Sådan tyder du hotelstjernerne

Hostal de la Gavina
Hostal de la Gavina i Katalonien.

Du er på udkig efter et hotel til din næste ferie, men hvad er forskellen egentlig på tre- og firestjernede hoteller? De mange forskellige kriterier for hotelstandarden kan gøre det svært at finde et hotel, som lever op til dine forventninger.

Mange forskellige standarder for hoteller

I teorien er stjernernes formål at gøre det let for gæsten at se, hvilket niveau hotellet befinder sig på. Men i praksis betyder manglen på fælles kriterier for hotelstandard rundt om i verden, at det ofte ikke er til at vide sig sikker på om man får den kvalitet og service, man forventer ud fra antallet af stjerner.

I Danmark kan et hotel for eksempel højst tildeles fem stjerner, mens du i andre lande kan støde på hoteller med op til 7 stjerner. I nogle lande kan kriterierne for klassifikationen sågar variere fra region til region, og i USA har man for eksempel helt fravalgt et officielt klassificeringssystem.

Udsigt fra terrassen på Hotel Mediterraneo
Udsigt fra terrassen på Hotel Mediterraneo

I et forsøg på at imødegå forvirringen har nogle lande dog valgt at samarbejde med Hotelstars Union om et fælles hotelkriteriesæt, hvor målet er, at man som gæst bliver mødt af en ensartet standard uanset landet.

I Hotelstars Union’s kriterier for hotelstjerner tildeles et hotel én stjerne, hvis hotellets værelser blandt andet alle er udstyret med bad og toilet, samt rengøres dagligt. Derefter belønnes hotellerne med stadig flere stjerner op til maksimalt fem, som gives til hoteller, der blandt andet tilbyder 24-timers reception, parkering og møder sine gæster med en personlig hilsen og friske blomster på værelset.

Danmark deltager i samarbejdet, men der er dog stadig et stykke vej til før alle populære rejseland er med. Du kan læse mere om stjernesamarbejdet på den officielle hjemmeside for Hotelstars Union her

Håndplukkede hoteller hos Hideaways

Er du på udkig efter en rejse, hvor selve hotelopholdet er en vigtig del af rejseoplevelsen, er det derfor ikke altid nok at forlade dig på antallet af stjerner. Stjernerne indikerer først og fremmest niveauet for faciliteter og service, men er ikke udtryk for en personlig vurdering af atmosfæren og stemningen på hotellet.

Hotel Areias do Seixo i Portugal med 5 stjerner
Hotel Areias do Seixo i Portugal er et af mange hoteller som vores gæster giver 5 stjerner!

Hos Hideaways kan du altid se hotellets officielle antal stjerner – det er absolut ikke ensbetydende med at vi er enige i antallet af stjerner. Stjernerne giver dig et udmærket sammenligningsgrundlag, men jeg vil altid anbefale, at du læser vores beskrivelse af hotellet og ikke mindst vores personlige vurdering. Som du nok allerede ved, besøger vi selv samtlige hoteller og ferieboliger i programmet hos Hideaways. Vi udvælger kun de hoteller, hvor vi selv gerne kommer tilbage og holder ferie og som lever op til nogle helt specielle krav.

Læs mere om Hideaways vurdering af hoteller

Eksterne kilder

Det er populært som aldrig før at lave bedømmelser af hoteller og andre produkter. I vores verden er der flere eksterne kilder, hvor du kan indhente andre brugeres bedømmelser af hoteller og serviceydelser. De mest kendte er nok Tripadvisor, Booking og Zoover som alle kun bringer anmeldelser fra rejsebranchen. Hos Hideaways har vi valgt at benytte Trustpilot som en mulighed for vores gæster til at anmelde en rejse med Hideaways.

Læs anmeldelser af Hideaways på trustpilot

Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere