Mad og drikke er en vigtig del af ferien på Gozo

Gozo er kendt for smukke strande, men også god mad og vin

Det maltesiske køkken, og dermed også spisestederne på Gozo, er præget af indflydelse fra mange kanter. Påvirkningen fra den tidligere engelske kolonimagt kan stadig findes rundt omkring på spisebordene, hvor smør, øl, whisky og the nydes i højere grad end på andre Middelhavsøer. I dag er det dog især det italienske, det arabiske og det græske køkken, der giver inspiration til Gozos kokke.

Som mange andre steder ved Middelhavet er det gode råvarer, tilberedt i et enkelt landkøkken, der er i fokus. Så man kan sige, at Gozos køkken er en spændende blanding af fusionskøkken og landkøkken.

Blandt de særlige specialiteter på Gozo finder man den særlige gozitanske ravioli, og hvis man hurtigt vil skabe sig et overblik over Maltas og Gozos lækkerier, kan man med fordel bestille en Maltese Platter, som er en slags frokostplatte med en palette af forskellige småretter. Brødet på de maltesiske øer er helt suverænt, og øerne tilbyder også et stort udvalg af kager, slik og andre lækkerier.

Både på Gozo og Malta produceres der masser af vin i høj kvalitet. Hvis man kigger sig godt omkring, kan man finde både rød- og hvidvin, der helt lever op til de italienske aftapninger, som ofte er forbilledet. På Malta produceres der også en lokal olivenolie, og Gozo byder på en lækker citronlikør, der hedder Limuncell, som kan anbefales som et alternativ til dessert.

I Gozos hovedstad Victoria findes der en række gode barer og restauranter, hvor man kan smage på alle lækkerierne. Her er en del enkle spisesteder, der ofte trækker på den engelske inspiration, og tilbyder enkel og solid mad, ofte i kombination med en drink eller et glas vin. Her er også enkelte prisbelønnede restauranter i absolut topklasse, hvor fusionen af de forskellige middelhavskøkkener folder sig ud i fuldt flor.

Også i byerne ved kysterne og i de mange charmerende småbyer rundt omkring på øen kan man finde spændende spisesteder. Især gode fiskerestauranter er der mange af, og det er forståeligt, når man oplever hvor lækkert det er at spise friskfanget fisk med udsigt over havnen og havet. Hvis man ikke bryder sig om fisk, vil man næsten altid kunne finde fine alternativer på menukortet. Det kunne f.eks. være en lækker pastaret, en friskbagt pizza eller en sandwich.

Den enkelthed og afslappethed, som præger livet på øen, kan man genfinde i mad og drikke på Gozo. Her handler det om livskvalitet, men også om miljøbevidsthed og bæredygtighed.

Læs også: Malta og Gozo, oplev to øer på samme ferie

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere