To gode restaurant-oplevelser på ferien i Barcelona

Rejs til Barcelona og oplev unik og fantastisk arkitektur. Her detaljer fra Casa Batillo. Foto: Hideaways
Rejs til Barcelona og oplev unik og fantastisk arkitektur. Her detaljer fra Casa Batillo. Foto: Hideaways

Min familie og jeg tog en tiltrængt pause fra det danske november-vejr, og smuttede til Barcelona i en uge. En by, vi har rejst i før, og som det altid er en fornøjelse at vende tilbage til.

Læs om rejser til Catalonien med Hideaways

En november-svømmetur i de brusende bølger ved Barcelona

Selv her i november, der jo er en notorisk kold og klam måned i Danmark,  oplevede vi, at temperaturen sneg sig op over 20 grader i timerne midt på dagen. Fra ca. kl. 11 til ca. kl. 16 var det flere dage muligt at gå med bare arme, hvad mange lokale også gjorde. Og når de lokale, som jo har en anden definition på “kulde” end os danskere, er let påklædt, så ved man, det er varmt nok. 🙂 De fleste dage kunne vi dagen igennem nyde høj sol fra en skyfri himmel, med nogle få timers let regn en enkelt dag, og blæsevejr en anden.

Barcelonas lange, smukke strande lokker. Rejs til Barcelona om efteråret og nyd en svømmetur i bølgen blå. Foto: Hideaways

Foto: Barcelona er blandt andet berømt for sine fantastiske strande. Selv i november kan du være heldig at kunne tilbringe en halv dags tid med sol og svømning på stranden, da timerne midt på dagen kan være meget varme og solrige. 

Læs om rejser til Barcelona med Hideaways

Overvejer du at rejse en tur til Spanien i det sene efterår eller det tidlige forår, er der altså gode chancer for, at du ikke behøver at tage helt til Andalusien for at få lidt varme og et ekstra skud D-vitamin. Også i den nordlige del af Spanien er vejret betydeligt bedre end i Danmark, langt hen i efteråret. En af dagene var vi endda på stranden og badede! Vandet, som har nydt godt af sydens sol hele sommeren og i løbet af det tidlige efterår, er endnu ikke blevet afkølet i november. “Lidt” lækkert at ligge på stranden med kilometervis af blødt sand omkring mig, brusende bølger, bagende sol og tænke på, at i Danmark var temperaturen omkring de 3 grader… 🙂

Børnevenlig restaurantoplevelse på Can Farrell

Noget af det bedste ved Barcelona er madoplevelserne. Enhver catalaner med respekt for sig selv er madglad – og regionen bugner med lækkerier.

Vi rejste med to små børn, og er du i tvivl om det kan lade sig gøre at slæbe rundt på småbørn og alligevel få en god ferie i Barcelona, er svaret klart ja. Byen er meget børnevenlig, med brede fortove og et hav af legepladser. Der er nærmest en legeplads på hvert andet gadehjørne, og det havde vores børn stor glæde af. Legepladserne er hegnet ind, så børnene ikke uden videre løber ud i trafikken, som jo godt kan være lidt voldsom.

En særdeles børnevenlig madoplevelse blev der også plads til. Den fik vi på den smukke restaurant Can Farrell, som ligger ca. en halv times kørsel uden for Barcelona, i en lille by ved navn Santa Eulalia de Ronsana. På Can Farrell sidder man, på ægte spansk facon, omkring store familieborde og spiser, og familierne har ofte taget bedstemor og bedstefar med.

Can Farrell er ikke kun flot udefra. Når du træder ind i spisesalene, bliver du overrasket over, hvor store, rummene er, og synet af de buede lofter og døre er imponerende. Stedet er dog først og fremmest berømt, fordi det i helt usædvanlig grad er specialiseret i at modtage børnefamilier. Det giver sig til udtryk lige, fra man sætter sig ved bordet. Børnenes menukort indeholder et overskueligt antal børnevenlige retter, som serveres inden de voksnes mad kommer. Mens børnene venter på maden, kan de bruge de udleverede papirer og farvekridt til at underholde sig med.

Læs mere om storbyferie med børn i Barcelona

Når børnene har spist, bliver de hentet af en ansat på restauranten, som er specialiseret i at passe børn. Hun tager dem med ned til det store legerum, hvor de – under opsyn – kan hygge sig med en overflod af legetøj til forskellige aldersgrupper, og der arrangeres forskellige aktiviteter. Blandt andet kan børnene blive malet i ansigtet som forskellige dyr – mine børn blev, til deres store tilfredshed, malet som løver 🙂 – og der sørges i det hele taget for, at de er godt underholdt, mens de voksne nyder middagen oppe i restauranten.

Bliver et barn ked af det, følges det selvfølgelig op til sine forældre. Børnene skal være mindst 3 år for at komme ned i legerummet. Vores datter på kun 2 år var dog kortvarigt med dernede, da vi vurderede, at hun var klar til det og ville føle sig tryg, fordi hendes storebror på 4 også var med.

Can Farrell tæt på Barcelona er en helt særlig og ekstremt børnevenlige restaurant-oplevelse. Foto: Ukendt

Foto: Flot ser det ud, og hyggeligt og noget helt specielt er det. Can Farrell set udefra.

En absolut anbefalelsesværdig restaurantoplevelse, hvis du har børn med på rejsen til Barcelona. Maden til de voksne er ganske god; ikke topklasse, men mængderne kunne vi bestemt ikke klage over. 🙂 Maden til børnene er både sund og af den type, børn ofte kan lide – simpelt og med en mild smag. Personalet er særdeles venligt og professionelt, og det er dejligt at være et sted, hvor de er specialister i at imødekomme børnefamilier. Og selvfølgelig må der gerne tales højt ved bordene, ligesom der er god plads i de store, flotte spisesale til, at børnene kan løbe og lege.

Når det er tid til lidt sødt at slutte af på, bringes der et fad rundt, hvor børnene kan vælge imellem is og chokolade. De voksne kan selvfølgelig bestille dessert, evt. med en god, sød vin til, fra menukortet.

Catalonien har et smukt, bakket og bjergrigt landskab. Det kan du opleve ikke langt fra Barcelona, når du holder ferie i byen. Foto: Hideaways

Foto: Når du kører ud til den lille by Santa Eulalia de Ronsana – hvor Can Farrell ligger – udenfor Barcelona, går der ikke længe, før du gennem bilruden kan begynde at nyde synet af Cataloniens bakkede, grønne og bjergrige landskab. I sig selv en god grund til at smutte lidt væk fra storbyen, hvis du har tid til det i løbet af ferien. 

Støjniveauet er ret højt, selv i spisesalene, og det er nok umuligt at undgå, når nu stedet lever af at fokusere på børn og være ekstremt børnevenligt. Og så er spanierne jo også et ret talende folkefærd. 🙂 For en lidt støjfølsom person som mig trak det klart ned i den samlede oplevelse, men nu var det jo heller ikke en romantisk middag, der var formålet, men en ren og skær familieoplevelse midt på dagen. Vi var der sammen med en lokal familie fra Barcelona – mor, far, to børn og bedstemor – og alle var enige om, at oplevelsen var god og for børnene intet mindre end fantastisk.

Las Delicias – Barcelonas bedste tapas får du lige ved Park Guell

Ja, jeg skrev “Barcelonas bedste tapas”, og da der er tusindvis af tapas-spisesteder i Barcelona, så er det en titel, der er hård kamp og uden tvivl stor uenighed om. Nu er det selvfølgelig også min egen, subjektive vurdering, men ikke kun: Las Delicias, en hyggelig, enkel tapas-restaurant, som ligger en ganske kort gåtur fra en af Barcelonas mest kendte og smukkeste seværdigheder, Park Guell, er velbesøgt af de lokale og har et rigtigt godt ry i byen. Med god grund, må jeg mildest talt sige.

Park Guell er noget helt særligt, og en af de mest berømte seværdigheder i Barcelona. Foto: Hideaways

Foto: Farverige, fantastiske Park Guell. Tænk, at man kun få minutters gang fra dette smukke feriegæst-trækplaster kan finde en særdeles autentisk tapas-restaurant, hvor næsten kun lokale kommer…

Hvis du elsker de klassiske tapas fra Catalonien såsom patatas braves (kartofler med en særlig sauce), calamares, croquetas (små, sprøde “kødboller”, ofte med kyllingekød), med videre, så er du kommet til det perfekte sted. Ikke mindst patatas braves er Las Delicias specialister i, og deres sauce til kartoflerne – som er det vigtigste element i den ret – overgår alle andre, jeg har smagt i Barcelona. Der er selvfølgelig også flere slags pølser at vælge imellem, oste og meget andet godt. Bestil 4-6 retter til deling mellem to personer, og en kande sangria de cava, så er der lagt op til hygge, mæthed og en fest for smagsløgene.

Tapas kan du nyde alle steder i Barcelona - for eksempel i fremragende form på Las Delicias ved Park Guell. Foto: Hideaways

Foto: Catalonien er stedet, hvor man aldrig går sulten i seng. Blandt de mange fremragende tapas-restauranter i Barcelona, vil jeg fremhæve Las Delicias.

Las Delicias er intet mindre end vores yndlingsrestaurant i Barcelona, og denne gang havde vi børnene med. Tapas-formen egner sig faktisk fint til børn, da de godt kan lide at smage på lidt forskelligt, og ofte ikke spiser så store mængder, når man er ude. Så måske skal man indregne en enkelt ret mere til deling, hvis børnene er med, men heller ikke mere end det (for små børns vedkommende).

Læs mere om andre feriemuligheder i skønne Catalonien – her Mallorca

En af fordelene ved Las Delicias er, at den er stort set ukendt blandt turister, og det er derfor en på alle måder meget autentisk oplevelse at spise der. I modsætning til Can Farrell egner Las Delicias sig også glimrende til en stilfærdig spiseoplevelse i tosomhed. Atmosfæren vil jeg ikke kalde romantisk, men meget ligefrem og behagelig; indretningen er befriende simpel, grænsende til det rustikke. Anbefales varmt.

 

Tags fra artiklen
, ,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere