Romersk mesterværk i Languedoc-Roussillon

Pont de Gard
Oplev Pont de Gard på en rejse til Frankrig. Foto: Dennis33053. CC BY 2.0

Rejser du i den sydfranske region Languedoc-Roussillon, bør du ikke gå glip af et besøg ved Pont du Gard. Akvæduktbroen er et imponerende eksempel på romersk ingeniørkunst og et spændende udflugtsmål for hele familien.

Verdens højeste romerske bro

De nyeste udgravninger ved Pont du Gard tyder på, at akvæduktbroen blev bygget i midten af det første århundrede. Det har krævet tusindvis af arbejderes indsats i adskillige år at forvandle 50.400 tons kalksten til den næsten 50 meter høje og 360 meter lange treetagers akvædukt, som i dag står som et flot og velbevaret vidnesbyrd over romernes ingeniørkunst.

Pont du Gard indgik oprindeligt som en del af en 50 kilometer lang akvædukt, der skulle føre vand fra en kilde tæt ved Uzès til brug i den romerske by Nemausus (nutidens Nîmes). De mange tusinde kubikmeter vand som hver dag blev transporteret ad akvædukten, skulle blandt andet bruges til at forsynes byens termiske bade, bassiner, springvand og til rindende vand i boligerne. Når du betragter det flotte bygningsværk, vil du dog heller ikke være i tvivl om at akvædukten også til dels var et prestigeprojekt for romerne.

Pont du Gard
Nyd av cykelturer på Pont du Gard. Foto: Andrea Schaffer. CC BY 2.0

Akvædukten som blev optaget på UNESCO’s Verdensarvliste i 1985, er i dag en af Frankrigs største seværdigheder og et populært udflugtmål for besøgende i Languedoc-Roussillon. Synes du broen virker bekendt, er det måske fordi den pryder 5-euro sedlerne.

En udflugt for hele familien

Selvom den spektakulær akvæduktbro er en udflugt værd i sig selv, byder området omkring broen på flere andre interessante attraktioner. I besøgscentret tæt ved broen kan du for eksempel dykke ned i broens og romernes historie i Languedoc-Roussillon. Ligeledes kan børnene (5 til 12) i det interaktive museum ‘Ludo’ med leg og aktiviteter lære om romerriget og naturen i Sydfrankrig.

Udenfor kan hele familien udforske Languedoc-Roussillon regionens specielle planteliv og resterne af akvædukten på den 1,4 milometer lange sti ‘Mémoires de Garrigue’. De smukke omgivelser gør det i det hele taget oplagt at medbringe en picknickurv på udflugten til Pont du Gard og nyde en forfriskning med flot udsigt til broen.

Du kan finde information om åbningstider, billetpriser med mere på den officielle Pont du Gard hjemmeside her

Læs også mere om Hideaways’ rejser til Languedoc-Roussillon og andre regioner i Frankrig.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere