I Ligurien går dine italienske feriedrømme i opfyldelse

Ligurien byder på mange storslåede udsigter, som denne med hav til den ene side og bjerge til den anden. Du vil have fornøjelse af at vandre på din ferie i Ligurien. Foto: Hideaways
Ligurien byder på mange storslåede udsigter, som denne med hav til den ene side og bjerge til den anden. Du vil have fornøjelse af at vandre på din ferie i Ligurien. Foto: Hideaways

Elsker du Italien? Det gør vi også her hos Hideaways. Støvlelandet er et af Europas mest varierede lande, både hvad angår natur, kultur og madoplevelser. Dramatiske bjerge, grønne dale, uendelige sandstrande, dybe søer, skyggefulde skove og stejle klippekyster – det hele finder du til overflod i Italien.

På ferien i naturskønne Ligurien kan du opleve Cinque Terre

Sidstnævnte – stejle klipper, der på en næsten naturstridig måde ser ud til at vælte sig faretruende ned i det azurblå hav – er noget af det, der kendetegner vidunderligt smukke Ligurien, vores nye rejsemål i Italien, som det er mig en glæde at kunne skrive denne lille præsentation af.

Læs om rejser til Ligurien med Escapeaways

Farverige Ligurien er også kendt som Den Italienske Riviera, og her går store naturoplevelser, skøn gastronomi, afslapning på stranden og indblik i den italienske kultur og historie op i en højere enhed. Du har næsten uden tvivl hørt om – og måske besøgt – Liguriens mest berømte seværdighed, nationalparken Cinque Terre, med sine fem små, gamle, pittoreske fiskerlandsbyer.

Afslappende stemning på torvet i Vernazza, Ligurien om aftenen. Et skønt sted at tilbringe en feriedag. Foto: Hideaways

Foto: Sådan ser torvet i den lille by Vernazza i Cinque Terre ud om aftenen, når den bagende sol har trukket sig tilbage bag horisonten. En afslappende, behagelig og hyggelig atmosfære i historiske omgivelser. 

Nationalparken kan besøges på mange forskellige måder, og det er selvfølgelig meget populært at vandre fra landsby til landsby. På den måde kommer du helt tæt på både den imponerende natur mellem bjergene og havet i blomster-regionen, og kan tage det hele i dit eget tempo. Landsbyerne kan også besøges med båd eller tog, og begge rejseformer giver dig fleksibilitet og fører dig direkte til oplevelserne. Samtidig med, at du måske slapper mere af end på en tur med vandrestøvlerne. Når du sejler, kan du som en ekstra bonus nyde synet af de farverige fiskerlejer, der på nervepirrende vis er klinet op ad de stejle klipper, fra havsiden.

Fem små “søskende” midt i den vilde, smukke natur

Cinque Terres berømte småbyer hedder Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza og Monterosso al Mare. De har hver deres egen charme og deres eget særpræg, og alle er ældgamle byer. I velbevarede Manarola viser de yderste huse på den karakteristiske, sorte klippekant, hvortil byens slot gik, da det blev ødelagt i 1273. I modsætning til sine fire “søskende” har Corniglia ikke direkte adgang til havet. Til gengæld er udsigten fra landsbyens majestætiske placering øverst på en næsten 100 meter høj klippe uforglemmelig, og Corniglia er desuden kendt for vindyrkning.

Når du trænger til en pause fra din udforskning af de historiske huse og de smukke omgivelser i Cinque Terre, kan du passende slænge dig med et godt glas vin og et veltilberedt måltid på en af de små, hyggelige restauranter med havudsigt, og hvorfor ikke efterfølgende køle dig ned med en svømmetur i havet?

Pesto’ens hjemegn… Og Columbus’

Ligurien er dog ikke udelukkende Cinque Terre. Regionen byder også på helt fantastiske, kulinariske oplevelser, og når jeg siger, at pesto blev opfundet her – nærmere bestemt i regionshovedstaden Genova – løber din mund sikkert allerede i vand. Pesto fås i mange former og smagsnuancer, og køber du for eksempel et stykke hjemmelavet lasagne på et af de små spisesteder i Genova, kan du være sikker på, at det er krydret med den lækre spise. I sin mest klassiske udgave består pesto af olivenolie, basilikum, hvidløg, parmesanost og pinjekerner… Og smager som bekendt, så fuglene synger.

Læs om en anden lækker spise, italienerne opfandt og er mestre i – is

Lille restaurant ved havet i charmerende Riomaggiore, Ligurien. På din ferie i Ligurien kommer du til at spise godt. Foto: Hideaways

Foto: Værsgo’ at spise… Ligurien er et rejsemål for dig, der elsker god mad, og at indtage den i disse omgivelser, med udsigt over havet og fiskerbådene, gør bestemt ikke oplevelsen dårligere. 

Og nu jeg nævner Genova, vil jeg gerne lige benytte lejligheden til at fremhæve denne lidt oversete havneby, der rummer masser af historie og har et charmerende middelaldercentrum, som indbyder til slentreture af timers varighed. Det var her, Christoffer Columbus blev født, og selvom det i dag mest er gigantiske, luksuriøse cruise-skibe, der lægger fra kaj i Genovas havn, er stoltheden over det mest berømte bysbarn stor, og du kan naturligvis beundre en statue af ham centralt i byen.

Ligurien er farver, blomster, klipper og hav

I Ligurien venter også skønne kystbyer som Portofino, Portovenere, Levanto og Varigotti på dig. Her vil afslappende strandliv på attraktive sandstrande; kulørte, dekorative huse; svajende palmetræer og en ægte, italiensk atmosfære berige din ferie. Jeg vil også anbefale et besøg på “Blomsterrivieraen” på Liguriens nordlige kyst, hvor der i byen San Remo afholdes en blomsterfestival hvert forår – og foråret kommer tidligt til Ligurien, hvor 15 grader og høj sol er helt normalt allerede i februar. Hele Den Italienske Riviera har et særligt mikroklima, er der gør egnen meget frodig, og duften fra de titusindvis af citrontræer – blandet med krydrede blomsterdufte – vil slå dig i møde mange steder.

På din rejse til Ligurien bliver dine sanser forkælet med sol, klipper, hav, grønt og charmerende, pastelfarvede huse. Foto: Hideaways

Foto: Charmerende Portovenere nær Cinque Terre, midt i al den frodige, liguriske skønhed.

Hvis du er typen, der ville beskrive din italienske feriedrøm som en ferie med “det hele” – smukke strande, charmerende, gamle byer, storslåede udsigter, rig, frodig natur og mad- og vinoplevelser i høj kvalitet, så er Ligurien et af de steder, hvor denne drøm kan gå i opfyldelse.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere