Istanbul kåret til Verdens bedste destination for storbyferie

Istanbul. Foto: Dietmar Giljohann
Istanbul. Foto: Dietmar Giljohann

Rejsehjemmesiden TripAdvisor har for sjette gang kåret verdens bedste destination blandt næsten 500 kandidater. Istanbul tager i år et stort spring op ad listen til toppen af “Travelers’ Choice Destinations”.

Rejsen skal gå til Istanbul

Kåringen af verdens bedste destination er baseret på millioner af brugeranmeldelser hos TripAdvisor, hvor hver destination tildeles en samlet score udfra alle anmeldelser af hoteller, attraktioner og restauranter inden for en 12 måneders periode.

På listen over verdens bedste destinationer kommer Rom og London på henholdsvis anden og tredjepladsen, men ellers er årets tendens at flere asiatiske destinationer tager store spring op ad listen. I Top 25 findes således seks asiatiske destinationer, hvoraf flere er rykket mere end ti pladser frem i forhold til sidste år. Den kinesiske hovedstad Beijing rykker for eksempel sytten pladser frem og ind i Top 10, mens New York på årets liste er rykket ti pladser ned til nummer 12.

Top 10 Travelers’ Choice Destinations:

  1. Istanbul, Tyrkiet
  2. Rom, Italien
  3. London, England
  4. Beijing, Kina
  5. Prag, Tjekkiet
  6. Marrakech, Marokko
  7. Paris, Frankrig
  8. Hanoi, Vietnam
  9. Siem Reap, Cambodia
  10. Shanghai, Kina

 

Smuk og fuld af energi

“Jeg tror, at det der rigtigt tiltaler folk ved Istanbul er denne fantastiske kombination af vidunderlig kultur, utrolig smuk arkitektur og fantastisk shopping,” siger kommunikationsdirektør ved TripAdvisor Brooke Ferencsik til CNN.

Er du på udkig efter et unik souvenir eller bare glad for at shoppe, er et besøg i den farverige og stemningsfulde Grand Bazar i Istanbul da også et must. Her hvor der i århundreder har ligget en basar, kan du i mere end 4000 foreninger finder næsten alt, hvad dit hjerte kan begære. Vil du have smagen af Istanbul med hjem, kan det anbefales at også lægge vejen forbi den lidt mindre hektiske egyptiske basar, hvor vareudbuddet først og fremmest består af spiselige produkter, ikke mindst eksotiske krydderier.

Unikke rejser til Istanbul med Hideaways

Vil du selv opleve, hvorfor Istanbul måske er verdens bedste rejsemål? Vi har personligt været afsted for at udvælge en række spændende hideaways i Istanbul, som giver dig et enestående udgangspunkt for at udforske byens markeder, fantastiske bygningsværker og meget mere.

Se Hideaways’ rejser til Istanbul

Du kan finde mere inspiration til din rejse her på siden. Læs for eksempel indlægget om Den Blå Moské, bare én af Istanbul’s mange seværdigheder.

Foto: Dietmar Giljohann, Wikimedia.

Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere