Selinunte – imponerende ruiner på Sicilien

Selinunte, en af mange spændende ruiner på Sicilien

På Siciliens sydvestlige kyst ligger et af Middelhavets største og mest imponerende arkæologiske områder, Selinunte. Det er fascinerende at gå rundt her blandt resterne af oldtidsbyen, som var en af de vigtigste græske kolonier på Sicilien. Den smukke beliggenhed tæt havet og badebyen Marinella gør det desuden oplagt at slutte af med en dukkert eller et restaurantbesøg.

Selinuntes blodige fortid

Selinunte blev grundlagt af græske kolonister i 628 f.v.t. og var i de efterfølgende 200 år en af de førende græske byer på Sicilien. Men eftersom Selinunte udgjorde grækernes vestligste koloni på Sicilien, kom byen snart i konflikt med Siciliens oprindelige indbyggere, som senere fik opbakninge fra kartagerne. Stridighederne endte med at grækerne i Selinunte i år 409 f.v.t. blev løbet over ende og store dele af byen blev ødelagt. Ifølge historiske kilder blev 16.000 af byens 25.000 indbyggere dræbt, mens yderligere 7.000 blev gjort til slaver.

Da romerne under den 1. puniske krig i 205 f.kr. fordrev folkene fra Kartago fra Sicilien, forsøgte disse som det sidste at jævne Selinunte med jorden inden de flygtede. Heldigvis overlevede en del af byen dog, og i dag er det derfor muligt at se flere velbevarede ruiner i Selinunte.

Et lille stykke Grækenland på Sicilien

Det flotteste og mest velbevarede tempel ved Selinunte er Hera templet, som stammer fra ca. 460 f.v.t. og som til dels er blevet genopbygget i nyere tid. Når du står foran det store tempelkompleks, er det svært ikke at føle dig hensat til Akropolis ved Athen.

Derudover findes flere tempelruiner og andre interessante ruiner i Selinunte, som samlet set giver dig et godt indtryk af hvordan en græsk oldtidby var opbygget og fungerede.

Bor du på et af vores hideaways på Sicilien,  er Selinunte er et oplagt mål for en dagsudflugt med gode vejforbindelser fra hele øen. Du kan få endnu flere tips til de bedste seværdigheder på Sicilien her på bloggen.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere