Oplev den livlige Marisco-festival på din sommer-rejse til Algarvekysten

algarve-indlæg_fiskerbåd-1170x1120
Når du på din ferie på Algarvekysten tilbringer et par dage på den livlige Marisco-festival, får du mulighed for at smage fisk og skalddyr, der er hevet lige op af det krystalklare vand.

Portugal er et fantastisk madland året rundt, og planlægger du at rejse til den maleriske Algarvekyst i sensommeren, kan du virkelig opleve den lokale gastronomi – og andre dele af det glade, folkelige liv – folde sig ud. Det er nemlig den anden uge af august, Marisco-festivalen afholdes i Olhão, hvor temaet er “alt godt fra havet” med fokus på skalddyr. Hvis du elsker friske fisk og skalddyr, er festivalen et sandt slaraffenland. Måske en overvejelse værd, hvis din sommerferie på Algarvekysten skal være fuld af oplevelser?

Læs om rejser til regionen Algarve med Hideaways

Musik, feriestemning og friske godter fra havet

Du finder tonsvis af friske muslinger, fisk og også den luksuriøse spise østers, som bliver hevet lige op af havet. Imens du nyder din veltilberedte mad, der som oftest er kokkeret ud fra de gode, portugisiske principper: enkelt, friskt og lokalt, kan du høre live musik fra de mange bands og sangere, der optræder på festivalen.

Mad, mad og atter mad... Fra havet. Det er, sammen med live musik, teamet på Marisco-festivalen i Olhão på Algarvekysten. En spændende oplevelse på din ferie. Foto: Hideaways
Simpelt, smagfuldt, godt. Lidt chili, krydderurter, hvidløg og et strejf citron – så har du opskriften på et måltid af friske, portugisiske skalddyr, der vil få englene til at danse i din mund.

Marisco-festivalen er en af de største festivaler i årets løb i den sydlige del af Portugal, og har igennem årene udviklet sig til et stort tilløbsstykke for såvel madentusiaster som musikfans og almindeligt nysgerrige, der holder af liv og glade dage. Nogle af de retter fra det imødekommende personale i festivalsboderne, du måske vil genkende, hvis du har været i Portugal før, er caldeirada, en lækker fiske-stuvning og cataplana, som er lavet efter samme princip med blot med en blanding af fisk og skalddyr.

Det er skønt at bruge et par feriedage på at indsuge den glade stemning og de fantastiske dufte af lækker mad, og måske bliver det så derefter bare ekstra dejligt, når du skal slappe af og hvile ørerne på en af de smukke sandstrande, Algarve er så berømt for.

Algarvekysten er det perfekte sted at rejse til, hvis du elsker smukke sandstrande. Foto: Hideaways
Der er ikke meget som Algarvekysten, hvis det er drømmeagtige sandstrande, du søger. Området er berømt for at have nogle af verdens smukkeste af slagsen. Her er der dømt fuld afkobling, men også masser af muligheder for at dyrke alle former for vandsport.

På Marisco-festivalens portugisisk-sprogede website Festival do Marisco kan du se billeder og bestille biletter. Hjemmesiden er desværre ikke tilgængelig på engelsk.

Læs mere om begivenheder relateret til lækker mad i Portugal her: En uge i gastronomiens tegn i Portugal

Lissabon skruer (også) op for musikken i sommerperioden

Er du mere til storbyferie, lokker Lissabons behagelige stemning, smukke udsigter og hyggelige madsteder i sommerferien, præcis som på alle andre tidspunkter af året. Det er du selvfølgelig langt fra den eneste, der har opdaget, men det er altid muligt at finde en krog i skyggen, der ikke er overrendt, hvor du kan sidde og betragte folkelivet og lade dig opsluge af stemningen, der, til trods for, at vi at gøre med en travl storby, har en særlig, dejlig langsomhed over sig.

Musik på din storbyferie i Lissabon
Lissabon er et perfekt sted at holde storbyferie, og byder både på mange historiske seværdigheder, et behageligt klima og en skøn madkultur. 

Når du sidder på en lokal restaurant og nyder en frisk, grillet fisk og et koldt glas vinho verde, mangler der måske kun en ting: Lidt jazz under åben himmel til at akkompagnere det herlige måltid. Det skal du ikke lede længe efter, hvis du holder ferie i Lissabon i sensommeren, hvor byens jazzfestival løber af stablen. Der spilles koncerter både indendørs på byens mange livlige spillesteder, og udendørs på pladser, i parker, mv.

Hvis jazz får dig til at gabe, er der måske godt nyt til dig om kort tid: Hvis du kan nå et smut til dejlige Lisabon i maj, kan du opleve Rock in Rio Lisboa-rockfestivalen, som finder sted fra d. 19. til d. 28. maj. Her spiller et utal af spændende og berømte kunstnere inden for rock og pop-genrerne.

Du kan læse mere om Rock in Rio Lissabon her

Læs også: Lissabon i evig udvikling

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere