To Hideaways-rejsemål blandt de fem hurtigst voksende rejsemål i Europa

Strand på Cybern
Cybern er nummer fem på listen over europæiske rejsemål med hurtigst voksende vækst i turistbesøg i andet kvartal af 2017

De to Hideaways-rejsemål Malta og Cypern er blandt de fem hurtigst voksende rejsemål i Europa. Det fremgår af en ny kvartalsrapport for anden kvartal af 2017 fra Den europæiske rejse-kommision (European Tourism Commision) med titlen “European Tourism 2017 – Trends & Prospects“.

Højst ligger Malta, der kommer ind på en tredjeplads blandt de aktuelt hurtigst voksende rejsemål på kontinentet, mens Cypern befinder sig på en femteplads på listen, der toppes af Island og efterfølges af Montenegro. Tre andre Hideaways-rejsemål – Portugal, Kroatien og Spanien – er med på listen over de aktuelt 11 hurtigst voksende rejsemål i Europa på en henholdsvis syvende-, niende- og ellevte-plads.

Topscoreren Island har en stigning på hele 56% i turistbesøg, mens de to Hideaways-rejsemål Malta og Cypern har en stigning på henholdsvis 23% og 18%. Både Portugal og Kroatien oplever en aktuel stigning på 15% i turistbesøg.

Kirke og landskab på Gozo, der er den næststørste ø i det maltesiske ørige
Kirke og landskab på Gozo, der er den næststørste ø i det maltesiske ørige
Cybern emmer af lokal atmosfære
Cybern emmer af atmosfære

I Maltas og Cyperns tilfælde nævnes bestræbelserne på at reducere sæsonbestemtheden som én af de afgørende årsager til, at de vokser så hurtigt som rejsemål, mens forbedrede flyforbindelser og ihærdigt promoveringsarbejde nævnes som nogle af de mest betydningsfulde årsager til den øgede vækst i turistbesøgene i Portugal og Kroatien.

Det fremgår også af rapporten fra Den europæiske rejse-kommision, at sikkerhed og tryghed – set i lyset af blandt andet truslen fra terror og ustabile politiske regimer – er blevet to trendsættende faktorer, når feriegæster skal vælge europæiske rejsemål, og at feriegæsterne derfor i stigende grad vælger europæiske rejsemål, der opfattes som “sikre” ferie-destinationer, når de rejser på sommerferie.

Traditionel påskebrød på Cybern
Traditionel påskebrød på Cybern
Smukke Valleta på Malta
Smukke Valleta på Malta

I denne forbindelse nævnes Tyrkiet,  som siden 2015 har kæmpet med at overbevise potentielle feriegæster om, at landet er et sikkert rejsemål, og som i den seneste opmåling har oplevet et fald på 8% i turistbesøg, hvilket sender landet helt ned som nr. 30 på listen.

Du kan læse hele rapporten på Den europæiske rejse-kommisions officielle hjemmeside her.

Rejser med Hideaways

Foruden rejser til Malta, Cypern, Portugal og Kroatien, som er med på Den europæiske rejse-kommisions aktuelle top-10-liste, arrangerer Hideaways også rejser til andre rejsemål i Sydeuropa. Du kan se alle Hideaways´ rejsemål her.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere