Hvid aften i Córdoba

Flamenco i Córdoba
Flamenco i Córdoba. Foto: yasudaflamenco. CC BY-ND 2.0

Hvis du befinder dig på ét af vores hideaways i Andalusien d. 16-17 juni (2018), så vil jeg anbefale dig at tage på en udflugt til Córdoba, så du kan opleve byens såkaldte “hvide aften”; en hel aften, hvor den smukke andalusiske bys torve, gader og barer fyldes med flamencoens skæve toner, ledsaget af afmålte håndklap og fodtramp, og et tilskyndende “olé” fra tilskuerne, når duenden rammer kunstnerne.

La noche blanca

Den hvide aften, på spansk kaldet la noche blanca, er én af de største begivenheder af sin art i verden og tiltrak allerede i sit første år omkring 200.000 gæster; i sit andet år omkring 250.000 besøgende og i sit tredje år tæt på 300.000; så hvis du agter dig med til festlighederne og ankommer i lejebil, bør du tage afsted i god tid, så du har mulighed for at finde et sted at parkere.

Du kunne i den forbindelse overveje også at gøre en dagsudflugt ud af besøget, for Córdoba har masser at byde på, også i dagslys, for eksempel hele det historiske centrum, der er erklæret verdensarv af Unesco; den berømte mauriske moske, La mezquita (der nu er en del af en katolsk katedral); byens romerske amfiteater og mausoleum; det gamle jødiske kvarter med dets smukke patios og snoede gader, eller Alcazar de los Reyes Cristianos med sine 55.000 m² overdådige haver.

Foruden koncerter og danseforestillinger med den andalusiske flamenco byder den hvide aften  også på kunstudstillinger, teater- forestillinger, poesi-oplæsning, og forskellige gastronomiske begivenheder.

Fremragende flamenco-kunstnere

I de tidligere udgaver af den hvide aften  har byen været gæstet af en række fremragende flamenco-kunstere, såsom José Mercé, El Lebrijano, Rosario Flores, Fosforito, El Cigala, Miguel Poveda, Manolo Sanlucar, og Jose El Frances. Og også i årets udgave af den hvide aften  vil Córdoba lægge både øre og grund til flamenco-kunst på et meget højt niveau, blandt andet med deltagelse af Raimundo Amador, Marina Heredia, David Palomar, El Pele, David Pino, Lola Pérez og mange flere.

Du kan se flere detaljer om den hvide aften på den officielle hjemmesiden for begivenheden (advarsel: siden er på spansk).

Hvis du skulle få lyst til at besøge Córdoba fra ét af vores hideaways i Andalusien, kan du her se alle vores hideaways i regionen.

Tags fra artiklen
, ,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere