Portvinsfestival i Porto

Portvin i Portugal

Portvinen er berømt over hele verden, og i portvinens hjemby Porto i det nordlige Portugal fejres den søde og velsmagende hedvin i disse dage med en festival. Her er rig lejlighed til at smage på de forskellige portvine og få inspiration til nye måder at bruge portvinen på.

Portvinen kommer fra druer dyrket i Dourodalen vest for Porto i det nordlige Portugal. Udgravninger i området viser spor efter vindyrkning helt tilbage til det 3. århundrede. Vindistriktet i Dourodalen er i øvrigt det næstældste demarkerede vinområde i verden. Den 4. til 8. september kan du i Porto smage på produktet af hundreder års tradition og løbende forbedring.

Porto Wine Fest – festival i portvinens hovedstad

Programmet på portvinsfestivalen i Porto starter kl. 16 hverdagene og kl. 11 lørdag og søndag, og det er proppet med portvinsoplevelser. Det meste er portvinsmagning, men der er også blindsmagning og andre vintekniske discipliner, som det jo hører sig til på vinfestivaler.

Baade-ved-Porto-Nordportugal-Hideaways

En af de specielle ting ved portvinen er, at den er meget brugt i madlavning, og den rolle får stor opmærksomhed ved portvinsfestivalen i år. Hver dag er der kulinariske opvisninger med forskelllige kokke, der er eksperter i at bruge portvin i køkkenet. Der er også kokkedueller, der skal afgøre, hvem der bruger portvinen mest kreativt gastronomisk og skaber de mest velsmagende retter.

Der er meget mere på programmet, og det er stedet at være, hvis man er portvinsentusiast og i Portugal i perioden. Hvis ikke man allerede er vild med portvin, er portvinsfestivalen en glimrende mulighed for at blive det.

Du kan læse mere om portvinsfestivalen her. Så vidt vides findes siden desværre kun på portugisisk. Læs eventuelt også vores artikel om portvin i Lissabon.

Hoteller og portvin

Hos Hideaways er vi specialister i rejser til Portugal hvor du bor på håndplukkede hoteller. I Nordportugal finder du flere hoteller langs Douro-floden hvor man har produktion af Portvin. Du kan vælge at bo på samme hotel på hele rejsen eller rejse på en bilrundrejse rundt i Portugal. Bo f.eks på hotel Quinta do Pego.

hotel quinta do Pego

Foto: Udsigt fra Hotel Quinta Do Pego

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere