det mest spektakulære ved Vai Beach på Kreta er den store palmeskov, som omgiver stranden, og som giver næsten caribiske vibes. Faktisk var det en reklame for chokoladebaren Bounty, som gjorde den hidtil ukendte strand meget populær i 1970’erne. I mange år var den beboet af hippier og campere, før den endelig blev til et beskyttet område, hvilket betyder at man ikke må overnatte på stranden.

Der er gode faciliteter på Vai Beach med solstole, brusere, barer og en taverna. Du kan også prøve forskellige former for vandsport på stranden. Hvis du hellere vil isolere dig lidt, findes der mere uberørte bugter med sandstrande både nord og syd for Vai Beach.

Hvis du gerne vil til Kreta, kan du finde din rejse her

Zlatni Rat i Kroatien

Zlatni Rat på øen Brač
Zlatni Rat på øen Brač

Zlatni Rat på øen Brač er Kroatiens ukronede dronning, og det er vel at mærke i et land, som bugner af lækre strande med krystalklart vand. Den gyldne sandtange bliver jævnligt udråbt som en af de bedste strande i Europa og smukkeste i verden.

Den karakteristiske tange ændrer vedvarende form grundet strømninger, vind og bølger. Det er en rullestensstrand, som er ganske behagelig at ligge på, og så er der muligt at prøve alskens vandsport her.

Da det er en meget berømt strand, er den selvsagt også meget besøgt. Den ligger kun to km fra byen Bol, så det tager kun ca. 20 min. at gå derud. Om sommeren går der sågar små turistbåde og -tog til Zlatni Rat.

Vil du hellere finde en mere stille strand, er det relativt nemt. Du kan bare udforske resten af Bračs indbydende strande eller naboøen Hvar, som også gemmer på nogle lækkerbiskner.

Vil du til Kroatien, kan du finde din rejse her

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Puk Magnussen

Fem populære rejsemål og seværdigheder i den vestlige del af Tyrkiet

Lad det bare være sagt med det samme. Tyrkiet er et stort land...
Læs mere

Skriv et svar