Porto, den mest romantiske rejsedestination

Afton i Porto
Afton i Porto

Byen Porto i det nordlige Portugal vinder titlen som den mest romantiske by i kategorien ”Best Under-the-Radar Romantic Destination”.

Det er ofte Paris, New York og Rom der nævnes, når romantiske byer er samtaleemnet, hvilket selvfølgelig heller ikke er forkert. Men nogle gange kan de mest intime og romantiske oplevelser også findes andre steder. USA Today har fået et panel af romantiske rejsegurus til at nominere 20 destinationer verden over, hvor de fleste ikke er klar over, at der findes en unik, romantisk stemning.

Vinderen af titlen ”Best Under-the-Radar Romantic Destination”, og dermed den mest romantiske by, er Portugals andenstørste by Porto – en by kendt for sine portvine, middelalderarkitektur og den gamle autentiske charme.

Læs mere om listen på USA Today 10 Best

Porto og Dourofloden

Udover at være kendt for ovenstående har Porto også givet navn til landet Portugal på grund af sin historie som en romersk bosættelse under Portus Cale. Porto ligger som funklende middelalderjuveler på en bjergskråning med Rio Douro ved sine fødder og kombinerer gammel charme med moderne komfort.

Den 2000 år gamle by er siden 1996 beskyttet af UNESCO og tilbyder mange sightseeingsoplevelser. Det er en fordel at gå rundt på sightseeing, da de fleste seværdigheder befinder sig i det forholdsvist bakkede centrum. Historieinteresserede vil kunne nyde barokkirker, museer og en gåtur gennem det antikke Ribeira distrikt, hvor tøj stadig vaskes i floden og herefter hænges til tørre i gaderne. Ligeledes tilbydes vinture til de mange vingårde i området.

Porto valgt til bedste rejsemål i 2015
Porto er præget af sin beliggenhed ved Dourofloden.

Portos overnatningsmuligheder er gode og her tilbydes alt fra hoteller i centrum af byen til boutique hoteller og 5 stjernede ressorts med unikke vin-temaer. Aftenunderholdning kan findes i de lokale Fado-klubber, på vinbarer samt i jazz og blues klubber.

Også i 2012 og 2014 vandt Porto fine priser bla. som Europas bedste storby destination der udpeges af European Consumers Choice.

Ud over Porto er følgende Top 10 vindere

1. Porto, Portugal
2. Mackinac Island, Michigan
3. Rothenburg ob der Tauber, Tyskland
4. Lugano, Schweiz
5. Reykjavik, Island
6. Annapolis, Maryland
7. Lucca, Italien
8. Guanajuato og San Miguel de Allende, Mexico
9. Budapest, Ungarn
10. Cantagena, Colombia.

Et panel af eksperter valgte de 20 nominerede, og top 10 blev fundet gennem afstemning. Eksperter som Ivy Jacobson (TheKnot.com), Susan Moynihan (The Honeymoonist), Betsy and Warren Talbot (Married with Luggage), Michelle da Silva Richmond (10Best Travel Expert) og Lydia Schrandt (10Best Editor) blev udvalgt på grund af deres omfangsrige kendskab til romantiske rejser.

Vil du på en romantisk ferie

Så kan du læse mere om alle vores rejser og hoteller i Porto, men også vælge dit gemmested ud fra vores rejsetema godt til par som er udvalgte hoteller, hvor du kan nyde tosomheden i romantiske omgivelser.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere