Rejs tilbage til Rom i Italien

Colosseum i Rom
Colosseum i Rom

Jeg har kastet en mønt i Trevifontænen. Det betyder ifølge overtroen, at jeg kan være sikker på at skulle gense Rom – og selvom jeg næsten lige er vendt hjem, glæder jeg mig allerede.

Jeg glæder mig ikke så meget til at gense seværdighederne. De er selvfølgelig fortsat imponerende, og de rummer selvfølgelig så mange detaljer, at jeg aldrig vil blive færdig med at udforske dem til bunds.

Men de vil blive ved med at være der. De vil til evig tid ligge og tiltrække menneskemylder og lade sig betragte og beundre i al deres italienske pragt. Jeg glæder mig langt mere til igen at skulle nyde de mere flygtige glæder, som både Rom og resten af Italien byder på.

Trevifontænen i Rom
Trevifontænen i Rom

Alene maden er fantastisk. Jeg elsker at finde en lille sidegaderestaurant, hvor ejeren selv sidder ved bordet nærmest indgangsdøren og byder mig velkommen med et engageret udtryk i både stemme og øjne. Sådan et sted, gør man klogt i blot at lade sig betjene, frem for at vælge.

Rejs tilbage – igen og igen

På sådan en restaurant i udkanten af Trastevere sad jeg tung i maven med resterne af den vin, som værten mente passede til min mad, da to amerikanere trådte ind på terrassen. De skulle have et hvil og et glas vin, før de ville videre på deres vandring. ”Hvordan er husets vin? Er den god” spurgte fruen til værtens tydelige forbløffelse. ”Selvfølgelig er den god. Jeg har jo selv valgt den,” svarede han, og da Mr. America dristede sig til at spørge yderligere ind til den, spurgte værten, om han ikke bare skulle komme med vinkortet.

Få minutter senere sad de med en læderindbundet mappe med mindst 200 sider. De bladrede tilfældigt frem og tilbage og endte med at vælge en rosévin fra side 2. Efter 10 minutter kom værten tilbage med en flaske vin i hånden. Han forklarede, at den valgte vin desværre var udsolgt, men at denne her var meget bedre, og at de kunne få den til samme pris.

Amerikanerne nød tydeligvis deres vin, og både de og jeg fik en enestående oplevelse af den italienske måde at forholde sig til orden og struktur.

Og det er den slags oplevelser, der gør, at man skal kaste mønter i Trevifontænen, så man kan være sikker på at vende tilbage – igen og igen.

Mere om Rom og Italien

Her på bloggen om rejser med Hideaways skriver vi om emner fra vores egne rejser til Italien og andre lande. Læs f.eks blog indlægget Hvor skal du holde sommerferie i Italien eller indlæg om Rom f.eks om foto kunst i Rom.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere