Mad og drikke er en del af ferien i Sorrento

Mad Sorrento
Du har muligheden for store smagsoplevelser i Sorrento

I Sorrento oplever du ægte italiensk gastronomi og du kan godt glæde dig til nogle gode madoplevelser i din ferie. Pizza og pasta tilberedes med kærlighed og finesse, nøjagtig som mama lavede den. Sorrentos smukke beliggenhed ved Napolibugten og tæt på Amalfikysten afspejler sig i egnens mest I populære retter. Fisk og skaldyr helt naturligt hører hjemme på menukortet. Jomfruolivenolie Sorrento er af høj kvalitet ligesom San Marzano tomater og den lokale bøffelmozzarella. Området omkring Sorrento er et spraglet tæppe af citron- og appelsinplantager, vinmarker og nøddetræer. De lokale ingredienser indgår i de fantastiske retter, og du får helt sikkert lyst til at købe en lille forsyning med hjem fra ferien, så du hjemme i dit eget køkken kan genskabe nogle af de mange retter. Hvis du drømmer om at fremtrylle autentisk gnocchi alla sorrentina, ravioli alla caprese eller traditionel pizzette, kan du bruge en eller flere feriedage på at tage et madlavningskursus i Sorrento, f.eks hos Maria på Hotel Villa Pane Contry House

Læs også: Lad Sorrento inspirere dig

Morgenmad i Sorrento

Her er man ikke vant til et rigt og fiberholdigt morgenmåltid lige som i Nordeuropa. Man holder sig til en kop kaffe og noget sødt – enten en sprød kryddersmåkage, som blødes op i kaffen, eller et regulært stykke kage. Ofte indtager de lokale denne morgenmad stående ved en café på vej på arbejde.

Afslappet frokost

Tag en time eller to ud af dagsprogrammet, så du kan nyde din frokost og din aftensmad i ro og mag ligesom de lokale. I Sorrento er der ikke noget hast og jag. Alle holder en lang middagspause midt på dagen, når solen står højest på himlen. Det giver energi til eftermiddagens arbejde, og middagen indtages forholdsvis sent om aftenen i selskab med familie eller venner. Find en hyggelig fortovsrestaurant, hvor du ikke bare kan nyde de lokale retter, men også betragte bylivet og nyde den hyggelige stemning.

Søde citroner

Både på Amalfikysten og Sorrento-halvøen er man kendt for sin produktion af citronlikør, Limoncello, der ofte drikkes som digestivi efter et måltid på grund af dens fordøjelsesfremmende egenskaber. Likør¬producent¬erne bruger kun citroner af sorten ”Sfusato Amalfitano”. Disse rynkede citroner er mere aflange og mere end dobbelt så store som almindelige citroner. Sorten er ideel til likør, fordi den er sødere og har færre sten end andre sorter. Når man kører langs kysten, kan man se, at citronerne dyrkes i haver anlagt i terasser.

De gule citroner og det azurblå vand er med til at skabe usandsynligt flotte rammer for enhver picnic. Italienerne er så glade for ”Sfusato Amalfitano” citronerne, at der på Amalfikysten holdes citronfestival hvert år i september med mulighed for at smage citroner i kager, likør m.m. Der produceres naturligvis også vin på markerne omkring Sorrento, og mange vil måske genkende vine som Taurasi Riserva, Greco di Tufo, Fiano di Avelino og Lacrima Christi.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere