Fico Eataly World – ny temapark ved Bologna i Italien

Stor gastronomi-temapark på vej i Bologna. Italien er kendt for sine mange kunstskatte og kulturhistoriske seværdigheder, men for mange besøgende er det i ligeså høj grad de kulinariske oplevelser, der står tilbage i erindringen efter en ferie i Italien.

Gastronomiens højborg

Ønsker du mulighed for at fordybe dig i god mad og vin på din ferie i Italien, er gastronomiens højborg Bologna et godt rejsemål. I byen, som mange italienere betragter som en af landets smukkeste byer kun overgået af nærliggende Venedig, kan du opleve en af af italiens bedst bevarede gamle bydele. Men Bologna og den norditalienske region Emilia-Romagna er desuden berømt for sit køkken, la cucina Bolognese, der byder på gastronomi i verdensklasse, og den berømmelse håber Eataly kan trække mange besøgende til deres kommende mad-temapark.

Eataly er en italiensk kæde, som har skabt en række store markeder hvor gourmetbutikker og restauranter samles under ét tag. Nu vil Eataly skabe en ny stor mad-temapark i samarbejde med Bologna-kommune, hvor besøgende kan udforske regionens mad og vine på ét sted. Temaparken “Fico Eataly World” er stadig på tegnebrættet men skal efter planen omfatte både madlaboratorier, gourmetbutikker, restauranter, barer og et akvarium.

Temaparken skal bygges i et område, hvor der i dag ligge tomme lagerbygninger, og ifølge den administrerende direktør for Eataly, Oscar Farinatti, forventes investeringen på 40 millioner euro at at tjene sig hjem igen ved at tiltrække 10 millioner besøgende om året.

Mad-temaparken vil efter planen åbne i november 2015.

Rejser til Italien

Drømmer du om en billig rejse i det nordlige Italien? Hos Hideaways finder du nemt billige rejser med fly og hotel til adskillige destinationer i Italien. Du kan for eksempel vælge en ferie i romantikkens tegn på Amalfikysten, som kun ligger omkring 1½ times kørsel fra Napoli eller hold ferie i Toscana kun ca. 1 til 2 timers kørsel fra Bologna.

Foto: Anders Carlsson

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere