Underjordiske eventyr på Sardinien

Drypstenshuler på Sardinien

Holder du ferie på Sardinien, vil du hurtigt opdage, at Sardinien er ikke blot er rig på kulturelle og historiske seværdigheder men har også en helt fantastisk natur, hvor især de smukke kyststrækningerne skiller sig ud. Men vidste du også, at Sardiniens undergrund gemmer på nogle af Middelhavsøens største attraktioner?

Under Sardiniens overfalde finder du således en labyrint af eventyragtige grotter, hvoraf flere er åbne for besøgende, og du på guidede ture kan opleve dette mystiske naturfænomen.

Neptuns grotte

Skal man vælge et besøg i kun én af Sardiniens mange grotter, kan jeg anbefale Grotta di Nettuno, som er en af øens mest kendte, og hvor også turen frem til grotten i sig selv er en mindeværdig oplevelse.

Grotten ligger nær byen Alghero på den nordvestlige kyst af Sardinen, hvorfra der i højsæsonen afgår sejlture hver time frem til grottens indgang, som ligger tæt ved havoverfladen. Det er dog også muligt, at tage turen til fods fra toppen af forbjerget, Capo Caccia, ned til indgangen via den 656 trin lange stentrappe, der kaldes Escala del cabirol (gedens trin). Den lange trappe kræver måske nok gode ben, men til gengæld belønnes du med flotte udsigter over kysten og Middelhavet.

Inde i Grotta di Nettuno venter fantastiske formationer af stalaktitter og stalagmitter, som er dannet over millioner af år. Dertil kommer en 120 meter lang saltvandssø, La Marmora, som tidligere var yngleplads for af de nu forsvunde munke-sæler. På en guidet rundtur får du fortalt grottens historie og udpeget de mest interessante og spektakulære formationer, men selv uden denne information er de imponerende drypstensformationer hele turen værd. Det føles til tider næsten som at befinde sig i en underjordisk katedral. I sandheden et af naturens vidundere.

Vær opmærksom på at Neptun-grotten kan være lukket, hvis havet er for oprørt.

Andre seværdige grotter på Sardinien

Neptuns grotte kan i sommer-højsæsonen have mange besøgende, men du kan så eventuelt vælge at besøge en af de mange andre smukke grotter på Sardinien. I den 10 kilometer lange Grotta di Ispinigoli, som ligger nær Doralgi, skulle du således kunne se stalaktitter på op til 38 meter og andre spektakulære formationer. Ligeledes er de underjordiske søer i Grotta del Bue Marino, som kan nås med båd fra Cala Ganone efter sigende en uforglemmelig oplevelse.

Læs her mere om alle vores hideaways på Sardinien.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere