Madeiras levadaer – spændende vandreture i smuk natur

Lavada på Madeira

Levadaerne var oprindeligt Madeiras enestående vandingssystem. Levadaerne er stadig med til at vande øens tørre sydøstlige del, og i dag er levadaerne utroligt populære som vandrestier rundt i øens smukke og kuperede landskab. Samlet er der over 2000 kilometer levadaer.

Når du ferierer på Madeira på et af vores hideways på øen, har du alletiders mulighed for at opleve glæden ved at gå en tur langs en eller flere af de mange levadaer. At gå tur ved en levada er også en kulturoplevelse. Levadaerne stammer nemlig fra det 16. århundrede.

Levadaer af enhver sværhedsgrad

Rundt om på øen løber de 2170 kilometer levadaer gennem alle typer terræn. Fra de lette og afslappende brede levader til de snævre langs bjergskråninger, hvor tungen virkelig skal holdes lige i munden. Det er muligt at vælge både lette ruter og mere udfordrende.

En af de ufordrende ruter er Levada Caldeirão do Inferno. Turen er på over 20 kilometer gennem svært tilgængeligt terræn med store højder, gennem tunneler, hvor skal bruges hjelm og lygter, og mange andre forhindringer.

Af de mere tilgængelige ruter kan vi nævne Levada do Caniçal. Den er på lidt mere end ti kilometer og med masser af smukt landskab undervejs. Der er mange ruter at vælge imellem, og det er vigtigt at sætte sig ordentligt ind i mulighederne.

Vandreferie på levada på Madeira

Guidede ture

Selvom man kan vælge at gå selv, kan vi anbefale, at man i stedet tager en guidet tur i levadaerne. Specielt hvis man ikke har taget sig tid til at forberede sig gundigt og derfor ikke er tilstrækkeligt inde i, hvilke ruter der er meget udfordrende, og hvilke der er “en gåtur i parken”.

Også på de arrangerede ture kan man vælge mellem heldagsture og halvdagsture. Det kommer jo både an på, hvor meget tid man har, og hvor vant man er til at vandre. Er man meget tændt på vandring tilbyder flere arrangører også pakkeløsninger, hvor man kommer ud at gå flere dage på forskellige ruter.

Levadaerne er helt enestående for Madeira, og er du bare det mindste tændt på at vandre i smukke omgivelser, så er levadaerne et must, når du holder ferieMadeira.

Vandreferie på Madeira, udsigt fra toppen

Hoteller midt i naturen

Hos Hideaways finder du håndplukkede hoteller over hele øen, og flere af hotellerne ligger midt i den smukke natur med levadaer i baghaven. Du kan vælge at bo på hotel eller i en feriebolig hvis du selv ønsker muligheden for at tilberede din egen mad. Du kan også vælge en rundrejse på Madeira hvor du bor på forskellige hoteller undervejs. Bo f.eks hos Bela som er ejer af Casa das Hortencias.

Blomster-paa-Casa-das-Hortensias-Madeira-Portugal-Hideaways

Tags fra artiklen
, ,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere