Vandretur på Rota Vicentina i Portugal

Rota Vicentina
Rota Vicentina. Foto: Cláudio Franco. CC BY 2.0

En ny afmærket vandrerute, Rota Vicentina, langs Portugals Atlanterhavskyst er ikke blot en mulighed for at nyde en smuk vandretur, men også for at udforske det lokale køkken.

Holder du af aktiv ferie i skøn natur, har vi her fundet en spændende nyhed til dig, som rejser til Portugal. På en ny afmærket vandrerute, Rota Vicentina, som løber over i alt 340 km langs den sydvestlige del af Portugals kyst mellem Santiago do Cacém og Cape of St. Vincent, har du nu mulighed for at opleve naturen og kulturen på en af Sydeuropas bedst bevarede kystlinjer.

Historie eller dramatiske kystlandskaber

Rota Vicentina, som krydser igennem både Alentejo og Algarve, er todelt. På ‘Caminho Histórico’ fra Santiago do Cacém og sydpå mod Cabo de S. Vicente er en strækning på i alt 241 kilometer, som går lidt inde i landet væk fra kysten og passerer gennem flere større og mindre byer med flere historisk interessante områder.  Du vil dog det meste af tiden bevæge dig ad stier i det åbne landskabet, og undervejs passerer du blandt meget andet de for Portugal så karakteristiske korktræ-plantager og får ikke mindst mulighed for at at komme helt tæt på ægte portugisiske kultur.

Playa de Malhao
Dramatiske kystlandskaber på Rota Vicentina

Den anden del af Rota Vicentina kaldes ‘Trilho dos Pescadores (Fiskerens sti) løber helt ude langs kysten, og kan i modssætning til den historiske rute kun benyttes til fods. Trilho dos Pescadores er da også et lidt mere fysisk krævende valg, men til gengæld for dine anstregelser vil du blive belønnet med de store naturoplevelser, som denne del af Portugals smukke kyststrækning byder på.

Har du ikke mod på eller tid til at vandre alle 340 kilometer, som eftersigende skulle tage 14 dage til fods, er Rota Vicentina ifølge folkene bag heldigvis opdelt i adskillige mindre sektioner på op til 25 kilometer, hvoraf flere fint kan benyttes som dagsture.

Hyggelige hoteller og god mad til trætte ben

Har du lyst til at bruge flere dage på Rota Vicentina, er der undervejs mulighed for at overnatte på små hoteller, pensionater elle campingpladser. Det er en oplagt mulighed for at kombinere naturoplevelserne med hyggelig afslapning, hvor du for eksempel også vil få rig lejlighed til at opleve, hvor glade portugiserne er for god mad, som kan fås i gavmilde portioner til rimelige penge.

Hvis du nu har fået lyst til at pakke vandreskoene med i kufferten næste gang rejsen går til Portugal, kan du læse mere om vandreruten på Rota Vicentina’s officielle hjemmeside.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere