Min første rejse til Spanien med logi på en hacienda

Lille landsby på Mallorca
Lille landsby på Mallorca

Måske denne rejse til Spanien hvor jeg boede på en hacienda har været første “step” til at starte rejsebureauet Hideaways….

Bussen kørte opad og rundt på de snoede højlandsveje længe, mens det nordspanske landskab med de mange stensætninger omkring markerne gled stille og roligt forbi på turen opad.

Et værelse på en hacienda i dette smukke højland vest for Barcelona i Spanien hos et herligt lokalt værtspar var mit held på denne dejlige rejse. Det gjorde, at jeg følte mig hjemme og fik mulighed for at mærke det spanske højlands sjæl via deres spanske gæstfrihed og hjertelige imødekommenhed på haciendaen. Det gjorde turen til det spanske højland til noget, jeg husker med stor glæde og hjertevarme.

En typisk Hacienda i Spanien
En typisk Hacienda i Spanien

Dagen efter ankomsten ville jeg rundt for at se det lokale område. Jeg gik en ganske lang tur rundt om på markstier og små veje og nød den friske højlandsduft og nød også synet af de mange rustikke stensætninger rundt om markerne. Det nordspanske landskab er smukt på en lidt rå måde. På min vandring så jeg heste, nogle vinmarker, en skovstrækning og nogle gamle egetræer. Ind imellem havde jeg den smukkeste udsigt langt ud over området, fordi haciendaen lå ret højt. Jeg kunne høre klokkerne fra nogle dyr på vej ind fra marken, da jeg også selv var på vej tilbage. Fyldt med frisk luft i lungerne og fred i sjælen med hovedet fyldt af herlige synsindtryk fra det lidt barske og smukke landskab vendte jeg træt og veltilfreds tilbage til haciendaen og tog mig en forsinket siesta før aftensmaden.

Min aftensmad denne aften bestod af en fantastisk paella med alt godt fra havet, sprøde friske ærter, rød peber og safran. Så vellavet og velduftende, at det var en drøm og et herligt minde at få med fra rejsen.
Efter det dejlige måltid gik jeg ud for at nyde aftenen og sidde i den lune sommerluft og hvile lidt ud efter dagens lange gåtur. Det var blevet sent for jeg kom hurtigt ind i den spanske rytme med at spise sent.

Jeg lagde mig på en stensætning og havde udsyn til himmelens mange lysende stjerner. Selv om det er samme himmel, ændrer den sig lidt efter hvor I verden, man ser den fra. Denne aften var det som om stjernerne dansede på himlens dybblå baggrund. Duften af varm jord under mig og dette smukke syn af den spanske himmel i højlandet står som en bevægende oplevelse blandt mine rejseminder fra denne rejse.

Det blev også tid til at tage til Barcelona en enkelt dag og nyde denne herlige by med megen sjæl, puls og liv – og skønt var det efterfølgende at tage tilbage til haciendaen og nyde højlandets smukke stilhed.

Siden min første rejse til Spanien hvor jeg boede på en hacienda har jeg flere gange brugt denne form for charmerende indkvartering på rejser til andre områder i Spanien, bla. Andalusien og på Mallorca.

Læs også: Du spiser og drikker godt i Spanien

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere