Mød Kleopatra på en storbyferie i Rom

Bro i Rom
Bro i Rom. Foto: Andreas Tille, Wikimedia.

Rom er et spændende rejsemål hele året, men kan dog om vinteren blive for køligt til de udendørs fornøjelser. Men det betyder ikke noget, når udvalget af indendørs seværdigheder er så stort som i den italienske hovedstad. Frem til den februar kan du for eksempel i det lille kloster Chiostro del Bramante se en stor udstilling om Egyptens sidste dronning, Kleopatra.

På udstillingen får du et indblik i Kleopatras fascinerende liv og især hendes betydning for det politiske forhold mellem Rom og Egypten.

Kleopatra i Rom udstilling

Kunst og historie i ét

Udstillingen som omfatter mere end 200 værker, er blevet til i samarbejde med blandt andet Vatikanmuseerne, British Museum i London, Metropolitan Museum of Art i New York, Louvre i Paris samt det kunsthistoriske museum i Wien, som har bidraget med skulpturer, billedkunst, håndværk, mønter m.m.

På udstillingen har du rig mulighed for at lære om de historiske begivenheder som skabte kulturelle og politiske bånd mellem Rom og Ptolemaios-dynastiets Egypten. Men derudover udforsker udstillingen også Kleopatras tid i Rom (fra 46 til 44 f.v.t.) og den indflydelse den egyptiske dronning og hendes hof her havde på moden og det religiøse liv.

Udstillingen om Kleopatra afholdes i smukke omgivelser i Chiostro del Bramante, som er opkaldt efter en af renæssancens mest betydningsfulde arkitekter.

Find rejser til Italien

Hideaways har adskillige rejser til Italien i programmet med unikke hoteller og ferieboliger, ligesom du er velkommen til at henvende dig og få et skræddersyet tilbud. De mange historiske og kulturelle seværdigheder i Rom er et oplagt mål for en dagsudflugt, hvis du bor på et hideaway i Italien.

Du kan finde meget mere information om Hideaways’ rejser til Italien her på hjemmesiden og få mere inspiration til spændende seværdigheder og attraktioner.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere