Opskrift på Pad Thai

Pad Thai
Hvordan laver du Pad Thai? Få gode råd her

Det er svært at sige, hvad en autentisk pad thai (ผัด ไทย กุ้ง สด) faktisk består af, og hvis du undersøger det, indser du snart, at det kan være lidt af hvert. Imidlertid er der nogle bestanddele i den, der altid går igen: risnudler; en marinade af blandt andet soja, tamarindpasta og fiskesauce; et eller to halvstegte æg; og til sidst hakkede jordnødder. Derudover indeholder den normalt forskellige grøntsager og en eller anden ingrediens med protein – normalt kylling eller rejer, men der er også vegetariske variationer med tofu.

Som du kan høre, er der lidt tale om et “gør-som-du-vil-princip” her. Det vil gadesælgeren i Bangkok, der har specialiseret sig i Pad Thai og som har solgt den dag ud og dag ind i flere år, naturligvis ikke være enig i, men faktum er, at vi aldrig vil nå dennes niveau, og så må vi få det bedste ud af situationen.

pad thai kvad
Det er lidt “gør-hvad-du-vil-princippet”, som gælder, når du laver en pad thai…

Det, som er godt med Pad Thai, er, at den fungerer lidt som vores egen biksemad – det vil sige en perfekt ret til at opsamle, hvad der måtte være af rester fra andre middage eller fra, hvad du finder i køleskabet. Det går utrolig hurtigt at lave den og det færdige resultat er fyldt med dejlig smag, som tager dig på en rejse til den anden side af jorden.

Her kommer min version af Pad Thai, den er helt vegetarisk – men som sagt er der ikke skrevet noget i sten, så tilpas opskriften efter din egen smag. Jeg fandt ikke nogen tamarind-pasta, da jeg købte ind, så jeg tilsatte ekstra ingefær og hvidløg til marinaden for at gøre den ekstra velsmagende – et tip!

Fakta

Antal portioner: 2
Tid: 20 minutter

Ingredienser

150 g risnudler
1 dl edamame-bønner (skrællede)
2 dl mung-bønner
2 æg
1 håndfuld friske koriander
2-3 spsk. hakkede jordnødder eller cashewnødder (saltristede)
1 spsk. rosépeber
1-2 tsk olivenolie
Salt & peber

Marinade
1 drys ingefær, revet
1 fed hvidløg, revet
1 spsk. soja
1 spsk. fiskesauce
½ tsk Srirachasauce
1 tsk sesamolie
½ tsk citronsaft
1 spsk. tahini
Salt, peber, chiliflager

1.
Læg risnudlerne i en skål. Kog vand og hæld det over risnudlerne. Tilsæt salt. Lad det stå i ca. 8-10 minutter (eller følg anvisninger på emballage – nudlerne skal blive bløde). Hæld vandet af.

2.
Bland alle ingredienserne til marinaden sammen. Hæld marinaden over risnudlerne og rør rundt.

3.
Varm olien op i en wok. Tilsæt edamame-bønner og mung-bønner. Svits dem et par minutter, før du tilsætter nudlerne. Lad det stege i et par minutter. Læg det hele til side og knus to æg. Lad æggene stege lidt, før du rører i dem og blander det hele med nudlerne. Hak korianderne groft og tilsæt dem. Krydr med salt og peber (ikke for meget salt – marinaden og nudlerne rummer allerede salt).

4.
Hæld det op i en skål og top det med saltede jordnødder eller cashewnødder, samt rosé-peber.

Ønsker du at spise en autentisk Pad Thai i Thailand?

Så besøg vores side om rejser til Thailand, hvor vi har samlet alle vores omhyggeligt håndplukkede hoteller i byer som Bangkok og øer som Phuket og Koh Samui.

Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere