Malta & Gozo, to øer på samme ferie

Blue Grotto, Gozo på Malta
Blue Grotto på Gozo.

Mindre end 100 km fra kysten til Italien, omgivet af Middelhavets varme vand, ligger øerne Malta og Gozo – som perler i det maltesiske øhav i Middelhavet. Berømte for deres rige kulturarv og skønne dykkerområder, udgør Malta og Gozo fantastiske feriedestinationer. Hos Escapeaway tilbyder vi hoteller og ferieboliger i områder på øerne. Som et ideelt rejsemål til familier såvel som romantiske små pauser for par, tilbyder Malta og Gozo et stort udvalg af ting at se på og foretage sig. Hvad enten det er sol og strand, at udforske øens historiske arv eller udendørs fornøjelser, er hotellerne på både Malta og Gozo perfekte udgangspunkter for nogle afslappende og sjove feriedage. Personligt kan jeg ikke få nok af de to øer, jeg nyder ganske enkelt livet her. I nedenstående kan du få lidt tips til hvad man kan opleve  på Gozo.

Gozo

Vil du opleve et lavere tempo end på Malta, tag over til Gozo – Maltas mindre og grønnere søster-ø. Her er det barske, landlige landskab omkranset af en imponerende kystlinie bestående af stenede indløb og røde sandstrande. I uspolerede og fredfyldte omgivelser er det en ferie rig på varm gæstfrihed, rustik skønhed og betagende landskaber.

Oplevelser på Gozo

Ferier på Gozo er perfekte til udendørs eventyr, især på grund af det varme solskinsklima året rundt. Frodig vegetation, græsklædte bakker og stejle klipper giver mulighed for fantastiske cykle- og vandreture samt bjergbestigning.

Azure Window på Gozo
Azure Window på Gozo

Her er der fascinerende buer, grotter og huler, som er hjemsted for en rigdom af fisk og liv i havet. Der findes også traditionelle sportsgrene som golf og tennis, mens ridning er en populær måde at opleve det dramatiske landskab.

Det lokale køkken

Når man vælger at holde ferie på Gozo, bør man prøve det berømte udendørs køkken og de mange autentiske retter. Livet her bevæger sig i et afslappende tempo, selv i sommerferien, og er centreret omkring landbrug og fiskeri – så vær forberedt på at smage på nogle af de bedste lokale råvarer – fra tomater, pebre og frugter til friskfanget fisk. Til at ledsage disse herligheder, trakteres gæster med lækre, friskbagte, sprøde brød og lokal vin serveret ung og afkølet. De fleste lokale barer tilbyder Gozo’s traditionelle snack, ‘Pastizzi’, som er en slags butterdejsbolle fyldt med ricotta-ost eller ærter.

Historien

Historisk interessante steder kan findes overalt på Gozo. Noget, som bør ses af alle turister, er de megalistiske Ggantija templer – som menes at være ældre end de egyptiske pyramider. Gozo har også et arkæologisk museum i Victoria, som er fyldt med interessante levn og forhistoriske kulturgenstande.

Gozo
Historisk interessante steder kan findes overalt på Gozo. Foto: ShadowgateCC BY 2.0

Blandt de øvrige højdepunkter er det berømte og monumentale kastel, samt adskillige huler og grotter strøet rundt omkring på øen – langs med nogle af de mest imponerende udsigtspunkter i hele Middelhavet. Besøg også Ggantija templerne, som blev bygget omkring 3.600 år f.Kr. Disse kæmpemæssige stenstrukturer er ældre end Stonehenge og de egyptiske pyramider. Middelalder-kastellet i Victoria rummer nu 1600-tals-katedralen samt en samling af fascinerende museer og fantastiske udsigtspunkter.

Atmosfærefyldte aftener

Gozo er ikke en ø for de, der søger neonlys og natteliv som på andre af Middelhavets rejsemål. Her er livets rytme langsom og afslappet. På Gozo har den største by, Victoria, sit eget blomstrende kulturliv med attraktioner, der spænder fra opera til hestevæddeløb og fyrværkeri under Fiesta’erne. De lokale gør sig den ulejlighed at sige velkommen til gæster, særligt når der er landsbyfester, som finder sted igennem hele sommerperioden.

Victoria, Gozo
Victoria, Gozo. Foto: Jamie HamiltonCC BY 2.0

Man fristes til at blive i ferievillaen, og simpelthen suge atmosfæren og landskabet til sig – men med masser af traditionelle lokale barer og restauranter at vælge imellem fås det bedste fra begge verdener.

Sådan kommer man til Malta og Gozo

Vi tilbyder et stort udvalg af flyruter til Malta lufthavn, enten med direkte fly eller mellemlandning. Til Gozo er der en fast færgeoverfart, der bringer passagerer og biler mellem Malta og Gozo, og overfarten tager kun cirka 30 minutter. Gæster kan forudbestille transporter fra Malta lufthavn til deres beboelse på Malta eller til øen Gozo via færge, hvis man altså ikke har lejet en bil. Rejser du med Escapeaway så kig evt, nærmere på en af vores rundrejser, her bor du på udvalgte hoteller og i ferieboliger med den rigtige beliggenhed.

Læs også: Hvad kan du opleve på din ferie til Malta

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere