Hvor skal du holde efterårsferie i år? Rejs til Sydeuropas skønneste øer

En smuk og bjergrig, vild natur kendetegner Gran Canarias indre landskab. Udforsk det på din efterårsferie. Foto: Hideaways
En smuk og bjergrig, vild natur kendetegner Gran Canarias indre landskab. Udforsk det på din efterårsferie. Foto: Hideaways

Det er tid til at bestille efterårsferien, og der er meget, der frister. Efteråret er et dejligt tidspunkt at rejse på, og ofte er priserne lavere og pladsen omkring dig på feriestederne bedre end i højsæsonen. Hvis du går efter en pause fra det danske oktobervejr, der jo som bekendt ikke altid viser sig fra sin mest charmerende side, har du heldigvis meget at vælge imellem. I store dele af Sydeuropa kan du nemlig stadig regne med mange solskinstimer og meget behagelige temperaturer på det tidspunkt, hvor det ofte er regn og rusk, der har taget magten i Danmark. Samtidig er det ikke ligeså stegende hedt, som det kan være om sommeren, så der er ikke mange undskyldninger for ikke at tage din partner eller familie med på en smuttur til en sydeuropæisk ø i efterårsferien.

Mmmm… Madeira, Malta, Mallorca, Menorca…

Hvis du kunne tænke dig en anderledes ferieoplevelse, hvor du kommer tæt på en natur, som er helt unik i europæisk sammenhæng, så overvej en efterårsferie på den smukke, portugisiske blomsterø Madeira. Her er omgivelserne uforglemmelige, rå, vilde, frodige og eksotiske, og du kan udforske enestående dyre- og plantearter. Hvis du vil opleve mest muligt, kan vi anbefale dig at vælge en rundrejse, hvor du lærer øen grundigt at kende. Selvfølgelig skal du også nyde øens særlige køkken, der især gør sig i fisk og skaldyr, med et glas afkølet, lokal vin til. Madeiras charmerende hovedstad, Funchal, som også kaldes “Lille Lissabon”, er et skønt sted at slentre nogle gode ture og udforske den farverige arkitektur, de små kunstgallerier, med meget mere.

Det er dog ikke Madeira, du skal til, hvis du drømmer om at dase på en hvid sandstrand, for øens kyster består stort set af stejle klipper, som ikke mindst på den nordlige del kan være et fantastisk imponerende syn.

Gå en aftentur langs havnepromenaden ved Sao Tiago på din efterårsferie på Madeira. Foto: Hideaways

Foto: Madeira, promenaden ved San Tiago

Lækkert, blødt sand, som er som skabt til at ligge og sole sig på, eller, for børns og barnlige sjæles vedkommende, lege på og rulle rundt i, finder du derimod på Malta, der er et feriemål, som næsten alle gæster kun har positivt at sige om. Dejligt, varmt klima, smukke omgivelser, venlig lokalbefolkning, spændende, historiske seværdigheder, god mad, skønne strande og badevand, som bringer fryd hos selv de kuldskære… Selvom du rejser i oktober, kan du regne med at kaste dig i bølgen blå uden at frygte det kolde gys: Vandets gennemsnitstemperatur i oktober er nemlig hele 24 grader. Ikke færre end 9 solskinstimer i døgnet lyder gennemsnittet på for oktober måned på denne Middelhavs-perle af en ø, hvor du blandt andet kan besøge Stormestrenes Palads og tage en sejltur til den lille ø Gozo, som også har flere seværdigheder.

Mallorca og Menorca venter dig med både oplevelser og afslapning ved vandet

Naturligvis byder vi også på oplagte efterårs-gemmesteder på den pragtfulde ø Mallorca og dens lillesøster Menorca. Her kan du stadig nyde efterdønningerne af sommerens sol og varme, og statistisk set kan du regne med 7-8 solskinstimer om dagen i oktober.

Samtidig skal du ikke bekymre dig om at skulle mase dig igennem store flokke af turister, når du vil besøge øernes seværdigheder eller ligge på stranden, for selvom du naturligvis ikke er den eneste, der har opdaget, at det er en herlig idé med en tur til en sydeuropæisk ø om efteråret, er her betydeligt tyndere befolket med feriegæster end i højsæsonen.

Se alle rejser til Mallorca

Tenerife eller Gran Canaria – mange solskinstimer året rundt

Hvis du vil være så godt som sikker på sol og varme, skal du selvfølgelig vælge de rejsemål, der ligger så langt sydpå som muligt. Du kan blandt andet komme til Gran Canaria og Tenerife, der byder på sommervejr stort set hele året rundt. Selvom du kan rende ind i en regnbyge nu og da, kan du stadig satse på at blive varmet igennem, hvis du tager til de canariske øer i efterårsferien. Gennemsnitstemperaturen på f.eks. Gran Canaria er nemlig på 23 grader i oktober – og det er selvfølgelig i skyggen 🙂 – og statistisk set får du 7 solskinstimer på et døgn. Badevandet er stadig særdeles svømme-venligt, med en gennemsnitstemperatur på 23 grader… Og du kan sagtens opleve, at det nogle steder er endnu varmere.

Bådene vugger roligt i det blå vand på Gran Canaria, hvor du kan holde en dejlig efterårsferie i solen. Foto: Hideaways

Foto: Både i vandet på Gran Canaria

Skulle der være en overskyet dag, kan du jo passende bruge den på at besøge nogle af de mange seværdigheder, øerne byder på, f.eks. museer og kunstgallerier. En køretur med lejet bil ind på midten af øen, langt fra de populære turistområder ved kysten, giver også garanti for anderledes og uventede oplevelser. Det gælder, uanset om du vælger Gran Canaria eller Tenerife. Begge øer er kendetegnet af en vild og bjergrig natur, samt frodige frugtplantager, hvor du uden tvivl bliver fristet til at smage på en solvarm appelsin eller mandarin.

Find din ferie til Gran Canaria

Oplev Gran Canarias bjergrige indre landskab

Og hvis du tror, at Gran Canaria og Tenerife kun byder på store charterhoteller ved overbefolkede strande, så tro om… Du kan f.eks. bo centralt på Gran Canaria, midt i den fredelige natur, hvor du kan nyde roen og den lækre, hjemmelavede mad. Her kan du roligt glemme alt om fordommene om Gran Canaria… og i smukke omgivelser, samle energi til at klare resten af efterårets og vinterens strabadser.

En lille bid af mellemøstlig skønhed på Tenerife

På Tenerife har vi ligeledes flere karakterfulde og komfortable hoteller at vælge imellem, hvor du kan glæde dig til en tiltrængt pause fra hverdagens stress og jag og det danske efterårsvejr. Tag f.eks. hele familien med til det skønne, familievenlige resort Hotel Suite Villa Maria, som er smukt bygget i mellemøstlig, eksotisk stil og ligger i gåafstand til stranden.

Som jeg har nævnt ovenfor, er en af de mange fordele ved at rejse i efterårsferien, at der som regel er noget bedre plads på strandene end i højsæsonen. Så du skal nok få rum omkring dig til at slappe helt af og nyde tilværelsen, selvom du vælger en populær ferieø som rejsemål…

Se udvalg af rejser til Tenerife

Efterårsferie på de italienske øer Sicilien eller Sardinien

Italienske Sardinien og Sicilien lokker også med temperaturer i den varme ende af skalaen store dele af året, og rejser du i oktober, kan du være temmelig sikker på at få meget sol og at badevandstemperaturen stadig lægger op til behagelig svømning og leg i vandet. Ikke mindst på Sicilien helt mod syd varer sommeren længe, og her kan du faktisk ofte bade til langt ind i november.

Det blå badevand og stranden ved charmerende Cefalu på Siciliens nordkyst. Her er garanti for sol i efterårsferien. Foto: Hideaways

Foto: Stranden ved charmerende Cefalù på Siciliens nordkyst

Nu vi befinder os i Italien, behøver jeg vel ikke at nævne, at maden selvfølgelig er i særklasse på begge de to fantastiske ferieøer, hvor ikke mindst Sardinien er berømt for sit udsøgte køkken?

Her venter oplevelser for hele familien af både kulturel og kulinarisk art, og aktiviteter som vandsport eller cykling er der rige muligheder for at dyrke på både eksotiske, eventyrlige Sicilien og familievenlige Sardinien, der ikke uden grund ofte bliver sammenlignet med en caribisk ø. Her er strandene nemlig usædvanligt hvide, fine og bløde, og vandet er krystalklart.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere