Oplevelser langs Italiens Adriaterhavskyst

Torre de la Caleta

Fra vores hideaways i Umbrien, for eksempel Le Silve di Armenzano, er der ikke så langt til den italienske Adriaterhavskyst, der byder på lækre strande og forskellige aktiviteter på vandet. Et godt bud på en dagsudflugt.

Byerne langs Adriaterhavet i Italien har ofte dejlige marinaer og badeområder med sandstrande. Beliggenheden ved vandet giver en dejlig frisk havluft, der køler lidt på de varme solrige dage, der kendetegner Italien.

De større byer langs Adriaterhavskysten har også mange kulturelle og historiske seværdigheder, da Adriaterhavet og havnebyerne omkring det har været omdrejningspunkt for flere store civilisationer. Læs vores bud på tre interesssante byer, du kan nå i bil fra Umbrien:

Ancona

Ancona er en af de vigtigste havnebyer på Adriaterhavskysten, og planlægger du at besøge byen, har du mange spændende oplevelser i vente. Anconas katedral er fra 1100-tallet og bygget af grå kæmpesten i romansk stil.

Episcopal-paladset, hvor Pave Pius II døde i 1464, er også et besøg værd. Det samme er Trajan-buen, der blev rejst helt tilbage i år 114 til ære for kejseren, der besøgte Ancona. Der er mange flere seværdigheder at finde, hvis man går rundt i byens gamle kvarterer.

Rimini

Rimini er kendt som kystferiested i det meste af verden takket være byens 15 kilometer lange sandstrand. Her er naturligvis alt, hvad der hører sig til i en badeby – og nattelivet er pulserende.

Byen har derudover et rigeligt udbud af både romerske monumenter og bygninger fra renæssancen. Mest berømt er nok den romerske bro Ponte d’Augusto fra år 20, der stadig er åben for trafik den dag i dag!

Pesaro

Pesaro har en spektakulært beliggende strand ved foden af Monte Ardizio – den strand skal opleves! Af mere kulturelle seværdigheder kan nævnes Ducal-paladset – en imponerende konstruktion fra 1500-tallet af Alessandro Sforza.

Byens katedral, bygget allerede i det 5. århundrede ovenpå resterne af en romersk storbygning, afslører en række dyrebare mosaikker i gulvet, men kirkens romansk-gotiske facade er stadig ufærdig.

Der er nok at opleve i hver af byerne, så det må være lidt en smagssag, hvilken man vælger – medmindre man er så heldig, at man har tid til to eller alle tre.

Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere