Tag dine børn med til verdens største festival for sandskulpturer på Algarvekysten

Hvis du er på ferie på ét af vores hideaways på Algarvekysten sammen med dine børn, har du ikke bare mulighed for at nyde nogle af Portugals bedste strande, men også at give dine børn en helt særlig oplevelse under ferien, idet der afholdes verdens største festival for sandskulpturer i den lille kystby Pêra på Algarvekysten helt indtil slutningen af oktober.

Festivalen, der bærer titlen International Sand Sculpture Festival – Fiesa 2013, er den ellevte i rækken af sin art og har været igang siden 25 maj og fortsætter som skrevet helt indtil slutningen af oktober; nærmere bestemt d. 25 oktober.

Med deltagelse af halvtreds sandskulptur-kunstnere fra hele verden, mobilisering af hele fyrretusinde tons sand, og et samlet areal på 15.000 m2 strand, samt skabelsen af skulpturer, der når helt op på næsten 4 meters højde, er festivalen den største og mest spektakulære af sin art i verden.

Grundige forberedelser

Inden festivalen blev skudt igang i slutningen af sidste måned, er der blevet gjort grundige tekniske forberedelser til arrangementet, herunder  vanding og komprimering af sandet på det anvendte strand-område – en proces, der tager helt op til otte uger.

Som det er vanen tro, er der også for denne ellevte udgave af festivalen skabt et tema for de medvirkende sandskulptur-kunstnere, som i år er musik. Og det er dermed op til de 50 medvirkende kunstnere at forsøge at udtrykke musikkens forskellige genrer og kulturelle traditioner i deres sandskulpturer.

Mulighed for selv at udtrykke sig i sand

Undervejs er der også mulighed for selv at deltage i den kreative proces med at skabe figurer i sand, hvadenten man er barn eller voksen, eller måske bare en barnlig voksen, idet festivalen har sat et særligt område af til festivalens gæster, så disse også har mulighed for at prøve kræfter med sandet.

Video fra den niende Fiesa-fesitval, afholdt i 2011.

Åbningstider

Udstillingen er åben for offentligheden hver dag mellem d. 25 maj og d. 25. oktober med følgende åbningstider:

Mellem d. 25 maj og d. 27 juni fra kl. 10 indtil kl. 22.

Mellem d. 28 juni og d. 15 september fra kl. 10 indtil midnat.

Mellem d. 16 september og d. 25 oktober fra kl. 10 indtil kl. 20.

Som det kan ses af tiderne, er der også mulighed for at betragte sandskulpturerne om aftenen i en del af perioden, hvor skulpturerne vil blive oplyst af lysspil.

Vejrforhold

Festivalen tager forbehold for ændringer i program, åbningstider og tekniske betingelser for de deltagende kunstnere og gæster i tilfælde af ugunstige – eller på anden måde uventede – vejrforhold.

Du kan her læse mere om festivalen på dens egen hjemmeside.

Du kan her se alle vores hideaways på Algarvekysten.

Tags fra artiklen
, ,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere